7a-FE maslo
7a-FE maslo
като стана въпрос за маслото,искам да попитам при7а-фе има ли ниакаква особеност при маслото,на мен ми е високо маслото на f,забелязал съм че като загрее примерно 15 мин на място и се появява нещо като чукане или шум като на часовник от двигателя,и сега мисля да сменя маслото щото се доверих на автоджамбазите и те са ми го сменили а дали...,какво масло да сложа и дали има нещо специфично за тоя двигател какво масло да му сложа
Re: 7a-FE maslo
Кофти идея е било!sveto2000 написа:...... щото се доверих на автоджамбазите и те са ми го сменили а дали...,.........
Мисля че МОТУЛ си заслужава.Малко по-скъпо от масовите масла,но е добро.
-
Масло-7А-FE
Аз си сложих пълна синтетика
и съм доволен .
Най-добре,,MotuL''или,,CastroL''
и съм доволен .
Най-добре,,MotuL''или,,CastroL''

Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
На времето и аз така си мислех и си карах с минералката, и се чудих що ми тракат повдигачитеugabuga написа:na takav umrial mator ne mislia che si struva da se sloji neshto drugo osven normalno mineralno maslo ot snosna marka, osven ako ne ia pritejavash ot nova.

Накрая прочетох в инструкциите, и като му сложих синтетиката и взе че млъкна

П.С. това с минералката може да върви в US, щото повечето двигатели са с големи обеми, с много масло, по дефорсирани и с малък междусервизен интервал(честа смяна).
Ние 'у европата' си сменяме маслото на 15х.км със синтетиката

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Aleksandar
Slojihami castrol i za sega ne se oplakvam mislia 4e lityra stryvahe niakyda okolo 21 lv polusintetika makar 4e iskah valvoline polusinteyika koeto struva 11 lv oba4e montiora mi kaza 4e za tozi vid dvigatel / 4a-fe / bilo po-hubavo da se sloji ot po-skypoto maslo makar 4e nerazbrah dali na dvigatelia htemu stane po -hubavo ili na montiora
- Aleksandar
Най вероятно ВалволинеKiki написа:Колеги,може да сте разисквали този въпрос,но понеже съм нов във форума искам да попитам: На шишетата на маслото което ми сложиха в ТМ-Ауто пише 05w40 "значи синтетика",но на мястото на производителя пише "Toyota".Все пак кой е производителят?
Toyota Avensis AT221 7A-FE