Неподозирана екстра

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 07 Яну 2008 12:33

Ael написа:Бе те хората са си го написали чено на бяло като екстра - Електрически и подгреваеми странични огледала , ма кой да чете... Pepa_k имаш го това естествено то ти е включено дори и в най-ниското оборудване :)
Верно че го пише ама кой да чете biggrin.gif Обаче как да разберем че се включва със подгряването на задното стъкло , никой не казва mad.gif Е може пък и в книжката да пише ама не ми е останало време да я изчета.

Ама то пише какво ли не, например аз не знаех че оборотомер-а се води екстра, а някой ще ми каже ли какво е таванна конзола, сега като се зачетох в екстрите видях че и това е екстра.

:thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 07 Яну 2008 16:50

pepa_k написа:
Ael написа:Бе те хората са си го написали чено на бяло като екстра - Електрически и подгреваеми странични огледала , ма кой да чете... Pepa_k имаш го това естествено то ти е включено дори и в най-ниското оборудване :)
Верно че го пише ама кой да чете biggrin.gif Обаче как да разберем че се включва със подгряването на задното стъкло , никой не казва mad.gif Е може пък и в книжката да пише ама не ми е останало време да я изчета.

Ама то пише какво ли не, например аз не знаех че оборотомер-а се води екстра, а някой ще ми каже ли какво е таванна конзола, сега като се зачетох в екстрите видях че и това е екстра.

На тавана имам 2 осветителни тела с насочено действие за шофъора и пътника до него, също и място за да кажем два чифта слънчеви очила.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 07 Яну 2008 16:55

newmiro написа:мисля че това го има на почти всички коли с подгряване на задното стъкло unsure.gif

Това го има на коли с ел. пакет! Ако нямаш ел. регулиране на огледалата, няма да има и подгряване!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 07 Яну 2008 16:58

Pri Avensis 1 podgriavaneto na strani4nite ogledala se vklu4va ot butona za z podgriavane na prednoto styklo samo4e ne sveki Avensis go ima -zavisi ot oborudvaneto

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 08 Яну 2008 10:14

boikovz написа: На тавана имам 2 осветителни тела с насочено действие за шофъора и пътника до него, също и място за да кажем два чифта слънчеви очила.
boikovz мерси много. wink.gif

Може да ставам на хална но може ли да те попитам и за още нещо? :help:
Значи има като екстри ABS+EBD+BA. За ABS знам какво е ама можеш ли да ми обясниш за другите две. И то не толкова технически колкото практически какво се усеща при задействане на тези системи и с какво помагат.

А също и системата за сигурност при возене на деца Isofix ? Какво представлява защото аз си слагам детското столче и си го хващам с колана на задните седалки. Може би има нещо по различно?

Мерси предварително за отговора.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 08 Яну 2008 12:10

BA = Brake Assist
EBD = Electronic Brakeforce Distribution
ISOFIX = International Standard Organization FIX

Първите две екстри подпомагат спирането.
Третата екстра е закрепване на детското столче. В книжката за експлоатация има отделени десетина страници за детското столче.

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 08 Яну 2008 16:30

BA-Brake Assistant- Това е електронна система която на базата на измерване на скоростта с която се натиска спиречният педал определя дали шофъорът спира аварийно. Когато сензора получи такава информация подава сигнал към спирачната система да подаде максимално налягане към спирачките и колата спира много бързо с минимален спирачен път. (Шофъора може да го усети само като си забие носа в предното стъкло ако не е с колан).
EBD-Electronic brakeforce distribution- технология която автоматично контролира подаването на налягане към всеки отделен спирачен апарат (всяко колело) в зависимост от условията на пътя, скоростта на автомобила, натоварването... Таз система подава повече или по-малко налягане към всяко отделно колело с цел да максимализира спирачният ефект, като в същото време запазва управлението на автомобила (пази те да не ти занася колата когато спираш).
ISOFIX- Това е ISO 13216 стандарт, който стандартизира системата на захващане на детските столчета за кола. Определя точките на захващане, които се вграждат в колата за безопасност. Тази система е алтернатива на захващането на столчето чрез колана. Столчетата се закачат в една точка от горе и две точки в основата от всяка страна на седалката. Столчетата се слагат много бързо и се откачат също така много бързо.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

Аватар
kristian

Re: Неподозирана екстра

Мнение от kristian » 08 Яну 2008 18:50

pol написа:Преди 10-на дни издирвах бушончето на левия фар за къси и из литературата видях, че има бушонче за подгряването на страничните огледала. Днес се убедих, че действа - просто огледалцата са вързани с нагревателя за задното стъкло и за нула време се стопи и изчезна събраната скреж.

laugh.gif Кефи просто !

Имам чувството, че и по предното топли нещо, но не съм сигурен
Добре че отидох в планината та да разбера че и аз съм имал такова чудо.
Абсолютно никъде не е показано такова нещо ,дори характерната рисунка на огледалата я няма.Ама докато я чистех-гледам огледалото взе да дига пара и снега се свлече-пипам -топло ohmy.gif ohmy.gif
Голяма радост.Като малките деца,сякаш съм открил незнам кво си по тая мойта каруца biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Яну 2008 19:05

dap написа:най лесно се разбира ако огледалото ви има една ивица, която минава през късата страна на огледалото.моята е по към края на огледалата
С тея ивици нищо не можеш да разбереш..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
dap

Мнение от dap » 09 Яну 2008 00:55

slowtraveler написа:
dap написа:най лесно се разбира ако огледалото ви има една ивица, която минава през късата страна на огледалото.моята е по към края на огледалата
С тея ивици нищо не можеш да разбереш..
да и се извиних за грешката ама кой да чете tongue.gif

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 09 Яну 2008 09:10

sluchaen_fen мерси,успях да разбера какво означават съкращенията. :thumbsup:

boikovz шапка ти свалям за обясненията. Дори и аз разбрах wink.gif

EBD - значи с общи думи пази колата да не поднася, нещо като ESP то. А аз си мислех че нямам такава блокировка.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 09 Яну 2008 18:28

Има доста голяма разлика в подпомагане на спирането и контролиране на поднасянето.

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 09 Яну 2008 22:46

mad.gif Аз пък нямам подгряване на страничните огледала... Как може на Сол и Луна да я има тази екстра, а на моята не... Бахти! Живея в планината и това е една от най-важните екстри за мен...

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 09 Яну 2008 23:25

Днеска го тествах - имам подгряване на огледалата при пускане на подгряване на задното стъкло. Королата ми е линия Тера със стандартно оборудване biggrin.gif За 15-тина секунди бута скрежта rolleyes.gif Много готина екстра! lp - каква е твойта, че да няма тая екстра ?!?!

Аватар
jury

Мнение от jury » 10 Яну 2008 08:02

Яяя и моята ЕЕ111 имала такъв подгрев на огледалата biggrin.gif . Добре, че беше форума да разбера

Публикувай отговор