Въпрос за покупка на Toyota Avensis?
Въпрос за покупка на Toyota Avensis?
Привет колеги!Аз сам потрбител и в форумите на РЕНО!Карам Лагуна 95 г. модификация RXE (за по не разбира6тите с вси4ки екстри).Та вапроса ми е следния искам да я продавам и голям мерак ми е Toyota Avensis от 98-99 година с 1,6 16v мотора,който ако не се лъжа е 110 коня!Та искам да питам колегите дали имат някакви определени болки тез коли!Как са с возията спрямо Лагуната (ако имате наблудения де?)?И най-ве4е как са поддражката?6тото на тая ЛАгуна не може да и се смогне все има какво да и се прави,а 4астите хи4 не са евтини!Какви пари да приготвя за обслужване!Не искам климатроник може и само климатик! И горе долу до какви пари струва една такава Toyota?Колеги благодаря предварително за съветите ви!?!
Za Avensisa :
Vozia 6 -to4no tova edin ot golemite plusove na kolata
dvigatel - za 1,6 4a-fe -na niski oboroti e malko muden no kato se razvyrti sie super daia karah - mnogo zdrav dvigatel edinstveno redovna smiana na konsomativi
Po oka4vaneto - nedostatyci byrzo zaminavat bialetkite i harnirite
Obhto vzeto zveto zdrava i dobra kola
Vozia 6 -to4no tova edin ot golemite plusove na kolata
dvigatel - za 1,6 4a-fe -na niski oboroti e malko muden no kato se razvyrti sie super daia karah - mnogo zdrav dvigatel edinstveno redovna smiana na konsomativi
Po oka4vaneto - nedostatyci byrzo zaminavat bialetkite i harnirite
Obhto vzeto zveto zdrava i dobra kola
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Въпрос за покупка на Toyota Avensis?
Определено вози 'по-дървено' от Лагуната, но пълно щастие няма.s_iliev21 написа:...Как са с возията спрямо Лагуната (ако имате наблудения де...

- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Напълно е възможно Лагуната ти да се окаже с повече екстри от Авенсиса, но едва ли ще има друго предимство. Ако робуваш на мита, частите за японските са много скъпи, сравни ги с тези за Реното, ще ти се видят отлични! 4AFE е двигател с дълга история и се е доказал като изключително здрав и надежден, препоръчвам ти го дори пред първите vvt-i. Успех!
Re: Въпрос за покупка на Toyota Avensis?
Хм, в рамките на ден съм карал лагуна 1.6 и карина 1.6 (4АФЕ 115коня). Карината беше класа над рендето, при 7 години разлика в полза на лагуната. Не вярвам при авенсиса да са по-зле нещата.Scott написа:Определено вози 'по-дървено' от Лагуната, но пълно щастие няма.s_iliev21 написа:...Как са с возията спрямо Лагуната (ако имате наблудения де...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Здравей колега!
До преди половин година карах Лагуна същата модификация като твоята. Голям кеф ми беше когато швабата почваше да бърбори когато ми намаляше водата в казанчето за чистачките.
Сега съм на новата корола. Определено Лагуната вози по добре, много по меко, но все пак правя сравнение с Королата, а Авенсиса е по голам /май/. Имах проблеми с електрониката на Реното, но само два пъти, други поправки съм нямал.
До преди половин година карах Лагуна същата модификация като твоята. Голям кеф ми беше когато швабата почваше да бърбори когато ми намаляше водата в казанчето за чистачките.
Сега съм на новата корола. Определено Лагуната вози по добре, много по меко, но все пак правя сравнение с Королата, а Авенсиса е по голам /май/. Имах проблеми с електрониката на Реното, но само два пъти, други поправки съм нямал.
Toyta Corolla 2.0 D4D
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Возията на Авенсиса няма нищо общо с тази на Королата или корола-версо.
Нямам наблюдения върху френски коли, но королата е доста по-твърда от Авенсиса (на нивото на опел астра biggrin.gif ), пък и базата е различна.
Окачването на Авенсиса се държи много добре и 'меко', но това не е свързано с люлеене и т.н., като явно заради многозвенното задно окачване завоите не са му проблем.
Добре се държи и на висока скорост, като челното му съпротивление е едно от най-ниските в класа (съответно е по-икономичен).....
Нямам наблюдения върху френски коли, но королата е доста по-твърда от Авенсиса (на нивото на опел астра biggrin.gif ), пък и базата е различна.
Окачването на Авенсиса се държи много добре и 'меко', но това не е свързано с люлеене и т.н., като явно заради многозвенното задно окачване завоите не са му проблем.
Добре се държи и на висока скорост, като челното му съпротивление е едно от най-ниските в класа (съответно е по-икономичен).....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... ta-avensis
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... ult-laguna
NO COMMENT.....
NO COMMENT.....
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
Обичам го този сайт laugh.gif laugh.gif laugh.gifivobox написа:http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... ta-avensis
NO COMMENT.....

