Бензин , Харчене
- Corolla_E9
може ли проблема да е от радиятора днес сутринта открих няколко капки на кората от долу мисля че има лека пукнатина но незнам от каде точно. Ползвали ли сте от тези малките тубички за запушване на течове на радиатора и има ли ефект защото мисля да му взема една тубичка и да го изсипа
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v
Ползвал съм на старата кола стърготини за радиатор. Запушват, и няма теч (поне при мен стана така) но запушиха и парното и спря да духа топлото. След това сложих добавка да отпуши радиатора и то я отпуши, но отпуши и дупката ... и накрая си купих нов радиатор.Toyota_DX написа:може ли проблема да е от радиятора днес сутринта открих няколко капки на кората от долу мисля че има лека пукнатина но незнам от каде точно. Ползвали ли сте от тези малките тубички за запушване на течове на радиатора и има ли ефект защото мисля да му взема една тубичка и да го изсипа
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007
boikovz написа:Ползвал съм на старата кола стърготини за радиатор. Запушват, и няма теч (поне при мен стана така) но запушиха и парното и спря да духа топлото. След това сложих добавка да отпуши радиатора и то я отпуши, но отпуши и дупката ... и накрая си купих нов радиатор.Toyota_DX написа:може ли проблема да е от радиятора днес сутринта открих няколко капки на кората от долу мисля че има лека пукнатина но незнам от каде точно. Ползвали ли сте от тези малките тубички за запушване на течове на радиатора и има ли ефект защото мисля да му взема една тубичка и да го изсипа

Това разбира се при късмет, да не прецакаш още 1 камара неща с тез трици-стърготини-стружки...Преди много години така си излекувах субаруто, ама сега не мисля, че бих постъпил така...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Надявам се да не се вземе за реклама, но аз бях взел Liqui-Moly от ОМВ, които са на някаква полимерна основа.
Две години радиатора не пусна нито капка, докато не правих офф-роуд с колата и явно от големите вибрации пак се отвори дупката (имаше пукнатина точно там, където влиза тръбата в радиатора).
След което добавих още едно шишенце и пак продължих да карам още почти две години.
Проблеми с парно или някакви странични ефекти не съм имал.
Разбира се смяната е най-добрия вариант, ама радиатора струваше 450лв.....
П.С. в описанието на продукта пишеше, че течността полимеризира след загряване в контакт с въздуха - като почне да тече през дупката горещата течност, започва да се втвърдява на мястото....
Две години радиатора не пусна нито капка, докато не правих офф-роуд с колата и явно от големите вибрации пак се отвори дупката (имаше пукнатина точно там, където влиза тръбата в радиатора).
След което добавих още едно шишенце и пак продължих да карам още почти две години.
Проблеми с парно или някакви странични ефекти не съм имал.
Разбира се смяната е най-добрия вариант, ама радиатора струваше 450лв.....
П.С. в описанието на продукта пишеше, че течността полимеризира след загряване в контакт с въздуха - като почне да тече през дупката горещата течност, започва да се втвърдява на мястото....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
за офф-роуда и аз не смятах да го правя (колата беше Астра G), ама тръгнах за една хижа, дето достъпа до нея е по ски пистата (качването беше лятото) и имаше доста камъни, от които колата подскачаше здраво...
За цената нямам ясен спомен, щото беше преди 3-4 години, но мисля че беше в порядъка 7-15 лева бутилка, която се налива в радиатора след загряване на двигателя.
Разбира се разбърква добре преди това, защото по принцип се утаява.
Утайката не са 'стружки' а по-тежка течност като глицерин....
Не е панацея, но според мен може да се пробва преди да преминеш към по-сериозен ремонт или смяна на радиатор.
При мен опита твърдо беше успешен, въпреки, че по принцип ме дразнят такива 'временни' решения.
За цената нямам ясен спомен, щото беше преди 3-4 години, но мисля че беше в порядъка 7-15 лева бутилка, която се налива в радиатора след загряване на двигателя.
Разбира се разбърква добре преди това, защото по принцип се утаява.
Утайката не са 'стружки' а по-тежка течност като глицерин....
Не е панацея, но според мен може да се пробва преди да преминеш към по-сериозен ремонт или смяна на радиатор.
При мен опита твърдо беше успешен, въпреки, че по принцип ме дразнят такива 'временни' решения.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???