Тойота Авенсис2007 вибрации при 80 км/ч
-
Тойота Авенсис2007 вибрации при 80 км/ч
Имам Авенсис D4- D 2.0 на 4 месеца. Изминал съм абсолютно безпроблемни 4600 км, колата е страхотна във всяко отношение. Сега съм със зимни гуми Фулда. На 1ви, като започна да вали, със семейството се прибрахме(минахме 250км.) след празнуването и колата си беше ОК. На следващия ден обаче започнах да усещам вибрации при сравнително ниска скорост 60-80 км. Повече не смея да вдигна. Кормилото се тресе и цялата кола вибрира, все едно някоя гума се е разхлабила или се е изкривила да речем. Реших че е от събрания лед кал и сняг по калниците и ги измих с паростуйка. В интерес на истината доста падна, но и доста остана отдолу. Навън е от -8 до -15 градуса и това не е най- хубавото време да се изчисти колата от обледяване. Мислите ли че заради леда по калниците може да се получи такова нещо? Възможно ли е здраво замръзване и обледяване да направи нещо по ходовата част? Гумите са наред, никъде нищо не съм удрял. Карам по софийските улици, минавам, като всички през дупки, сняг и огромните заскрежени локви, които се образуваха на нашата улица от някакъв теч. Не съм влизал с газ нито в дупка, нито в локва, бе пазя си колата общо взето. Нямам гараж, държа я на улицата. Поздрави и предварително благодаря за мненията
и на мен ми вибрира колата постоянно, ама то е от пътя, щото е целия в лед и сняг. пък и това е към 60км/ч при мене, с повече не карам като че ли, в това време.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

-
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Има лед някъде по джантите. Веднъж видях един левак(гумаджия) да качва на нов авенсис толкова криви джанти(поне сантиметър, видях ги докато се въртяха на баланса), явно бая дупки бяха видяли, или ги правят от кашкавал. Бяха лети, оригинални 16-ки, слагаше им нови зимни йокохама. Направих му забележка, но лайното каза, че продава гуми и не го интересува какви са джантите.Аз му теглих една и казах, че от него гуми няма да взема. Сигурно ги мързи да изправят, като през това време може да ожънат оше 2-3 коли, а човека сигурно им оставяше 1000 лева за тия гуми, д. е.а и тъпаните, до Кауфланд е тази гумадийница, с лице към булеварда.
Carina E 4AFE LB 1992
добре де, трябваше ад се отхвурли като възможност:)Green LIght написа:Приятелю, аз съм мъж, брюнет, с -чакай да сметна- поне 22 години стаж зад кормилото. При мен не е от пътя.newmiro написа:и на мен ми вибрира колата постоянно, ама то е от пътя, щото е целия в лед и сняг. пък и това е към 60км/ч при мене, с повече не карам като че ли, в това време.
а иначе на джипа ми е вибрирало купето (2.5 тона джип) само при наличие на кал по джантите. значи следващото за което трябва да се погледне е може би лед по тях?! ако не ще му мислим нататък. не исках да те засегна:)

