Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
ToyotaFan
Мнение
от ToyotaFan » 24 Яну 2008 10:35
diver написа: Тя колата още е в човек от форума, да сподели колко му харчи. Преди карината имах старлет, и това ме изумяваше най-много. Разликата в харченето беше литър. Градското ми е от мотопистата до парламента в 9 сутринта, та трудно може да кажеш, че не е била в задръствания. Това есента, та сега на студа нямам идея, ма да се качи с литър. Демек 10/100. Това с 13/100 кат показател иде за едни други марки немскоговорящи коли ;)
Eeee, hajde da ne govorim kato sektanti! Karal sum i Karina i Avensis, a sega karam Mazda, razhod 13 za zimata si e suvsem obichaen!
Neka da kazhat horata ot foruma, nqmam nishto protiv, tezi neshta sa obsazhdani tolkova mnogo pati...
ToyotaFan
-
PESHO OT MARS
Мнение
от PESHO OT MARS » 24 Яну 2008 11:22
diver написа:ToyotaFan написа:diver написа: Цена човек, едва ли някой може да ти каже. Предполагам, че ще е нещо между 7000-9000лв. За газта, имах карина с тоз мотор. Колата харчи толкоз малко, че е безпредметно да слагаш газ, леле па нормална. По Софийските задръствания трудно стига 9. Извънградско при 110-120 дава 6. Ако не слагаш газов инжекцион, според мен не си струва да правиш колата карбуратор.
I az sum karal Karina 4AFE, 1.6, 115ps, ama tova deto kazvash za razhoda na gradsko mi se struva dosta preuvelicheno.... lqtoto trudno slizah po 10, a v zadrustvaniqta si otivashe na 11, a zimata si beshe 13 otvsqkade....
Kak gi karate tezi koli, kade gi karate, s kosmichesko gorivo li gi karate... ne mi go pobira glavata kolko sa vi ikonomichni!...
Тя колата още е в човек от форума, да сподели колко му харчи. Преди карината имах старлет, и това ме изумяваше най-много. Разликата в харченето беше литър. Градското ми е от мотопистата до парламента в 9 сутринта, та трудно може да кажеш, че не е била в задръствания. Това есента, та сега на студа нямам идея, ма да се качи с литър. Демек 10/100. Това с 13/100 кат показател иде за едни други марки немскоговорящи коли ;)
Наистина разход според мен 9 за градско трудно, при последното зареждане разхода беше 8,5-8,6 но при следните условия много леко каране 50/50 градко/извънградско каране на дистанции минимум 10-15 км т.е. без къси дистанции. Аз бих казал че при зимни условия при моя маршрут (10км. извънградско + 7 км. градско но средно натоварено Х 2 пъти на ден) разхода ще е около 9-9,5 л. И Diver не съм съгласен за газовите при добре направена газова нормална и разликата с ГИ според мен е 10% в полза на ГИ но като сметнеме инвестицията не е много на далавера.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
-
Petar
Мнение
от Petar » 24 Яну 2008 11:24
Kyde otide 4ak na 13 tova danetie Volga be

Petar
-
ToyotaFan
Мнение
от ToyotaFan » 24 Яну 2008 11:40
Petar написа:Kyde otide 4ak na 13 tova danetie Volga be

Я малко по-възпитано ако обичаш!
Не ми говори на БЕ, много добре и ясно съм написал за какви автомобили става дума и при какви условия! Разход при студени, зинми условия и голям трафик... Освен всичко Авенсиса има и борд компютър, като караш 3 месеца само в градски условия, показва точно!
Последно промяна от
ToyotaFan на 24 Яну 2008 11:49, променено общо 1 път.
ToyotaFan
-
ToyotaFan
Мнение
от ToyotaFan » 24 Яну 2008 11:46
PESHO OT MARS написа: Наистина разход според мен 9 за градско трудно, при последното зареждане разхода беше 8,5-8,6 но при следните условия много леко каране 50/50 градко/извънградско каране на дистанции минимум 10-15 км т.е. без къси дистанции. Аз бих казал че при зимни условия при моя маршрут (10км. извънградско + 7 км. градско но средно натоварено Х 2 пъти на ден) разхода ще е около 9-9,5 л. И Diver не съм съгласен за газовите при добре направена газова нормална и разликата с ГИ според мен е 10% в полза на ГИ но като сметнеме инвестицията не е много на далавера.
Да, това е съвсем друго! Това е смесен разход, за каране в градски и извънградски условия! Направете груба сметка градско 13 + извънградско 6 делено на 2 (макар при теб колега извънградското да е по-голямо!) и се получава точно 9.5 ! Сметката е доста бакалска и много добре знам, че има много фактори, които могат да променят цифрите значително, но като цяло е доста по-близо до истината!
ToyotaFan
-
Petar
Мнение
от Petar » 24 Яну 2008 11:51
Kakvo se syrdih kato molko dete

Dane misli4 4e az karam "karuca"i az karam Avensis i razhodami e po 9 gradsko .
IZVINIVAI BEEEEEEEEEEEEEE-tova e samo hega biggrin.gif
Petar
-
tixi_99
Мнение
от tixi_99 » 27 Апр 2008 19:29
Подскажите пожалуйста на счет техосмотра сколько пошлина ? Большие ли очереди?
Последно промяна от tixi_99 на 26 Дек 2009 16:37, променено общо 4 пъти.
tixi_99
-
bilingam
Мнение
от bilingam » 13 Юли 2008 16:40
Привет,
Аз съм нов член на форума.Карам Карина от год. и съм много доволен.Не съм правил нищо, държи се много добре, а е произведена 97 г, дизелов мотор. Добър разход за тоя двигател. За новите модели знам, че малко са върнали назад, но за авенси 2001 и в тия години само добр отзиви чувам. зет ми има такава, пак дизелова и тя е екстра
bilingam
-
bilingam
Мнение
от bilingam » 13 Юли 2008 16:41
bilingam написа:Привет,
Аз съм нов член на форума.Карам Карина от год. и съм много доволен.Не съм правил нищо, държи се много добре, а е произведена 97 г, дизелов мотор. Добър разход за тоя двигател. За новите модели знам, че малко са върнали назад, но за авенси 2001 и в тия години само добр отзиви чувам. зет ми има такава, пак дизелова и тя е екстра
забравих да вметна- градско 8, извънградско 6. всеки ден варшрута ми е дианабад-раковски - бул.България и обратно
bilingam