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Imah takav avensis 4g. Navartiah mu 270000km i za tozi period samo 2 puti vanshni kormilni nakrainici i vednuj predni amortisiori, che iavno biah udaril goliama dupka i beshe se sgunal manshona na ediniat. i niakakav dempfer na zadniat most zashtoto beshe zapochnal da skarca kato minavam prez polegnali policai. drugo za 4g i 270000km po okachvaneto ne sam smenial 

Така!От всичко прочетено досега разбирам че Авенсис-а е един много здрав автомобил!Нищо не казахте за ориентировъчна цена (горе-долу)!Какво да гледам като купувам?Нещо по-специално има ли?Искам също така да питам и за газифицирането на колата,защото определено няма да се кара на бензин!Може ли да и се сложи и обикновенна газова уредба(не газов инжекцион)!Да не са нещо кашризни тея коли на газ!Аз лично ще и слагам метан де!Ама моля колегите дето карат на газ да кажат дали са с обикновенни газови уредби или с газови инжекциони!И имате ли някакви проблеми!И какъв разход да очаквам!Мерси предварително....!!!!!

Цена човек, едва ли някой може да ти каже. Предполагам, че ще е нещо между 7000-9000лв. За газта, имах карина с тоз мотор. Колата харчи толкоз малко, че е безпредметно да слагаш газ, леле па нормална. По Софийските задръствания трудно стига 9. Извънградско при 110-120 дава 6. Ако не слагаш газов инжекцион, според мен не си струва да правиш колата карбуратор.s_iliev21 написа:Така!От всичко прочетено досега разбирам че Авенсис-а е един много здрав автомобил!Нищо не казахте за ориентировъчна цена (горе-долу)!Какво да гледам като купувам?Нещо по-специално има ли?Искам също така да питам и за газифицирането на колата,защото определено няма да се кара на бензин!Може ли да и се сложи и обикновенна газова уредба(не газов инжекцион)!Да не са нещо кашризни тея коли на газ!Аз лично ще и слагам метан де!Ама моля колегите дето карат на газ да кажат дали са с обикновенни газови уредби или с газови инжекциони!И имате ли някакви проблеми!И какъв разход да очаквам!Мерси предварително....!!!!!![]()
![]()

diver написа: Цена човек, едва ли някой може да ти каже. Предполагам, че ще е нещо между 7000-9000лв. За газта, имах карина с тоз мотор. Колата харчи толкоз малко, че е безпредметно да слагаш газ, леле па нормална. По Софийските задръствания трудно стига 9. Извънградско при 110-120 дава 6. Ако не слагаш газов инжекцион, според мен не си струва да правиш колата карбуратор.
I az sum karal Karina 4AFE, 1.6, 115ps, ama tova deto kazvash za razhoda na gradsko mi se struva dosta preuvelicheno.... lqtoto trudno slizah po 10, a v zadrustvaniqta si otivashe na 11, a zimata si beshe 13 otvsqkade....
Kak gi karate tezi koli, kade gi karate, s kosmichesko gorivo li gi karate... ne mi go pobira glavata kolko sa vi ikonomichni!...
Тя колата още е в човек от форума, да сподели колко му харчи. Преди карината имах старлет, и това ме изумяваше най-много. Разликата в харченето беше литър. Градското ми е от мотопистата до парламента в 9 сутринта, та трудно може да кажеш, че не е била в задръствания. Това есента, та сега на студа нямам идея, ма да се качи с литър. Демек 10/100. Това с 13/100 кат показател иде за едни други марки немскоговорящи коли ;)ToyotaFan написа:diver написа: Цена човек, едва ли някой може да ти каже. Предполагам, че ще е нещо между 7000-9000лв. За газта, имах карина с тоз мотор. Колата харчи толкоз малко, че е безпредметно да слагаш газ, леле па нормална. По Софийските задръствания трудно стига 9. Извънградско при 110-120 дава 6. Ако не слагаш газов инжекцион, според мен не си струва да правиш колата карбуратор.
I az sum karal Karina 4AFE, 1.6, 115ps, ama tova deto kazvash za razhoda na gradsko mi se struva dosta preuvelicheno.... lqtoto trudno slizah po 10, a v zadrustvaniqta si otivashe na 11, a zimata si beshe 13 otvsqkade....
Kak gi karate tezi koli, kade gi karate, s kosmichesko gorivo li gi karate... ne mi go pobira glavata kolko sa vi ikonomichni!...