Как няма кабели? Как се снабдява с ток? Да не би само да се зарежда с кабел, когато е празна, или? Че аз търся такава отдавна
Новак с хибрид Auris 2 1.8 Hybrid (2013-2015 г.)
-
dracunculus
- Благодарил/а: 241 пъти
- Получена благодарност: 148 пъти
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line ->
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line ->
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
stangenov
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
Камерата е вградена в капак и се подменя с оригиналният под огледалото. В крайна сметка, камерата изглежда като оригинално вградена, има мъжки и женски куплунг и ползва захранването на вградената камера. За това и написах, че няма видими кабели.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 85 пъти
- Получена благодарност: 146 пъти
Тойота също предлагат ОЕМ камера, но цената е ....
caryЦар
-
kyoshinn
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
За маслото и филтрите мога и сам, както казах назад в темата, предната кола (дизел) сам си в обслужвах. За свещите е същата история, няма нещо фрапантно, единствено ще трябва да купя такъв камък, че май е по-малък или не помня точно вече. Притеснява ме антифриза с тези електрически помпи и като цяло обезвъздушаване, колко да се налее и т.н., погледнах уж е нета, че само си се обезвъздушава, само палиш с отворени капачки на съдовете и единствено на казанчето на инвертора трябва да се налее повечко (над максимума), че помпата бързо смуква и да не остане да върти на сухо, та и там май май ще се пробвам. За скоростната кутия до колкото видях и там е като обикновена ръчна кутия, от едната пробка източваш, от другата наливаш с помпичка докато не прелее. Ама пак уж всичко ми е ясно и нещо по новата каляска не смея да пипам
-
mirott
- Благодарил/а: 43 пъти
- Получена благодарност: 48 пъти
Защо да не смееш, имаш познания и не си с две леви като чета. Те новите не са космически технологии, 600 евро труд...ДГД!
-
kyoshinn
Ами горе-долу се реших, че сам ще си я правя, е с познат де, има инструмента и подемник
Както казах и в началото на темата, предната кола сам си в обслужвах, масла, филтри и т.н., като гледам тук маслото, филтрите и свещите са си стандартен двигател, това не ме притеснява. Проблемите идват при антифриза и маслото на скоростната кутия. За маслото на скоростната кутия -> Питах 1-2 сервиза и като чуят автоматична скоростна кутия и викат по не, не, трябва в Тойота или специализиран сервиз.. ходи им обяснявай, че е еCVT и до колкото погледнах се обслужва като нормална ръчна скоростна кутия. Един познат ме свърза с бивш служител на Тойота. Даде хубава жена човека, ама като чу за антифриза и скоростната кутия и почна да пропада. Вика, аз толкова години в Тойота, на никоя не сме сменяли маслото на скоростната кутия, ама като искаш ще го сменим (разбирай, ще ти взема пари за смяната и маслото, ама ще ти остава старото, таман съм на далавера). За антифриза същата работа, той е специален, не се сменя, ако е читав няма какво да му сменяш, стига сте слушали глупости и т.н. До колкото видях има 2 пробки една над друга, първо се отваря тази за наливането на маслото, след това се източва маслото през втората пробка. Налива се масло докато прелее (около 4 литра разбрах) изчаква се да се нивелира (тоест да изтече излишното през пробката за наливане) и общо взето готово. Ако има някакви тънки моменти, сега е хубаво да се кажат. За антифриза на двигателя е като нормален двигател, източва се, налива се до максимум или малко отгоре и се чака да поработи колата докато 2-3 пъти не се включи перката, до колкото видях само си се обезвъздушава. Тънкия момент тук, е че колата трябва да се вкара в сервизен режим, за да държи двигателя постоянно включен, колко ще отнеме да завърти 2-3 пъти перката не знам. За антифриза на инвертора до колко видях, тънкия момент, е че трябва казанчето да е препълнено до горе и да си в готовност да доливаш, защото в момента, в който натиснеш старт бутона и помпата завърти, за отрицателно време смуква целия антифриз и да не остане да върти на сухо, ама така или иначе сме двама. Единия натиска старт бутона, другия тропа на обороти с тубата антифриз
пак само си се обезвъздушава, чака се да излезне въздуха и се долива. В следващите 1-2 дни се гледа как е количеството антифриз и при нужда се долива. Ако някой има повече съвети или препоръки да казва.
- max-2
- Благодарил/а: 53 пъти
- Получена благодарност: 141 пъти
Вземи си маслото за скоростите, антифриза и масления филтър за двигателя от сервиза на тойота. Не знам твоя двигател какъв е, но на някои има тънък маркуч около ф8 мм. за антифриз най горе отпред на двигателя. Откача се и се налива антифриза бавно, докато излезе от там и от маркуча и от щуцера му. Така е почти обезвъздушен. Антифриза ако не е готов разреден се прави на - 43°, поне аз толкова го измерих стария и направих новия по него. Важно е за водната помпа електрическата.
Carina E 4AFE LB 1992
-
kyoshinn
Двигателя трябва да е 2ZR-FXE или поне този се ползва в този Аурис, както и Приус30. За маслата и тези неща вече съм ги набелязал оригиналните на Тойота. Мисля, че моя двигател няма такъв маркуч. Иначе антифриза е готов, разреден sllc.