Проверете вала от кормилото към рейката - той е точно в краката и при авенсис и рав4 е болно място.disrupting написа: ↑24 Апр 2025 17:46 Малко развитие по темата - след обстоен преглед работата отива на разбита рейка. Тропането е в краката на шофьора. Външни и вътрешни накрайници са здрави, когато въртя волана ляво- дясно има чукане в самата рейка. Тампоните за монтаж на рейката към купето са здрави! Отделно на двата носача задните тампони са скъсани, на единият фрапантно, на другият по малко. Въпросите са следните, рейката подлежи ли на ремонт или се сменя цялата и тампони за носачите предлагат ли се оригинални или само аналози или да търся цели носачи???
Auris E15 1.6 1ZR-FE Dual VVTi MT 01/2008 - Тампони на предна стабилизираща щанга?
-
bladyle
- Автомобил: Toyota Avensis T27
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
Auris E15 1.6 1ZR-FE Dual VVTi MT 01/2008 - Тампони на предна стабилизираща щанга?
-
disrupting
- Автомобил: Toyota Auris 1.6 1ZR-FE '09
- Получена благодарност: 3 пъти
Да изтупам темата от прах! Проблемът е отстранен! Смъкнах цялият преден мост(магарето) с рейката, тъй като тропането много ме дразни!
Проблемът беше:
1. Разбита пластмасова втулка на рейката! Луфт от 1 мм на ръка! Съответно намерих втулка(продава се по магазините) и я рециклирах!
2. Износена стабилизираща щанга в областта на тампоните - силно корозирала и износена на елипса. Размерът след смъкване и замерване е с около 1 мм по-малък. Успях да намеря щанга вотра употреба в отлично състоянияе!
След ремонта всичко е както трябва, няма тропане! Дано съм бил полезен!
Проблемът беше:
1. Разбита пластмасова втулка на рейката! Луфт от 1 мм на ръка! Съответно намерих втулка(продава се по магазините) и я рециклирах!
2. Износена стабилизираща щанга в областта на тампоните - силно корозирала и износена на елипса. Размерът след смъкване и замерване е с около 1 мм по-малък. Успях да намеря щанга вотра употреба в отлично състоянияе!
След ремонта всичко е както трябва, няма тропане! Дано съм бил полезен!