Бензин , Харчене
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Точно тази течност избрах по препоръка на мой познат, който също я беше пробвал.
За другите марки и т.н. нямам никакъв личен опит или информация.
Като пробваш - пиши какъв е бил резултата.
За другите марки и т.н. нямам никакъв личен опит или информация.
Като пробваш - пиши какъв е бил резултата.

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Re: Бензин , Харчене
Здравейте,Toyota_DX написа:Здр и Ч.Н.Г 2008 искам да Ви попитам сигурно някой от вас са карали или карат Toyota Corolla DX E82 старичка е не е нов модел та въпросчето ми е някой знае ли тва лимузине колко харчи на 100/км Градско и ако знаете 100/км ИзвънГрадскоБлагодаря за отговорите Ви и най вече Здраве и Късмет през 2008 год.
До преди около 3г имах Corolla DX,1985г.,1.3,12valve,2E мотор,75 к.с.(не знам дали е същата като Вашата). Карах я около 110 хил.км(2,5год.). На газ ми даваше следният разход: градско 10-11л/100км(при бързи стартове,без да пестя), извънградско 7,5-8л/100км при скорост 120км/ч. На бензин съответно с 1-1,5л по-малко.Добра колица.Само веднъж ме остави на пътя, когато й се счупи маслената помпа(после разбрах, че е едно от слабите места на модела). Други слаби места: доста гние, радиатора, както при повечето по-стари японски коли, ръждясва лесно, особено бързо ако се кара с вода, а не с антифриз, или с малка концентр.на антифриз. Колата е доста ниска и трябва да се внимава при качване на тротоара и с дупките. Като беше на около 300хил.км скоростите доста се втвърдиха, особено докато се раздвижат сутрин през зимата. На бензин се усещаше малък проблем в карбуратора-при ускоряване кратко заглъхване на оборотите и след това стабилизиране при по-високи обороти. Майсторите ми казаха, че при карбураторите на тойотите има някакви мембрани, които се повреждат от "доброто"качество на БГ бензин. Това си спомням. Като цяло съм доволен от нея.
Благодаря ти за отговора . Точно такава Corolla имам и аз питах за бензина защото се чудех дали да и слагам газ но сега съм сигурен че не искам газ , верно си е че доста гние но аз мойта редовно си я преглеждам за ръжда , карам я с антифриз не го смесвам с вода а има едни който директно са си направени , нисичка е но при късмет я качвам на тротоар за дупките няма смисъл да говоря на всекаде из София е пълно . За скоростите когато бяха големите студове сутрин като тръгвах за работа бяха бая как да кажа като чели някой отдолу с лепило ги е намацал бяха много жилави но след 1/2 минути след запалването се оправяха . Доволен съм и аз от нея макар че я карам само от 5 месеца
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v

Здравейте отново , Благодарен съм на всички за отговорите ви .
А сега имам ново питане , Каде в София има как да го нареча сервиз ли е незнам какво е , кадето аз им нося нови крушки за фаровете отпреде а те ги монтират , нагласят ги да светят " Правилно " и взимат малко парички
Мерси
А сега имам ново питане , Каде в София има как да го нареча сервиз ли е незнам какво е , кадето аз им нося нови крушки за фаровете отпреде а те ги монтират , нагласят ги да светят " Правилно " и взимат малко парички