Некоректен автосервиз - Интер Ауто - Бургас 8000, СПЗ
-
Jimmy Freiburg
Здравейте приятели.Аз съм един сревнително нов член на клуба.Имам въпрос.Някои познава ли сервиз INTER AUTO в Бургас и има ли някакви впечатления?Фирмата е варненска,има сервиз и във Варна.Много ми е спешно и ви моля за съвет...Утре сутрин имам час и си вкарвам колата просто за диагностика.Да не ми я повредят нещо?
Последно промяна от Akima на 18 Юни 2015 06:54, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Givei za miga!
-
Jimmy Freiburg
-
Jimmy Freiburg
-
Jimmy Freiburg
Стискам ти палци всичко да е наред.Имах едно ауди преди тойотата и голяма мъка беше.Понякога не искаше да пали.Правеше го рядко,само като е топла колата.Къде ли не ходих,все не можеха да разберат от какво е.Накрая смених температурен датчик за 30лв. и се оправи.Похарчих 10 пъти по толкова за диагностики.Аудито беше бензин,125 к.с.Беше и с газово,което си е голяма нашивка.Пиши какво е станало след прегледа 
Givei za miga!
Re: Моля за съвет,сервиз в Бургас
Некоректен автосервиз Интер Ауто в Бургас 8000, СПЗ/до Трансвагон/ inter auto
На 26.09.2014 по време на движение светва лампата на таблото за акумулатора. Спирам на най – близкия сервиз за акумулатори и се установява, че динамото не зарежда. Тук трябва да кажа, че колата е Smart fortow 2002. Проверявам няколко сервиза дали могат да поправят колата и всички казват, да но си свали сам динамото ние не можем да го свалим. Стигам до гореспоменатия сервиз Интер Ауто в Бургас и момчетата казват, че ще го оправят и че те са правили много пъти SMART и ще ми свършат работа. След две седмици ме викат да видим какво става и казват, че са ремонтирали динамото с ново но колата спряла да включва скоростите (полуавтоматик). Следователно ме молят за още време за да разберат какво става. Има няма през седмица звъня за резултат и ми казват, че работят по въпроса и ще ми се обадят и така до средата на Януари месец 2015 има няма месеца 5 месеца. При което те не могат да разберат какво става и ми предлагат да го закарат до Варна в лицензиран сервиз. Ок там след още 30 дена ми казват, че са сменили датчик на скоростната кутия но не било от него а от компютъра на колата липсвала информация и имало механичен проблем който те можели да решат срещу 2300 + 500 лв. за датчика, „КЕФ“ при което аз си взимам колата и си я прибирам от варна с установен проблем. Интер Ауто казват ние напрахме каквото можем дължиш ни 460 лв. + 2х130 лв. за това че са ми закарали колата до Варна. А колата НЕ работи. За мое щастие в същият ден ми се ражда дете и аз им давам 1130 лв. за да си взема счупената кола ремонтирана 6 месеца в Интер Ауто. След месец вече горд баща решавам да пробвам едно сервиз че точно до моят гараж, където правили Мерцедес.
Две седмици по късно момчето ми звъни и казва ела да си тестваш колата, „Ааааа“ как така готова е!
Отивам и той ми разказва какъв е бил проблема. След дълги тестове и няколко гръмнати компютъра ми дължиш 650 лв. за труд за еквалайзер и за ДИНАМО.
Динамо!
Да динамо от него е целият проблем понеже не подава равномерно заряд а усилва и намаля рязко напрежението и оттам трие важна информация от компа на колата и изгаря сума ти датчици, че даже и акумулатора се е скапал от това.
Хайде 150 лв. за акумулатор.
Плащам взимам си колата и отивам при Интер Ауто Бургас да им кажа, че са ми прецакали колата и им обяснявам всичко при което ми се казва от Интер Ауто.
Ние сме си свършили работата и сме помогнали а ти сега се опитваш да ни изкараш виновни, че ти помогнахме.
