На кои бензиностанции зареждате?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

ОМВ
57
40%
Шел
16
11%
Лукойл
31
22%
Петрол
8
6%
Еко
20
14%
Дунев
0
Няма гласували
Други
8
6%
Mobil
1
1%

Общо гласове: 141

sokkon

Мнение от sokkon » 30 Яну 2008 09:56

Питането ми е главно за по-новите автомобили на бензин. Едно време зареждах на Лукойл, после на Еко, сега на ОМВ.. Мислите ли, че има съществена разлика, като изключим крайностите, които са се случвали на почти всички вериги бензиностанции?
Изображение

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 30 Яну 2008 10:01

Аз не бих казала че съм много опитна и мога да преценя кой бензин е по качествен по карането на колата, но мога да споделя че като я купих заредих първите два пъти на Лукойл 98 бензин и разхода ми беше значително по-висок отколкото сега. Сега зареждам 95 на OMV. :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
spritable

Мнение от spritable » 30 Яну 2008 11:09

95 на ОМВ. Мисля да пробвам 100 (ОМВ) и после 98 на петрол да видя дали ще има съществена разлика.

Nixter

Мнение от Nixter » 30 Яну 2008 11:41

Зареждам от ОМВ, Еко, а на последък и от една цистерна източвам за по тънко :whistle:
То в Бургас заради Нефтохима, почти навсякъде е хубав бензина. Знам обаче, ве ОМВ и Shell не навсякъде са добри, понеже са франчайзингови компании и зареждат от различни източници. Еко навсякъде е добър :thumbsup:
ПС. Зареждай "super 95", на ОМВ или 95+ на Еко. Няма нужда от по-висок октан. Разликата в цената е 9,5% и едва ли ще изкяриш.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Nixter

Мнение от Nixter » 30 Яну 2008 11:52

pepa_k написа:Аз не бих казала че съм много опитна и мога да преценя кой бензин е по качествен по карането на колата, но мога да споделя че като я купих заредих първите два пъти на Лукойл 98 бензин и разхода ми беше значително по-висок отколкото сега. Сега зареждам 95 на OMV. :thumbsup:
По-високия ти разход не е от качеството на безнина, а от това че колата ти не е разработена в началото и разхода ще падна с времето. Преди да си минала 5000 км, хич не си прави труда да засичаш разход и да си вадиш кардинални изводи от това. Моята сега е на 3000 км и разхода си пада плавно и бавно wink.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
dap

Re: На кои бензиностанции зареждате?

Мнение от dap » 30 Яну 2008 12:12

sokkon написа:Питането ми е главно за по-новите автомобили на бензин. Едно време зареждах на Лукойл, после на Еко, сега на ОМВ.. Мислите ли, че има съществена разлика, като изключим крайностите, които са се случвали на почти всички вериги бензиностанции?

Абе вие напоследък форума го обърнахте само за "НОВИТЕ КОЛИ", ние с постарите какво не сме ли хора biggrin.gif шо не си направите форум "Toyota Corolla 2007" tongue.gif хайде със здраве

Nixter

Мнение от Nixter » 30 Яну 2008 12:31

Ами логично му е на момчето питането. Новите коли имат завишени изисквания за гориво. И ако голфа ми тройка можеше да върви на бензин 92 (когато такъв се предлагаше), то ако сложа такъв на Тойотата ще имам детонации. Да не говорим, че примерно новия Пасат иска минимум Н98 rolleyes.gif
Айде пийс и не се обиждаите със старите коли! Все пак и ние сме имали и все още поддържаме такива :thumbsup:
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Яну 2008 12:43

pepa_k написа:Аз не бих казала че съм много опитна и мога да преценя кой бензин е по качествен по карането на колата, но мога да споделя че като я купих заредих първите два пъти на Лукойл 98 бензин и разхода ми беше значително по-висок отколкото сега. Сега зареждам 95 на OMV. :thumbsup:
и при мен с два резервоара от Лукойл разхода ми беше по-висок, сега с V-power от Shell падна под 10

sokkon

Мнение от sokkon » 30 Яну 2008 14:57

Съжалявам, ако някой се е почуствал дискриминиран. Не ми е в природата, а и съм написал "предимно", което не изключва, който и да било от анкетата. А защо изобщо съм акцентирал - вижте мнението на Nixter. То се припокрива изцяло с моето разбиране. Не се сърдете, ами гласувайте! Така си помагаме заедно :thumbsup:

P.S. Все още карам и поддържам едно старо Цитронче, за което също се тревожа rolleyes.gif
Изображение

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 30 Яну 2008 15:20

Nixter написа:По-високия ти разход не е от качеството на безнина, а от това че колата ти не е разработена в началото и разхода ще падна с времето. Преди да си минала 5000 км, хич не си прави труда да засичаш разход и да си вадиш кардинални изводи от това. Моята сега е на 3000 км и разхода си пада плавно и бавно wink.gif
NIXTER благодарско за разяснението и аз си мислех че може да има нещо такова, даже бях питала по-рано във форума, но никой не ми потвърди че е така. smile.gif
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Яну 2008 20:33

На времето зареждах в Шел, докато веднъж заредих 98 и колата направо се спъна докато не го изгори wacko.gif
От тогава зареждам или ОМВ или Лукойл.
Напоследък зареждам само в Лукойл, защото имам удобна бензиностанция, в която с отстъпката бензина ми е с 6ст по евтин.
Не че разликата е голяма, но в месечен план това са ми почти 100км безплатно....
Иначе разлика в качеството между ОМВ и Лукойл не съм усетил.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 30 Яну 2008 20:57

нещо ми се вижда много чудно,как може на коли с катализатор да сипвате 98.в зап. европа този бензин се слага само на стари бараки без кат и на мотори.в него има някаква добавка заместител на олово,което за сравнително кратко време унищожава кат-а.
не си помисляйте за него ами си карайте с 95! wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

b_d

Мнение от b_d » 30 Яну 2008 21:33

jim_beam написа:нещо ми се вижда много чудно,как може на коли с катализатор да сипвате 98.в зап. европа този бензин се слага само на стари бараки без кат и на мотори.в него има някаква добавка заместител на олово,което за сравнително кратко време унищожава кат-а.
Хубаво е като напишеш подобно нещо да намериш и материяли, които го подкрепят.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 30 Яну 2008 21:45

jim_beam написа:нещо ми се вижда много чудно,как може на коли с катализатор да сипвате 98.в зап. европа този бензин се слага само на стари бараки без кат и на мотори.в него има някаква добавка заместител на олово,което за сравнително кратко време унищожава кат-а.
и мен ми се вижда революционно изказване,,,,

а и кво общо имат стари бараки без кат и мотори?? а има ли в европа коли без кат-ове??

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Мнение от Superchief » 30 Яну 2008 22:39

Зареждам само на ОМВ Sprint Diesel - много съм доволен от горивото!От време на време му слагам добавка REDEX за прочистване на дюзите! :thumbsup:
Последният месец заредих 4 пъти Alpin Diesel, заради по-ниските температури! Единствената промяна която забелзях е повишеният ми разход при равни други условия в сравнение със Sprint Diesel! Твърдя го със сигурност и наблюдението ми е увеличение от 0.3 - 0.4 л./100 км. До момента нямам логично обяснение за този факт!

Преди съм използвал горивата на Шел. Имах проблеми с V-power дизел .. парафинизира се при температури под -10 градуса и колата няма палене!

Считам че горивата на Лукойл са също много качествени!

Това от мен..
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

Публикувай отговор