Auris E15 VVTi и D4D - Спирачната система - дискове и накладки - скърцане и други проблеми
Auris E15 VVTi и D4D - Спирачната система - дискове и накладки - скърцане и други проблеми
От 20 дена я имам на 500 км е количката ама като взема да спирам и спирачките скърцат отвратително.
На старите москвичи скърцаха така едно време.
Някой има ли го този проблем?
Чудя се дали да ходя сервиза.
Не е болка ама...
На старите москвичи скърцаха така едно време.
Някой има ли го този проблем?
Чудя се дали да ходя сервиза.
Не е болка ама...
Последно промяна от Akima на 30 Дек 2015 19:37, променено общо 1 път.
В момента съм на 10 000 киломентра. Това скърцане го забелязах в началото на зимата. При леко спиране или при даване назад се чува.
Порових се в международните форуми на тойота и видях много обширни теми точно за скърцащите наклатки на аурис. Почети всички продадени в европа скърцат. Повечето хора които са отишли до сервиза за смяна, са им ги сменили. Не всички казват че след смяната скърцането изчезва.
Мойта си продължава да скърца, даже ме дразни от време на време, но не забелязвам никакъв проблем със спирането.
Най вероятно ако отидеш в сервиза на тойота, ще ти ги сменят, но нямаш гаранция, че след това скърцането ще изчезне. Щом из цяла европа го има този проблем, значи става въпрос за огромна партида накладки (или дискове) които просто си скърцат.
Порових се в международните форуми на тойота и видях много обширни теми точно за скърцащите наклатки на аурис. Почети всички продадени в европа скърцат. Повечето хора които са отишли до сервиза за смяна, са им ги сменили. Не всички казват че след смяната скърцането изчезва.
Мойта си продължава да скърца, даже ме дразни от време на време, но не забелязвам никакъв проблем със спирането.
Най вероятно ако отидеш в сервиза на тойота, ще ти ги сменят, но нямаш гаранция, че след това скърцането ще изчезне. Щом из цяла европа го има този проблем, значи става въпрос за огромна партида накладки (или дискове) които просто си скърцат.
Последно промяна от spritable на 31 Яну 2008 13:19, променено общо 1 път.
-
Ходих в сервиза. И сега е добре не скърцат ама аз и катоя купих не скърцаха.
Свалиха накладките направиха им по един канал и намазаха с нещо от рода на МОЛИКОТИТЕ пластината м/у спирачният цилиндър и накладката - така им казали да правят от Белгия.
Друго което видях преди да ме изгонят от халето ме притеснява.
По цялата изпускателна система има ръжда (тръби, гърнета) най-много по скобите и ушите за захващане към купето. Обещаха ми до седмица да мисе обадят да кажат какво ще предприемем.
Обърнете внимание на този възел по вашата кола.
Иначе който е отишал за спирачки неса го върнали.
Със здраве да си карате колите.
Свалиха накладките направиха им по един канал и намазаха с нещо от рода на МОЛИКОТИТЕ пластината м/у спирачният цилиндър и накладката - така им казали да правят от Белгия.
Друго което видях преди да ме изгонят от халето ме притеснява.
По цялата изпускателна система има ръжда (тръби, гърнета) най-много по скобите и ушите за захващане към купето. Обещаха ми до седмица да мисе обадят да кажат какво ще предприемем.
Обърнете внимание на този възел по вашата кола.
Иначе който е отишал за спирачки неса го върнали.
Със здраве да си карате колите.
Цяла европа е пропищяла с тези спирачки, и до всички оторизирани сервизи били пуснали циркуляр с мерките които трябва да се вземат. Чесно дави кажа май е прах в очите - ща покарам пък да видим.
Относно ръждата - задното гърне е цялото на ръждиви точки, а куката към тампона е като таралеж; тръбите са същите; вижда се как болтовете са лъскави, а цялата изпускателна система е като седяла на дъжда с години. Ще пробвам да направя снимки в сервиза не се навиха.
Относно ръждата - задното гърне е цялото на ръждиви точки, а куката към тампона е като таралеж; тръбите са същите; вижда се как болтовете са лъскави, а цялата изпускателна система е като седяла на дъжда с години. Ще пробвам да направя снимки в сервиза не се навиха.
Колега, Бягай в сервиза. Проблема е следния: Накладките на Ауриса нямат канали в средата за "боклук" по точно прах и т.н. В сервиза ще ти свалят накладките и най-вероятно ще ти направят канали. Нещо като фабричен дефект, за който в сервизите до колкото ми е известно са в течение.Иначе, колега честито. Колата е перфектна. Това е бял кахър. 

TOYOTA AVENSIS 1.6 4A-FE