Тойота Авенсис 2007 /тази с мигачите/
Тойота Авенсис 2007 /тази с мигачите/
Здравейте!
Тъй като ми се налага покупка на зимни гуми и имам няколко въпроса.
Колата е 2000 кубика бензин, т.е. е с по-големи спирачни апарати
Оригиналния размер на гумите е 215/50/17, но след калкулации установих, че могат да се сложат и
195/60/16
1. Дали апаратите ще влезнат в 16ки Джанти ?
2. Какви зимни гуми препоръчвате до 300 лева/бр. съответно за 17'' и 16''
Тъй като ми се налага покупка на зимни гуми и имам няколко въпроса.
Колата е 2000 кубика бензин, т.е. е с по-големи спирачни апарати
Оригиналния размер на гумите е 215/50/17, но след калкулации установих, че могат да се сложат и
195/60/16
1. Дали апаратите ще влезнат в 16ки Джанти ?
2. Какви зимни гуми препоръчвате до 300 лева/бр. съответно за 17'' и 16''
-
- Обратна връзка:
Аз си сложих bf goodrich - модел Winter Slalom и засега съм много доволен. Гумите не са шумни на чист асфалт, а от два дена на снега в София съм като с вериги. Особено вчера сутринта имах притеснение дали ще излезна от квартала (снега беше до прага на колата), но в 7,45 направих пъртината. Не пробуксуваха нито веднъж, просто не беше за вярване. Аз си сложих размер 185/65/15 - цена 122 лв/бр.
сега Avensis T27 2012 1.6
преди Avensis комби 1998, 2.0 TD
преди Avensis комби 1998, 2.0 TD
тея ще са обаче нещо не мога да си намеря стоманени джантиLEXUS написа:Препоръчвам ти Vredestein Snow Trac2
новата авенсис /тази с мигачите biggrin.gif / явно е по-различна от старата за съжаление :( относно размера на джантите като дупки ?
Някой има ли някакво инфо относно това, защото снощи се опитахме да сложим джантите, но не паснаха :(
Авенсиса е 5x100. АУДИ, ШКОДА, СУБАРУ, има бая коли с 5х100 та би-трябвало лесно да намериш такива джанти. Последно кат слагах зимните гуми на Карината, между Дойран и България имаше такива джанти за 120 кинта май.vlad0 написа:тея ще са обаче нещо не мога да си намеря стоманени джантиLEXUS написа:Препоръчвам ти Vredestein Snow Trac2
новата авенсис /тази с мигачите biggrin.gif / явно е по-различна от старата за съжаление :( относно размера на джантите като дупки ?
Някой има ли някакво инфо относно това, защото снощи се опитахме да сложим джантите, но не паснаха :(

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Получена благодарност: 1 път
5x100 е ясно - броя и размера на болтовете(гайките) ама дали диаметъра на централния отвор е същияdiver написа:Авенсиса е 5x100. АУДИ, ШКОДА, СУБАРУ, има бая коли с 5х100 та би-трябвало лесно да намериш такива джанти. Последно кат слагах зимните гуми на Карината, между Дойран и България имаше такива джанти за 120 кинта май.vlad0 написа:тея ще са обаче нещо не мога да си намеря стоманени джантиLEXUS написа:Препоръчвам ти Vredestein Snow Trac2

Ами на 16" или на 17" вероятно трудно ще намериш. Лично мнение е, че зимата е по-добре да се кара на 15" но с възможно най-високата гума.vlad0 написа:95мм е разстоянието между дупките и нещо не ми дават голяма надежда да ги намеря :(
Някой да се е сблъсквал с този проблем

В 15ките няма да влезнат апаратите затова съм си избрал 16ки ;)diver написа:Ами на 16" или на 17" вероятно трудно ще намериш. Лично мнение е, че зимата е по-добре да се кара на 15" но с възможно най-високата гума.vlad0 написа:95мм е разстоянието между дупките и нещо не ми дават голяма надежда да ги намеря :(
Кат не знам нещо не знам. На стария авенсис съм 100% сигурен, че става. Ако си пробвал добре, ама ако не си пробай за всеки случай. Може пък да извадиш късмет.vlad0 написа:В 15ките няма да влезнат апаратите затова съм си избрал 16ки ;)diver написа:Ами на 16" или на 17" вероятно трудно ще намериш. Лично мнение е, че зимата е по-добре да се кара на 15" но с възможно най-високата гума.vlad0 написа:95мм е разстоянието между дупките и нещо не ми дават голяма надежда да ги намеря :(

Пробвай 15" бре човек. С по-висока гума ще заспи ако може да влезе джантата. Не ми се вярва на стария да са толкоз по-малки апаратите, че там да става а на новия не.vlad0 написа:16ки търсим, но май нещо няма никъде ...