Rav 4 XA40 Hybrid скърцане от окачването
-
rooneymarto
- Автомобил: Auris 2014
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте, автомобилът е Рав 4 XA40 Хибрид, 2017г. на предно. Появи се скърцане от окачването, като отзад е по-изразено. Чува се предимно на високи легнали полицаи при преминаване със сравнително висока скорост 15-20км. Изчетох доста неща, изгледах доста клипчета. Първо напръсках тампоните на стабилизиращата щанга със силиконов спрей, но скърцането си остана. После закарах колата в един сервиз за оглед на ходовата част, като ми казаха, че надлъжните носачи са за смяна, което ми се струва сериозна диагноза за кола на 78 хил. км. (гарантирани от ТМ Ауто). Четох че може да е от тампоните (втулките) на тези носачи, напръсках ги и тях със силикон и скърцането като че ли се успокои. Също така в мокро време се чува значително по-слабо да не кажа, че изчезва. Някой имал ли е подобен опит и подлежат ли на смяна само втулките на тези носачи, а не да се сменя цялото тяло на носача. Предлагат ли се изобщо оригинални такива и като цяло кой е най-правилният подход в случая. Благодаря!
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 73 пъти
- Получена благодарност: 118 пъти
За да има ефект силиконовият спрей нещата трябва да са чисти. Иначе "смазваш" боклуците натрупани по тампоните. Но щом са почнали да скърцат са си за смяна.
caryЦар
-
Iliyan_Mnt
- Автомобил: Rav4 IV hybrid 2016
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
Здравей, колега. И аз имам такова скърцане, чувам го отпред и по-скоро от ляво. За сега не съм търсил причината. Чува се при приземяване след спящ полицай или манвери на място и натискане на спирачката - общо взето при разклащане на предницата. Трябва да е от окачването, няма тропане или хлопане, но не съм и инспектирал още. Колата е на 245 хил.rooneymarto написа: ↑25 Ное 2025 18:34 Здравейте, автомобилът е Рав 4 XA40 Хибрид, 2017г. на предно. Появи се скърцане от окачването, като отзад е по-изразено. Чува се предимно на високи легнали полицаи при преминаване със сравнително висока скорост 15-20км. Изчетох доста неща, изгледах доста клипчета. Първо напръсках тампоните на стабилизиращата щанга със силиконов спрей, но скърцането си остана. После закарах колата в един сервиз за оглед на ходовата част, като ми казаха, че надлъжните носачи са за смяна, което ми се струва сериозна диагноза за кола на 78 хил. км. (гарантирани от ТМ Ауто). Четох че може да е от тампоните (втулките) на тези носачи, напръсках ги и тях със силикон и скърцането като че ли се успокои. Също така в мокро време се чува значително по-слабо да не кажа, че изчезва. Някой имал ли е подобен опит и подлежат ли на смяна само втулките на тези носачи, а не да се сменя цялото тяло на носача. Предлагат ли се изобщо оригинални такива и като цяло кой е най-правилният подход в случая. Благодаря!