Шум от двигателя и смяна на масло

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 30 Дек 2007 06:29

Moje da gori maslo i bez da pushi sinio.
Otdelno moje da te4e maslo ot mnogo mesta, no po malko i da ne se zabelqzva.

Az dokolkoto znam lampata za masloto:
Изображение

... svetva kogato padne nalagqneto, t.e. ili pompana ne ba4ka normalno ili ima te4!

Kogato nivoto na masloto e pod Min. ne sveti, zashtoto sum karal edno Camry i mu precakahme dvigatelq(ot lipsa na maslo), no lampata mu ne sveteshe.
Osven, ako pri tebe ima druga lampa za nivoto na masloto.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Дек 2007 12:14

OFF: един колега идва в офиса и вика - абе откъде се налива вода в колата (ТАВРИЯ). Що бе. Ами присветва една лейка там, ама само по баир нагоре biggrin.gif biggrin.gif
Лампата е за налягане на маслото, а най-често светва, когато смукателя в картера остане на сухо. Т.е. нивото на маслото , при което ще присветне лампата при нормално износен двигател зависи от много фактори - конкретния модел двигател, общото количество масло за двигателя и дори и от окачването.
Имах един нов опел Астра (16XEL), който над минимума на маслото при рязко завиване наляво с добри гуми му присветваше лампата.
Просто общото количество масло за тоя двигател беше около 3.2л, картера бе по-плосък, а по-твърдото окачване и гумите успяваха да създадат такова странично ускорение, че маслото се 'излива' в единия край на картера и смукателя остава на сухо.
Затова го карах винаги на максимума на маслото.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
lz2lps
Обратна връзка:

Мнение от lz2lps » 30 Дек 2007 12:36

4A-GE RWD :whistle:

The oil system is otherwise unconventional, though when a RWD car is cornering very hard it will occasionally suffer from surge and also sometimes on fast left hand corners blow a LOT of oil into the inlet manifold through the cam cover breather. (I've had this happen acouple of times - Thought the engine had blown with the amount of smoke coming out!)

В този ред на мисли тези с 4A-GE си преглеждайте и охладителната система (за другите двигатели на Toyota не знам unsure.gif ):

The 4AGE's have the water on a cold start-up circulating around the block until it warms up because the thermostat will not let any other cold water in, unlike a 'normal' system, where the thermostat keeps the water in by blocking the outlet.
What this means is that you must keep the water level high, and the system free of all air bubbles.
It also means that the water system will tend to give you little or no warning that something is wrong - It'll keep the temperature perfectly normal until it's nearly out of water, then one minute the temperature is fine, the next it's off into the red ... As I said, make very sure that it's in good condition.

Източник:
http://www.billzilla.org/4agstock3.htm
"Одни трусят, бросают вёсла, ложатся на дно баркаса, и их разбивает о скалы! А другие крепче берутся за весла, и гребут, гребут, навстречу ветру, наперекор буре гребут, и они побеждают стихию!" (с) "Повесть о настоящем человеке"

agent dust

Мнение от agent dust » 30 Дек 2007 17:43

аз един път карах мойта тойота с два литра охладителна течност по-малко smile.gif почваше да грее само на високи обороти, над 6500. дигах я до дъното на червеното. за малко да я прегрея - но слава богу я хванах навреме - само семерингите се разтекоха и ги смених. сега с новият радиатор и TRD капачката стрелката на температурата не може да стигне до средата, а при яка ръчка даже пада леко надолу. този двигател има много добър топлообмен, много бързо загрява до работна температура и много бързо изстива като изгасиш
status: за БАН

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 30 Дек 2007 18:18

Чисто теоретично... ако съм си изгърмял двигателя (пу-пу, недай Боже) дали мога да ръгна някакъв друг, дето да пасне на съединителя, трансмисията и ECU-то rolleyes.gif Примерно от Celica някакъв? laugh.gif

Иначе заключението до което аз лично стигам, четейки тук и на други места, е че съм карал колата с ниско ниво на маслото известно време и се е разчукала (knock). Четох че един път ако е почнала да чука, вече има някаква повреда mellow.gif Та сега вече ке си следим маслото... ама след дъжд качулка общо взето... sad.gif
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

Аватар
lz2lps
Обратна връзка:

Мнение от lz2lps » 30 Дек 2007 18:44

http://www.youtube.com/watch?v=FW4jc96PVXQ

Honda Inside :whistle:

f20c == S2000

Айде за това ще ти трябва да конвертираш Corolla-та и към задно, но можеш да сложиш B18C1 (Integra) laugh.gif
На брат ми така или иначе седи в гаража вече не знам колко време - свиркай на няколко мексиканеца и я разглобявайте ppp.gif
"Одни трусят, бросают вёсла, ложатся на дно баркаса, и их разбивает о скалы! А другие крепче берутся за весла, и гребут, гребут, навстречу ветру, наперекор буре гребут, и они побеждают стихию!" (с) "Повесть о настоящем человеке"

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 30 Дек 2007 19:09

lz2lps написа:На брат ми така или иначе седи в гаража вече не знам колко време - свиркай на няколко мексиканеца и я разглобявайте ppp.gif
Как бе... почти се сдоби със съединител laugh.gif Ама тая година май нема да стане dry.gif

