Мнение
от batececo » 08 Фев 2026 22:01
Отново, благодаря на mapamop за многобройните съвети, насоки и споделен опит, както и на Двигателист за точните номера.
В крайна сметка поръчах "500 Хц Bosch (0 986 AH0 745)" от АутоДок, за малко под 20 лв, доставката и тя е толкова, но поръчах и без това други консумативи, та не е относобено значение. За 10 дни дойде този път, с куриер на Спиди. Леееко опираше в решетката, та след монтажа го бутнах с около 1 см назад (има доволно разстояние до радиатора).
Свири добре, доволен съм. Силно и не е квичащо дразнещо като оригиналната кръгла тенекиена консерва. С 2 извода е, един към оригиналната кабелна обувка, другия към болта за маса от купето. Свързах минусовия с допълнително кабелче, в единия край с плоска кабелна обувка, в другия с кръгла кабелна обувка. Обиколих няколко железарии и накрая намерих кръгла кабелна обувка за 80 евроцента 1 брой. Наличните чаркаляци (имам доста такива кабелни обувки, готови запоени или кримпнати, но се оказаха тесни) от разни големи диоди, грецове и какви ли не платки, останали от майка ми и баща ми от времето на свирепия соц, когато бях ученик и си губех времето и с подобни неща не свършиха работа.
Старият го пробвах дали няма да стане ако го захраня през двете му клеми. Не. Явно е бил прецакан.
Този път смяната ми отне 30 минути, спрямо 2 часа първия път. Знаех точно какви инструменти ми трябват и какво трябва да направя.
-
Прикачени файлове
-

- 20260130_100112.jpg (1.8 MiB) Преглеждано 43 пъти
-

- 20260130_100101.jpg (1.62 MiB) Преглеждано 43 пъти