Superchief написа:LEXUS написа:
На колегата с джипа Рав4 ,дизеловия,предполагам ,че разходът с по-хубавата нафта се е завишил заради студовете,през които е карал с нея,а не ,че е по-лоша от по-евтината.
.
Lexus, малко повече концентрация като коментираш мнения:
къде видя да съм казал че Alpin Diesel e по-лоша от Sprint Diesel: Цитирам
Единствената промяна която забелзях е повишеният ми разход при
равни други условия
Израза при равни други условия означава че включително че при едни и същи температури /на дълъг път например/ разходът е очевидно по-голям с Alpin-а. Вече имам над 50 000 км. за да мога да го оценя този факт.. А това са фактите.. Препоръчвам ти да пробваш.. направи 4- 5 резервоара и ще се убедиш в думите ми..
Хайде.. до скоро..
Superchief,достатъчно добре знам какво пиша,едва ли е нужно да правим синтактичен анализ на моето и твоето мнение,за да разбереш,че аз не цитирам твои думи относно коя нафта е по-качествена или не,а изразявам лично становище относно вероятна причина за завишения разход с нафта алпин дизел,на базата на условията на ползване,които си написал,което няма нищо общо с твоето виждане по въпроса,което всъщност липсва в поста ти и е под формата на знака "?".Отделно,че ако толкова задълбаваш в нещата,което е прекрасно,желателно е първо да прочетеш собственият си пост и след това да изразиш коментарът си в словесна форма. Аз много добре знам какво означава изразът "при равни условия",а в твоя пост един път пише "
при равни други условия ,при които ползвам двата вида нафта,едната ми дава завишен разход с еди колко си",а в същия пост пишеш,че си заредил вторият вид нафта
"заради по-ниските температури" . Което автоматически означава,че по-ниските температури,заради които си заредил втората нафта,не са равно условие.А самият факт,че казваш
равни други условия ,изключва ниските температури или с други думи казано всички други /освен по-ниските температури/условия са равни.т.е ако погледнем от тази плоскост, твоето мнение е в корелация с моето.
А това,че вече имаш над 50000км.,не дава основание да констатираш,че можеш да оцениш "този факт",както ти се изразяваш в последното си мнение,защото този факт може да го оцениш ,ако караш с 2-те нафти при равни условия,а не като зареждаш едната само ,когато температурите са по-ниски!Тук тези 50000км. нищо не "казват".