Автокаско - въпрос!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Dani_Koev_BG
Обратна връзка:

Автокаско - въпрос!

Мнение от Dani_Koev_BG » 06 Фев 2008 00:16

Каква е ситуацията... Бях паркирал колата (Toyota Aygo) до стена от дясната ми страна. При излизане с маневра назад и волан завъртян пълно наляво се чу познатото "кърррр". Оказа се, че до стената е имало някаква стърчаща 30см вертикално тръба, която по някаква случайност се е разминала на косъм с гумата и ми закача калника, като го отчупва заедно с предната броня от корпуса на колата (всичко е пластмаса). Не се отдели напълно, прибрах се без проблем, но определено има нужда от смяна. Вътрешната част на калника е на две. Не съм викал полиция да ги занимавам с глупости. Както и да е...

Какъв ми е въпросът... Имам пълно каско към "Бул Инс". Как трябва да се подходи? Трябва ли да доказвам нечия чужда вина? Трябва ли ми протокол от КАТ? Или просто утре да закарам колата до някой от офисите им и да им обясня какво е станало?

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 06 Фев 2008 00:23

кажи какво е станало. ситуацията е точно от тези "за такива простотии си правя каскота" biggrin.gif
успех
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 06 Фев 2008 06:32

Когато си направил застраховката си работил с някой дилър от тази фирма. Обади се на него и колата е застрахована за да ти се изплати без значение кой е виновен. По света ако ти си виновен на другата година ще ти се вдигне застраховката, но това не важи в БГ (доколкото знам).
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

dido0o```

Мнение от dido0o``` » 06 Фев 2008 12:12

По принцип доколкото знам при нанесена щета до 2 детайла на автомобила не ти е нужен протокол от КАТ и тн.

Аватар
spritable

Мнение от spritable » 06 Фев 2008 12:57

boikovz, вдига се годишната вноска ако си имал много щети. Даже може да се случи 3-та, 4-та година на нова кола да имаш по високо каско от 1-вата.

Dani_Koev_BG, не се притеснявай изобщо. Даже ако кажеш че така си я намерил колата, даже е по малкото зло, защото по малко ще пишеш в рапорта на застрахователя.

Dani_Koev_BG
Обратна връзка:

Мнение от Dani_Koev_BG » 07 Фев 2008 10:49

Благодаря на всички. В крайна сметка се оказа, че съм в Булстрад, а не в Бул Инс. Както и да е. След звънене по телефони, ходене в РПУ и КАТ, отидох в Булстрад, написах една декларация защо не съм уведомил органите на КАТ и ми написаха референция за ТМ Ауто. С други думи, добър завършек. Благодаря отново на всички.

Публикувай отговор