laugh.gif laugh.gif laugh.gif ubiistven podpismax-2 написа:Има лед някъде по джантите. Веднъж видях един левак(гумаджия) да качва на нов авенсис толкова криви джанти(поне сантиметър, видях ги докато се въртяха на баланса), явно бая дупки бяха видяли, или ги правят от кашкавал. Бяха лети, оригинални 16-ки, слагаше им нови зимни йокохама. Направих му забележка, но лайното каза, че продава гуми и не го интересува какви са джантите.Аз му теглих една и казах, че от него гуми няма да взема. Сигурно ги мързи да изправят, като през това време може да ожънат оше 2-3 коли, а човека сигурно им оставяше 1000 лева за тия гуми, д. е.а и тъпаните, до Кауфланд е тази гумадийница, с лице към булеварда.
ili e izkrivil guma
CORONA Coupe EX-Saloon
http://www.bgphoto.net/Start.aspx?UserId=6375
http://www.bgphoto.net/Start.aspx?UserId=6375
-
Не си ме засегнал. Няма и сняг или лед по джантите. Джантите са си ОК, нямало е от какво да се изкривят. И кал няма. сега ще отида и ще лъсна всичко около калници и джанти с пароструйка, ако пак не се оправи ще запиша час в сервиза на ТМ. Невероятно ми изглежда, егати. Нищичко не се е случило, та да прави така.newmiro написа:добре де, трябваше ад се отхвурли като възможност:)Green LIght написа:Приятелю, аз съм мъж, брюнет, с -чакай да сметна- поне 22 години стаж зад кормилото. При мен не е от пътя.newmiro написа:и на мен ми вибрира колата постоянно, ама то е от пътя, щото е целия в лед и сняг. пък и това е към 60км/ч при мене, с повече не карам като че ли, в това време.
а иначе на джипа ми е вибрирало купето (2.5 тона джип) само при наличие на кал по джантите. значи следващото за което трябва да се погледне е може би лед по тях?! ако не ще му мислим нататък. не исках да те засегна:)
тя е гаранционна, така че трябва да ти я оправят, и то безплатно. разбира се хубаво е да се разбере от какво е
както каза колегата може да е изкривена гума, ама как става тожа не го знам
пък и е нова колата... пиши резултата после да не се чудим.

Мисля, че е от обледяването, провери пак дали си почистил добре леда от вътрешността на калниците. Не е възможно от замръзването да е станало нещо по ходовата част. В големия сняг след нова година - катастрофирах и седях в една канавка край Сливен 8 часа във виелицата, докато не ме дръпна един джип. Със същия Авенсис съм. После пренощувах на една бензиностанция без да изчистя леда от гумите, а определено беше се събрало много и дебел слой. На следващия ден като го разчистих нищо му нямаше на окачването и друсаше само заради ледените буци по пътя.
Последно промяна от Nixter на 06 Яну 2008 12:16, променено общо 1 път.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
по-скоро както каза max-2 лед по джантите. ако са лети има по-голяма вероятност да не се вижда леда и да е отвътре. същото с джипа което казах само че кал. минах на пароструйка и се оправи. доста се изненадах.

-
Ами аз така и не я измих пак на пароструйка от нямане на време. Събота и неделя не я карах, чак днес я изкарах по обяд, когато се беше стоплило. Изглежда всички сте прави и е било лед по джантите, защото сега след като отпусна времето, проблема изчезна. Интересното е, че в събота сутринта, преди да пиша тук, я пратих до един сервиз за да я вдигнат и да огледат отдолу джантите и ходовата част внимателно. А кажте ми, тоя майстор кво е гледал?! Хем ужким познат. Все едно- благодаря на всички ви за мненията! Ако се окаже не лед а нещо друго, ще пиша пак. Ако е било лед, ще чуе само моя познат майсторnewmiro написа:.. пиши резултата после да не се чудим.
- racing_fan
Пич, карам Корола с лети джанти. Преди време след въртене из снега(поне 10 см) тръгвам аз и точно след 70-80 км/ч се получават зверски вибрации. Викам си, кво стана, баланса ли се отлепи(при мен са лепени), не може да бъде това. Тресе зверски. Отивам аз при един приятел с автосервиз и викам, тресе ми зверски, дай да видим баланса. Той веднага отсече без да гледа колата: "Имаш сняг/лед по джантите" Еми това се оказа, изчистихме ги хубаво, отвътре по ръба най-вече и всичко изчезна. Вече редовно си ги почиствам след каране в дълбок сняг. На мойте отвътре по ръба се събира доста, даже и в момента мисля че имат но е замръзнал и не мога да го махна.
ПРОБЛЕМЪТ ТИ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ Е ТОВА - ЛЕД ПО ДЖАНТИТЕ, който ги дебалансира!
ПРОБЛЕМЪТ ТИ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ Е ТОВА - ЛЕД ПО ДЖАНТИТЕ, който ги дебалансира!