Датчик на купето Т22

Колев
Автомобил: Авенсис
Благодарил/а: 3 пъти

Датчик на купето Т22

Мнение от Колев » 14 Юли 2026 17:13

Здравейте , колеги ! Досега вашите съвети са ми помагали и се надявам отново да ми помогнете. Климатроникът ми работи,но когато го настроя на автоматичен режим вентилаторът работи слабо и се принуждавам да го усилвам ръчно. Може би е виновен датчикът за температурата на купето но въпреки,че знам къде се намира - под лявата кора до жабката ,не знам как да стигна до него. моля,ако някой има схема как да разглобя корите, да помогне. Автомобилът е Toyota Avensis T22 -2001 D4D комби. Благодаря !

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 191 пъти
Получена  благодарност: 787 пъти

Датчик на купето Т22

Мнение от mapamop » 14 Юли 2026 19:16

Издухай го на първо време с въздух под налягане през решетката му. Ако решиш ползвай и сух контактен спрей, преди да го издухаш.
По-скоро си мисля че или двигателя на вентилатора в купето се държи неадекватно, или контролера за степените му. Огледай букси, клеми, кабелни обувки и терминали на буксите.
Като гледам схемата в каталога, ако махнеш рамката в центъра около радио, разходомер и двете централни духалки, би следвало да го стигнеш отвътре, без да разглобяваш таблото.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...

Публикувай отговор