Каква е ситуацията... Бях паркирал колата (Toyota Aygo) до стена от дясната ми страна. При излизане с маневра назад и волан завъртян пълно наляво се чу познатото "кърррр". Оказа се, че до стената е имало някаква стърчаща 30см вертикално тръба, която по някаква случайност се е разминала на косъм с гумата и ми закача калника, като го отчупва заедно с предната броня от корпуса на колата (всичко е пластмаса). Не се отдели напълно, прибрах се без проблем, но определено има нужда от смяна. Вътрешната част на калника е на две. Не съм викал полиция да ги занимавам с глупости. Както и да е...
Какъв ми е въпросът... Имам пълно каско към "Бул Инс". Как трябва да се подходи? Трябва ли да доказвам нечия чужда вина? Трябва ли ми протокол от КАТ? Или просто утре да закарам колата до някой от офисите им и да им обясня какво е станало?
Автокаско - въпрос!
-
- Обратна връзка:
Когато си направил застраховката си работил с някой дилър от тази фирма. Обади се на него и колата е застрахована за да ти се изплати без значение кой е виновен. По света ако ти си виновен на другата година ще ти се вдигне застраховката, но това не важи в БГ (доколкото знам).
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007
boikovz, вдига се годишната вноска ако си имал много щети. Даже може да се случи 3-та, 4-та година на нова кола да имаш по високо каско от 1-вата.
Dani_Koev_BG, не се притеснявай изобщо. Даже ако кажеш че така си я намерил колата, даже е по малкото зло, защото по малко ще пишеш в рапорта на застрахователя.
Dani_Koev_BG, не се притеснявай изобщо. Даже ако кажеш че така си я намерил колата, даже е по малкото зло, защото по малко ще пишеш в рапорта на застрахователя.
-
- Обратна връзка:
Благодаря на всички. В крайна сметка се оказа, че съм в Булстрад, а не в Бул Инс. Както и да е. След звънене по телефони, ходене в РПУ и КАТ, отидох в Булстрад, написах една декларация защо не съм уведомил органите на КАТ и ми написаха референция за ТМ Ауто. С други думи, добър завършек. Благодаря отново на всички.