тойота корола
-
тойота корола
Колеги кажете нещо за Тойота корола 2002 г.Каня се да купя такава за жена ми и не знам дали са здрави коли.Моля споделете впечатления.Сглобена е в Турция.Двигателя 1.4VVTI.Благодаря ви предварително. 

- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Re: тойота корола
за здрави са здрави,,,но на жулене,чуквания и консумативи -неса танкове,а са като всяка друга кола.martep2000 написа:Колеги кажете нещо за Тойота корола 2002 г.Каня се да купя такава за жена ми и не знам дали са здрави коли.Моля споделете впечатления.Сглобена е в Турция.Двигателя 1.4VVTI.Благодаря ви предварително.
аз лично бих проверил цената на резервните част и консумативи,както и сервизите който ще извършват подръжката..
лично аз за жена ми бих взел автомобил за който има части на склад по симеон и по моргите.
Горко и на жената...цел живот италянки ще кара....rudolf написа:...лично аз за жена ми бих взел автомобил за който има части на склад по симеон и по моргите.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
ее не италянки,,,но европейки и масовки.,,ма и аз съм така,за ежедневна кола,,,,това с застраховките не ме топли много дет за една драскотина си губиш по 2-3 дни, и няма в момента такава част-качвайте колата на трубчета и чакайте поръчка...diver написа:Горко и на жената...цел живот италянки ще кара....rudolf написа:...лично аз за жена ми бих взел автомобил за който има части на склад по симеон и по моргите.
-
Значи имам Корола Е11 Facelift 2002 година, 1.6 16V VVT-i 107к.с. моята е на 72500км до момента купувана е нова от булмоторс. Колата е много стегната за тези километри не е сменяно нищо освен биалетки това е една от слабите части на королата, но то пък в БГ условия надали има и здрави такива. разхода на гориво в градски цикъл ми е около 8-8.5л/100км, като минавам всеки ден през бул. ''Цар освободител", Орлов мост, Цариградско шосе! На дълго дава разход : между 100км/ч-140км/ч (6.0л-6.5л/100км) а със скорост над 140км/ч 7-8л/100км. колата е съм ангренажна верига вместо с ремъм което я прави малко по-шумна. Оборудването на автомобила е сравнително просто имам 2 ел.ст, климатик, хидравлика, ABS, вградена музика(незнам това колко е +, понеже мен ме дразни) иначе колоата е много добра стабилна и т.н.
имам Корола Е11 Facelift 2002 година, 1.6 16V VVT-i 110к.с. (мисля че е моята:)). от нищо не се оплаквам засега. квото има съм го написал в статията за Е11. на мен ми харчи навсякъде 10л/100км, но аз имам много тежък крак:))))))). хубава кола според мен, има добра пъргавина. лека е - 1095кг. досега само една крушка ми е изгоряла на късите светлини:РРР. иначе едно нещо съм сменял (освен нормалната поддръжка), всмукателните колектори, които са пластмасови и почват да тракат много след 80-100 000 км. струват към 800лв. виж дали тази която искаш да купиш е със сменени такива и дали тракат. също виж дали са сменяни гаранционно сегменти на двигателя(този модел ги сменяха гаранционно щото нещо се прецакваха)(има достатъчно теми във форума за това)(а иначе относно колекторите, тракането е като дизел). ако имаш други въпроси, питай конкретно. за мен това е мно добър автомобил и си го карам с кеф:) 

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

мога да споделя впечатления за такава корола (също сглобявана в турция), тъй като баща ми има такава и често съм я карал.
колата е 1.6-110к.с., наистина е лека и пъргава, като за сметка на това е стабилна на пътя и спира добре. харченето зависи от тежестта на крака на шофьора и при по умерено каране можеш да влезеш в разхода посочен от производителя. Колата е купена от ТМ и до настоящия момент не е правено нищо освен текуща подръжка.
Като недостатък мога да посоча, че е относително тясна отзад.
иначе багажникът е със средна вместимост.
като цяло добър и непретенциозен автомобил.
колата е 1.6-110к.с., наистина е лека и пъргава, като за сметка на това е стабилна на пътя и спира добре. харченето зависи от тежестта на крака на шофьора и при по умерено каране можеш да влезеш в разхода посочен от производителя. Колата е купена от ТМ и до настоящия момент не е правено нищо освен текуща подръжка.
Като недостатък мога да посоча, че е относително тясна отзад.
иначе багажникът е със средна вместимост.
като цяло добър и непретенциозен автомобил.