проблем с ключалката на багажника

rookie

проблем с ключалката на багажника

Мнение от rookie » 08 Яну 2008 12:27

Привет на всички,

Проблемът се състои в това, че ве4е не мога да го оключвам 4рез централното(както от дистанционното, така и от бутона разположен при вратата на шофьора).
Като начало на причината мога да спомена обстойното прочитане на ръководството на потребителя за колата и изпробване на това онова rolleyes.gif (знаете как е!)
В един момент реших,че възможността багажника да е заключен докато вратите са отключени е добра за мен и както пишеше в ръководството на отключена кола врътнах ключа в ключалката на багажното в посока на въртене на часовниковата стрелка (т.е. заключване). За съжаление в ръководството не пише как се връща в началното положение.

Понастоящем мога да го отключвам само с ключ и то не от първия опит, а е нужно да си поиграя малко докато да успея.

Огледах внимателно заключващия механизъм, но не можах да установя дали има някакъв трик с механично отместване на "езика" на ключалката пак да го върна, за да може да се отключва/заключва чрез централното.

Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем?В случай,че има значение моделът е Авенсис 2001!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 08 Яну 2008 12:42

Samiat ezik moje dase vyrne sys ploska otveka katose pyhne mehdu aklu4vahtia mehanizym i ezika bez mnogo sila . No bi triablalo ako ezika tise pokazva ot zaklu4vahtia mehanizym dene mojeh da si zatvorih bagajnika

Artanis

Мнение от Artanis » 08 Яну 2008 20:35

аз имах същич проблем и се оказа че като ми слагали номера сами прещипали жилото за отключването. Може и твойто жило се е заклещило някаде провери за всеки случей.

rookie

Мнение от rookie » 09 Яну 2008 11:03

@Petar
Това с езика го пробвах. Можеше само в едната посока да се премести(към заключване). В следствие не можех да затворя багажника.

@Artanis
Това за жилото как мога да го разбера? Никак не ми се иска да разглобявам каквото и да било по колата sad.gif Но пък, ако няма друг начин dry.gif

Artanis

Мнение от Artanis » 09 Яну 2008 19:55

ами като махнеш тапицерията от вътршната страна на багажника, там са жилата. Провери да няма някое от жилата да е заяло някаде.
дано да съм бил полезен

Публикувай отговор