ALTEZZA написа:poprincip e hubavo da imash 2-3 kreditni karti za kreditnata istoria, no ne e hubavo da imash mnogo, togava sa ti potencialni mnogo zaemi. inache az hich i ne se interesuvam kolko mi e lihvata, kolkoto i pari da sam slojil na kartata za meseca, vinagi plastam palnia balans, taka lihva izobsto i ne plastam. a prichinata da slagam vsichko na kartata e edno che taka kesh ne triabva da nosia i vtoro mi se trupat tochki i v posledstvie mi prastat po niakoi drug chek.
a tova che vadia(vsastnost veche ia imam) nova karta ne oznachava che imam prekaleno mnogo, stoto vednaga zatvariam edna ot starite.
Abe ti dobre pravi6, 4e ima6 samo 2-3 tova iskam da ti kaja.
Ama q pak si pomisli ne pla6ta6 li lihva,za6toto pla6ta6 APR(Anual Percentige Rate), koeto ti e vsu6tnost lihvata za cqlata godina. Tq obiknoveno varira?!?, no ne znam ot kakvi faktori se vliae?!?
Predpolagam, 4e ti e m/u 10-15%, ta i po-malko. Ta za tazi lihva govoreh, koqto ti e v/u all purchases and cash advances! %-ta e razli4en za purchases i cash, kato za teglene cash ot credit card vinagi e nabutvaciq(visok e %-ta na APR), taka 4e izbqgvaj! Tegli si ot debitnata!
A znae6 li, 4e zatvarqne na creditna karta moje da se otrazi negativno na credit history-to ti, ponqkoga?!?
Tova znae6 li go? Pitaj kompetentni, az ne sum ot tqh!