Доставка на НОВИ автомобили 2025 - срокове и процедури

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Sunstrooper
Благодарил/а: 9 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти

Мнение от Sunstrooper » 11 Ное 2025 16:16

На 7 ноември (петък) си взех колата. Документалната част беше около 30 мин., вкл. връчването на застраховките и кратък разговор със застрахователя. Бяхме се подготвили с 10-ина въпроса към дилъра, на които ни беше отговорено задоволително. Липсващите (засега) зимни гуми бяха обозначени в приемо-предавателния протокол от дилъра (не се е налагало ние да спорим или настояваме). Общо ни отне около час и половина вземането, но реално повече от половината време се борихме с приложението и навигацията, а накрая трябваше да изчакаме около 10 мин. да ни дадат комплекта (пожарогасител, аптечка, тригълник и жилетка). Така и не разбрах дали ни се полагаше, или ни подариха един.
Имаше само един проблем - с мобилното приложение. След като около 20 мин. не успяхме да го подкараме, стана ясно, че има нова практика в Тойота (мисля от производителя) първите около 50 км. всяка кола се водела в "тестов режим" и не е възможно да се свърже мобилното приложение през телефона (не показва QR-код до навъртането на въпросните километри). На втория ден, след като ги направих, кодът излезе и всичко с приложението е наред.
Много съм доволен от колата засега, с уговорката че около 60км. само съм минал с нея.

Аватар
BaiDobry
Автомобил: Toyota RAV4
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 22 пъти

Мнение от BaiDobry » 11 Ное 2025 19:58

Sunstrooper написа: 11 Ное 2025 16:16 На 7 ноември (петък) си взех колата.
Здравейте,
Поздравления.
Пожелавам Ви много безаварийни километри, да Ви радва много и хубави места да посетите с нея.
Поздрави!

stangenov
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от stangenov » 11 Ное 2025 20:45

Това с тестовия режим и невъзможността да се свърже с приложението ми звучи малко глупаво. Януари месец, моята кола се свърза веднага. Не вярвам за 10 месеца, да са се променили нещата.

Sunstrooper

Мнение от Sunstrooper » 12 Ное 2025 10:07

BaiDobry написа: 11 Ное 2025 19:58 Здравейте,
Поздравления.
Пожелавам Ви много безаварийни километри, да Ви радва много и хубави места да посетите с нея.
Поздрави!
Благодаря за хубавите пожелания! :cheers:
stangenov написа: 11 Ное 2025 20:45 Това с тестовия режим и невъзможността да се свърже с приложението ми звучи малко глупаво. Януари месец, моята кола се свърза веднага. Не вярвам за 10 месеца, да са се променили нещата.
Според дилъра тази практика датира от лятото насам. Но това е информация, която му подадоха от сервиза по телефона. Ако си напрегна въображението, мога да се сетя за причина - например, за да не може някой, който случайно е около колата преди продажбата й, да се закачи. Все пак през приложението може да се следи местоположение, да не говорим за управление дистанционно. Предполагам, че профили се трият и т.н., но това са досадни детайли и усложнения, с каквито нито дилърите ще искат да се занимават, нито новия собственик. Както казах, напрегнах си въображението, нямам идея защо са го направили.

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 70 пъти
Получена  благодарност: 112 пъти

Мнение от zorbata » 12 Ное 2025 17:09

Sunstrooper написа: 12 Ное 2025 10:07 който случайно е около колата преди продажбата й, да се закачи.
В приложението се вкарва ВИН номер и се влиза с парола та няма как друг да го ползва/закачи.
caryЦар

Sunstrooper

Мнение от Sunstrooper » 12 Ное 2025 17:36

zorbata написа: 12 Ное 2025 17:09 В приложението се вкарва ВИН номер и се влиза с парола та няма как друг да го ползва/закачи.
Офтопик
Сваляш си приложението, регистрираш се с имейл, вкл. собствена парола, след което сканираш QR код, който излиза на мултимедията при свързване на телефона и колата и това е. ВИН номера колата го подава на приложението. Аз ВИН не съм писал никъде. Буквално направих гореописаното. Т.е. това, което написах, е напълно възможно. С ограничението от 50 км. просто е по-вероятно, че този, който се свързва с колата, е собственикът.

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 70 пъти
Получена  благодарност: 112 пъти

Мнение от zorbata » 12 Ное 2025 18:07

Sunstrooper написа: 12 Ное 2025 17:36 Буквално направих гореописаното. Т.е. това, което написах, е напълно възможно.
А мислите ли че Тойота ще позволи втора(или повече) регистрация по същият начин на друго устройство?
caryЦар

Публикувай отговор