АХАХААХХ бурен смях, помогнаха ми да загубя 1100 лв. и да платя още 650 лв. някой да им оправи бакиите на Интер Ауто страхотно ви благодаря. Вместо да си помогна за детето аз ги дадох на Интер Ауто в Бургас inter auto да си напълнят гушите гадовете мръсни.
Всичко се връща!
Към всичко това имам документи със суми и дати за извършените ремонти.
“От благодарен и доволен клиент.”
Категории: Сервизи
Тагове: авто сервиз, автосервиз, автосервиз бургас, бургас, измама, интер ауто, некадърни майстори, некоректен автосервиз
На 26.09.2014 по време на движение светва лампата на таблото за акумулатора. Спирам на най – близкия сервиз за акумулатори и се установява, че динамото не зарежда. Тук трябва да кажа, че колата е Smart fortow 2002. Проверявам няколко сервиза дали могат да поправят колата и всички казват, да но си свали сам динамото ние не можем да го свалим. Стигам до гореспоменатия сервиз Интер Ауто в Бургас и момчетата казват, че ще го оправят и че те са правили много пъти SMART и ще ми свършат работа. След две седмици ме викат да видим какво става и казват, че са ремонтирали динамото с ново но колата спряла да включва скоростите (полуавтоматик). Следователно ме молят за още време за да разберат какво става. Има няма през седмица звъня за резултат и ми казват, че работят по въпроса и ще ми се обадят и така до средата на Януари месец 2015 има няма месеца 5 месеца. При което те не могат да разберат какво става и ми предлагат да го закарат до Варна в лицензиран сервиз. Ок там след още 30 дена ми казват, че са сменили датчик на скоростната кутия но не било от него а от компютъра на колата липсвала информация и имало механичен проблем който те можели да решат срещу 2300 + 500 лв. за датчика, „КЕФ“ при което аз си взимам колата и си я прибирам от варна с установен проблем. Интер Ауто казват ние напрахме каквото можем дължиш ни 460 лв. + 2х130 лв. за това че са ми закарали колата до Варна. А колата НЕ работи. За мое щастие в същият ден ми се ражда дете и аз им давам 1130 лв. за да си взема счупената кола ремонтирана 6 месеца в Интер Ауто. След месец вече горд баща решавам да пробвам едно сервиз че точно до моят гараж, където правили Мерцедес.
Две седмици по късно момчето ми звъни и казва ела да си тестваш колата, „Ааааа“ как така готова е!
Отивам и той ми разказва какъв е бил проблема. След дълги тестове и няколко гръмнати компютъра ми дължиш 650 лв. за труд за еквалайзер и за ДИНАМО.
Динамо!
Да динамо от него е целият проблем понеже не подава равномерно заряд а усилва и намаля рязко напрежението и оттам трие важна информация от компа на колата и изгаря сума ти датчици, че даже и акумулатора се е скапал от това.
Хайде 150 лв. за акумулатор.
Плащам взимам си колата и отивам при Интер Ауто Бургас да им кажа, че са ми прецакали колата и им обяснявам всичко при което ми се казва от Интер Ауто.
Ние сме си свършили работата и сме помогнали а ти сега се опитваш да ни изкараш виновни, че ти помогнахме.
АХАХААХХ бурен смях, помогнаха ми да загубя 1100 лв. и да платя още 650 лв. някой да им оправи бакиите на Интер Ауто страхотно ви благодаря. Вместо да си помогна за детето аз ги дадох на Интер Ауто в Бургас inter auto да си напълнят гушите гадовете мръсни.
Всичко се връща!
Към всичко това имам документи със суми и дати за извършените ремонти.
“От благодарен и доволен клиент.”
