Миналото лято взех равката с 4 всесезонни гуми Hankook Kinergy 4S 2X, XL, заводски размер 235/55/19. Немеца явно е сменил едната двойка и предните бяха с ДОТ 2023 г., а задните 2021 г. Мислех, че трябва да сменявам лагер, така си ручаха. Но това не беше единствения проблем, на мокро и сухо ги нямаше никакви - ABS се включваше много често при по-рязко спиране (тествах как се държи колата при различни условия и настилки). Колата определено се чувстваше нестабилна в завои и въобще при страничен наклон. В Румъния на магистралата влезнах в дъждовно време в една по-дълбока локва и добре, че колата си тежи и нямаше неприятни последици, но си имах едно наум. Изхождайки от факта, че в Щутгарт времето не е много горещо (август през нощта температурите си бяха 8-9 градуса) не мисля, че са се изпекли, пък и нали са пригодени за всякакви условия

. В София ги покарах малко и при ниски температури и поведението не се подобри, очаквано. На сняг не дочаках да ги тествам, пък и нямаше нужда. Взех втори джанти с едни Michelin pilot alpin 5 - 225/55/19 (не са размера, който се препоръчва за моя плъгин), но колата сякаш не беше същата. Гумите да отбележа, че са за смяна (явно са карани лятото и се ронят), но се държаха много стабилно в зимните условия. Даже не помня да са пробоксували в сняг, въпреки, че ги тествах на всякакви зимни условия. На Витоша към хижа Боерица имаше доста автомобили, които буксуваха, засилваха се и т.н., тази беше бетон. Многократно пътувах и до Боровец и малко из западна Европа. И едно от много важните за мен условия - беше тишина в купето. Сравними с летните ми от тази година Мишелин пилот спорт 5 енерджи. Сега взех едни Continental wintercontact 870 P и ще споделя в другата тема, като понатрупам впечатления

. Карайте със здраве и се извинявам за есето