Аватар
lz2lps
Обратна връзка:

Мнение от lz2lps » 30 Дек 2007 20:42

Kak ve Flywheel-a mi go dostaviha predi 2-3 sedmici laugh.gif, sega ostana samo syedinitelq. Da gi :censored: kato dojdat praznicite i vseki gleda da skatava. Edin mesec edin syedinitel ne mogat da mi namerqt. Ta nakraq mi pisna i smenih magazina, i namerih drug ot kydeto tvyrdqha che go imat v nalichnost. Da ama ne, pyrvo izpusnali edna cifra ot adresa mi i tyrchah do ofisa na FedEx da si vzema pratkata (dobre che e na Ico Corolla-ta :whistle: ) i kvo se okazva - vytre ima pritiskatelen disk za Prelude i prosto edin performance disk (nego pone go bqha ucelili za GSR), koeto nishto obshto si nqma s Heavy Duty Pressure Plate with 6 Pad Spring Centered Race Disc. Ta maj sthe otide blizo 2 meseca smqna na edin syedinitel, ama kvo da se pravi ne mi se davat greshni pari za normalen syedinitel i sled ima nqma 6 meseca pak v garaja wacko.gif. Pyk i malko da eksperimentiram s razlichni tipove syediniteli wink.gif

П.П. Аз не знам съединителя ти кога ще дойде, ама гледай Дядо Мраз да не те изненада с сопа bash.gif. Вземи се регистрирай - не отнема много време :censored:. Ако си послушен и ми пращаш подаръци за АЕто този път ще ти се размине без бой :whistle:
Последно промяна от lz2lps на 30 Дек 2007 21:36, променено общо 1 път.

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 30 Дек 2007 21:35

Към тези които си мислят че lz2lps страда от раздвоение на личноста: това беше брат му. Пишат от един акаунт. wacko.gif

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 30 Дек 2007 21:53

datchika si e za naliagane ne za nivo, NO kogato spirash mnogo riazko da rechem i vsichkoto maslo se iurka napred v kartera pompata ostava za malko suha i svetva. Ne mislia che moje da sa stanali golemi porazii no sigurno ima niakakvi shteti.

az purva mi kola taka ia karah 5k mili v chicago bez da smenia masloto i bez da dolivam i nakraia pochna da sveti lambata pri spirane i t.n. ... i sled tova pochnaha problemi.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 30 Дек 2007 21:59

ugabuga написа:az purva mi kola taka ia karah 5k mili v chicago bez da smenia masloto i bez da dolivam i nakraia pochna da sveti lambata pri spirane i t.n. ... i sled tova pochnaha problemi.
Успокоително wacko.gif Я дефинирай моля те 'проблеми' laugh.gif Да знам какво ме чака. И като казваш 'някакви щети', какво предполагаш че може да е? Мерси.

agent dust

Мнение от agent dust » 31 Дек 2007 01:20

бе най-много да стане "таралеж" - т.е. биела през блока smile.gif ама това ще стане следващият път като чуеш чукане от двигателя и продължиш да караш с присвяткаща лампа smile.gif

накарай някой разбирач да слухти по двигателя - а ти палиш когато е студена колата. има ли поражения - ще се чуе. работи ли нормално - свиркай си, тва все пак е тойота.

има някакъв шанс да се е надрала маслената помпа - но минимален. затова ти казвам като застраховка да я смениш. но ОК ли е всичко - карай си, следи маслото и го дръж винаги над средата.
status: за БАН

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 31 Дек 2007 01:33

hyankov написа: Успокоително wacko.gif Я дефинирай моля те 'проблеми' laugh.gif Да знам какво ме чака. И като казваш 'някакви щети', какво предполагаш че може да е? Мерси.
Abe karai taka dokato izduhne i si svirkai!

Oba4e UROKA ot vsi4koto tova e da si proverqvash masloto venduj sedmi4no!

Ina4e PAKETA-ta taka si precaka Celicata - Lorda kaza, 4e mai shiikite sa mu zaminali, t.e. tam kudeto bielata kontaktuva s kolqnoviq val.

Ne znam dali mu e svetkala lampata za masloto, no beshe karal okolo 30-40 mili i do tam. Posle mu slojiha nov dvigatel. smile.gif :thumbsup:
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 31 Дек 2007 10:38

щом чукането е спряло, значи няма сериозни щети.
Бутален болт чука остро на метал дори и при работа на празен ход....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
lz2lps
Обратна връзка:

Мнение от lz2lps » 01 Яну 2008 19:22

Абе Ицо, чета си Honda форума :whistle: и там ми се набива на очи един проблем с светене на лампата за маслото.

Има един отговор че може да е от масления филтър, който има едни клапани (pressure relief or bypass valve - Google знае всико ако искаш повече информация tongue.gif).

Та тъй като масления филтър също е част от маслената система на двигателя, следващия път като сменяш маслото направо им носи и Genuine/OE от Toyota. Не за друго ама гадните копеленца отвреме навреме имат навика да те прекарват (тоя от Nicks Auto дето ми сменя съединителя на Интеграта ако го сбарам ще го ритам цял ден, ама тогава хич не ми беше да се занимавам с него).

Публикувай отговор