Категории: Сервизи
Тагове: авто сервиз, автосервиз, автосервиз бургас, бургас, измама, интер ауто, некадърни майстори, некоректен автосервиз
Re: Моля за съвет,сервиз в Бургас
В продължение на историята ми с поръженията в/у колата ми от автосервиз Интер Ауто Бургас. Искам да благодаря на авто монтьора Ивайло който професионално и коректно поправи всичко причинено от inter auto burgas и автомобилат ми е в отлично здраве. След проверка на повредените и подменени авточасти от Интер Ауто Бургас. Установихме, че причината 100 % е от неизпраното динамо което са отремонтирали и което е причинило щетите по компютъра. И още датчика който смениха във Мерцедес Варна също е в отлично здраве но аз платих близо 600 лв за подмяната на нещо здраво. Благодаря ви и на вас от Балкан Стар. Следователно след консултация с компетентен адвокат ще задвизим институции и ще използвам праватаси за да бъдат наказани всички невежи и некъдърни лъжци, причинили ми всичко това. Всичко най!
Ако искаш да не ти развалят колата неходи в Спекта Ауто Бургас . Колкото пъти си вкарам тойотата там след това излиза с 5 проблема. Казва се да се изчистиш задника да си изцапаш п-к-та ! 1ви я път я вкарах да да ми сменят двигателчето на повдигача на стъклото на предната врата след като го смениха и ме таксуваха за ново оригинално след няколко месеца се повреди отново падна ми стъклото . Отидох при Станислав под моста на Трапезица и момчето го разглоби оказа се че когато са сменяла двигателчето не са стегнали добре към повдигача и от лашкането при снемане и повдигане на стълклото повдигача се е скъсал а също така и двигателчето не беше оригинално на тойота а някакъв евтин вариант. Втори път си вкараха тойотата за смяна на амортисьори в Спеката Ауто сменяха ги 3 седмици когато излезе от сервиза не и работеше хибридната система от там веднага казаха че батерията е свършила и трябва да си закупя нова която струвала 12 000 лв при условие че върна старата. Посъветвах се с приятели и закарах колата в София при Павел Дунев чиито сервиз е сертифициран от BOSH za 1600 лв ми смени 4 елеманта на батерията и всичко си заработи идеално. След година и половина пак се излъгах и вкарах колата си в бояджииното на Спекат ауто за да боядисат няклко елемента по Каско а не за ремонт след ден ми звънаха и ми казаха че радиаторчето отпред пред решетката се изкривило и ще трябва да се смени пак по каското. След месец ми се обадиха да си взема колата че е боядисана и готова. Да беше боядисана но след като я изкарах от бояджииното след 2 км отново ми отказа хибридната сиситема а вентилатора на другатела се чуваше да работи постоянно. Е вие пеценете ! Аз в тоя сервиз няма да стъпя дори за боядисване вече въпреки че съм от Бургас предпочитам да ходя в Пазарджик дори да за най малкият проблем по тойота
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 401 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
Не мога да дам мнение относно конкретният сервиз - никога не съм го посещавал...
Но забелязвам, че всеки път проблемът е бил различен. А явно автомобилът съвсем не е първа младост... Към края на експлоатационният период вероятността за различни откази се увеличава и техниката по-често ще създава проблеми... И то съвсем не по вина на който и да е сервиз..
Повечето проблеми ми изглеждат взаимно свързани, макар и не пряко ... Например - ако автомобилът не е бил каран доста време докато се ремонтира, не е невероятно умряла батерия да си прояви дефекта - не е била зареждана дълго време... Или ако повдигача е бил ръждясал/затегнал - не е невероятно да успее да изгори моторчето, а при поставяне на ново здарво моторче - то да скъса вече компрометираният повдигач... Да, можело е да проверят (ако се вижда де - не знам за какъв автомобил говорите) и да ви предложат смяна на повдигача още първият път, но ме съмнява, че бихте приели такава оферта - всеки би си помислил 'тези искат да ми вземат парите за здрав повдигач - ами той си работи'..
