Въпрос за климатика на новата корола?

sokkon

Въпрос за климатика на новата корола?

Мнение от sokkon » 01 Фев 2008 09:18

Прави ми впечатление, че като натисна бутона "Auto" автоматично се ключва и "A/C". Мой колега има също корола, но хетчбек от предишния модел. Днес спряхме един до друг и ги пробвахме. При него 'А/С' не се включва автоматично с натискането на "Auto". Не мога да си спомня дали беше така и през лятото, когато я взех. Мисля си, че може да е настроено така, за да предпази от запотени прозорци през зимата, но не съм сурен, а и в книжката не пише. При вас така ли е? Има ли начин да се изключи?
Изображение

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 01 Фев 2008 10:25

Да и моята е така.

Мисля че е логично. Като задам 21 градуса на дисплея и ако е включно Auto и A/C поддържа градусите като не става по-топло. Ако изключа A/C-то и става прекалено топло в смисъл климатика не е включен да регулира темп да не става по-висока.

А иначе да можеш да го изключиш като то светнат Auto и A/C натоскаш само A/C и то се изключва но според мен е по-добре да работят заедно, след като и така са си го направили хората. :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 01 Фев 2008 10:37

Здравей, когато натиснеш АUTO ти светва индикацията на климатика но реално той не се включва. Това само показва че ако температурата в купето е по-висока автоматиката ще го включи. Ако лятото например включиш ауто и натиснеш копчето на климатика на "OFF" тогава автоматиката ще се опитва да намали температурата само с въздуха който постъпва от вън. В зимни условия автоматика го включва автоматиката само като натиснеш копчето за обдухване на предното стъкло, тогава обаче ти изключва автоматичния режим.
Май не го обясних много добре, но с две думи: Нищо че свети A/C, той реално не се включва (четох го някъде в книжката). :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

sokkon

Мнение от sokkon » 01 Фев 2008 10:47

Да, знам как се изключва happy.gif Въпросът ми беше и при теб ли се включват заедно като натиснеш единствено "Auto"? Както споменх по-горе, на колегата с по-стария модел не е така.

По отношение на температурата. Според мен не би трябвало температурата в купето да се различава при включен или изключен климатик. Единствено влажността на въздуха ще е различна, защото A/C изсушава. Нали затова е "Auto" - да поддържа зададената на дисплея стойност. Това разбира се, важи за зимата, щото лятото климатичето охлажда :thumbsup:
Изображение

sokkon

Мнение от sokkon » 01 Фев 2008 10:52

Благодаря ти boikovz! Не го открих в книжката, но ще погледна пак. А спомяш ли си през лятото по същия начин ли работеше или A/C-то не светеше при натискането на AUTO-то? Забравил съм, но май така беше. Поздрави.
Изображение

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 01 Фев 2008 11:37

Лятото беше по същият начин. (Аз чета книжката на english, тази на български я имам но не съм я преглеждал). Може да има разлики в двете...
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

sokkon

Мнение от sokkon » 01 Фев 2008 12:24

То и аз двете ги четох, ама cool.gif Мерси!
Изображение

Публикувай отговор