Дизелово гориво, добавки, бензиностанции...
Преди карах новия бус с нафта от ОМВ - тракаше като вършачка, минах на Лукойл - отначало добре вървеше и разхода падна с около 0.5-0.7 л/100 - но от месец насам и от тяхната нафта почна едно странно почукване. Докато стария Ровър го търкалям е нафта от един познат дето има бензиностанция - от две-три години зареждам там разхода е все един и същ само от време на време има разлика във вървежа на колата - питам го - казва, че винаги и само от Нефтохима зарежда. Последния път разхода ми дръпна с 1 литър нагоре - казва, че всички се оплакали от нафтата последните партиди - явно са запразнили. Има голяма разлика с румънската нафта, като ходя нагоре към Каварна и Шабла перскачам да позаредя догоре - струва си поне заради тишината и вървежа - 

- Corolla_E9
- gringo359
- Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
- Обратна връзка:
На Петрол/Лукойл - 95!
За ОМВ не ща да чуя,ни в София,ни във Варна-обслужване-отврат. А веднъж ми сипаха нафта вместо 95
С разните измишльотини на Шел-рейсинг (или нещо такова) е по-зле от 95 регулар,така че избора е ясен-нормален бензин,пък ако искаш добавки-сам слагаш.Поне знаеш к'во е.
За ОМВ не ща да чуя,ни в София,ни във Варна-обслужване-отврат. А веднъж ми сипаха нафта вместо 95

С разните измишльотини на Шел-рейсинг (или нещо такова) е по-зле от 95 регулар,така че избора е ясен-нормален бензин,пък ако искаш добавки-сам слагаш.Поне знаеш к'во е.
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
Ами сутринта мерцедес 2005 с перфектен двигател не запали с лукойлската нафта....лекинко беше замръзнала, та добре че има яки калорифери....tnt написа:Аз все повече започвам да харесвам нафтата на ЕКО, преди карах само с гориво от Лукойл, но напоследък забелязвам, че с гръцката колата се държи по добре

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.