Здравейте,
Колата има катализатор, но няма DPF.
В момента е на 285 000 km.
Беше служебна до миналата година, като всичко е правено по нея до момента.
Половината от пробега е извънградско - ходеше се с нея в чужбина.
Може да се каже, че съм се грижил за нея като писано яйце - нещо да бръмне и веднага в сервиз.
Затова я взех, ама на, късмет ...
Интеркулера, според мен, няма връзка с охладителната система - т.е. няма как да надува от там.
Турбото има връзка за охлаждане, но от няколко майстори чух, че няма как оттам да се надува охладителната система.
Отделно турбото няма как да го надуем, като охладителя на EGR-а, за да видим има ли пропуск към водния кръг.
Единственото смислено обяснение, което днес ми даде майстор на мой познат, е че е възможно пропуск в гарнитурата да е много малък и тестера да не хване газове.
Препоръча да байпасираме охладителя, преди да отваряме главата, защото било възможно само при висока температура да влизат газове от там.
Да, ама моя майстор каза, че няма как да се байпасира EGR-а.
Още първия път си е мислел да направи това, но било невъзможно, защото взимал антифриз от блока.
Все пак антифриза при мен не ври, както при явно издухала гарнитура.
Даже при отворена капачка и загрял двигател антифриза не излиза от казанчето.
Преди две седмици си направих експеримент - при ниво на антифриза L, загрят двигател и отворена капачка, изобщо не тръва да прелива.
Даже при форсиране до 3000-4000 оборота се държи съвсем нормално - нивото се надига до F и после спада при отпускане на газта.
Слагам капачката за минута и веднага изпуска газ, като я отворя.
Балончета при работа на двигателя не се виждат.
Май ще взимам трудното решение ...