Да, по-интензивна (и скъпа) поддръжка би удължила експлоатацията, но не всеки е 'навит' на такива разходи... Вие сами споделихте, че сте отказали смяна на батерия, а сте сменили само модули. Което безусловно ще реши проблема в момента (ако са измерени всички елементи в батерията).
Но предполагам знаете, че не може да очаквате батерията 'да е като нова' - не би било учудващо ако някой модул отново сдаде багажа в срок значително по-малък отколкото 'стандартният' за нова батерия. И за това сервизът (който и да е той) отново няма как да има каквато и да е вина.
Но забелязвам, че всеки път проблемът е бил различен. А явно автомобилът съвсем не е първа младост... Към края на експлоатационният период вероятността за различни откази се увеличава и техниката по-често ще създава проблеми... И то съвсем не по вина на който и да е сервиз..
Повечето проблеми ми изглеждат взаимно свързани, макар и не пряко ... Например - ако автомобилът не е бил каран доста време докато се ремонтира, не е невероятно умряла батерия да си прояви дефекта - не е била зареждана дълго време... Или ако повдигача е бил ръждясал/затегнал - не е невероятно да успее да изгори моторчето, а при поставяне на ново здарво моторче - то да скъса вече компрометираният повдигач... Да, можело е да проверят (ако се вижда де - не знам за какъв автомобил говорите) и да ви предложат смяна на повдигача още първият път, но ме съмнява, че бихте приели такава оферта - всеки би си помислил 'тези искат да ми вземат парите за здрав повдигач - ами той си работи'..
Да, по-интензивна (и скъпа) поддръжка би удължила експлоатацията, но не всеки е 'навит' на такива разходи... Вие сами споделихте, че сте отказали смяна на батерия, а сте сменили само модули. Което безусловно ще реши проблема в момента (ако са измерени всички елементи в батерията).
Но предполагам знаете, че не може да очаквате батерията 'да е като нова' - не би било учудващо ако някой модул отново сдаде багажа в срок значително по-малък отколкото 'стандартният' за нова батерия. И за това сервизът (който и да е той) отново няма как да има каквато и да е вина.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 839 пъти
- Получена благодарност: 316 пъти
Точно по тази причина големите сервизи сменят цялостно системи и такива спорове няма, но и цената е по-различна... В случая има и от сапа има и от брадвата, според мен...

-
gena_bs
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 448 пъти
- Получена благодарност: 106 пъти
Причината за смяна на цял модул е само и единствено повече парички за сервиза!
И избягване на рекламации и юридически разправии, естествено.
Да не разводняваме темата, която е ветеран и за съвсем не оторизиран сервиз!
И избягване на рекламации и юридически разправии, естествено.
Да не разводняваме темата, която е ветеран и за съвсем не оторизиран сервиз!
-
мехаННика
- Получена благодарност: 42 пъти
За да се направи качествен ремонт трябва правилна диагноза и правилно изпълнение. И за двете трябва литература от производителя . В много случаи логическата схема завършва със "сменете модула " , или блока, или нещо скъпо. Ами то колата не струва толкова - всеки го е чувал или го употребява. И тогава започва творчеството и в много случаи е успешно дори и за кратко. Има обаче случаи в които не става, или не от първия път. Както съм тръгнал ще взема да открия топлата вода. Всеки знае тези неща, но защо се пишат гръмки генерални изводи за тенденциозно описани ситуации нямам обяснение. Аз също имам опит и от двата вида като винаги обяснявам че излизаме извън границите определени от литературата на производителя и решението го взема собственика.
-
gena_bs
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 448 пъти
- Получена благодарност: 106 пъти
Всички знаем, че най-големите печалби за производителите са от продажбата на резервни части след гаранционния срок.
И ОЕМ консумативи през цялата експлоатация.
Съответно за тях е по-изгодно да продават цял блок, отколкото отделни съставни части. Отделно опаковки, логистика и т.н.
Крещящ пример от домашната техника са евтините прахосмукачки и кани за вода, и скъпите филтри за тях.
Примерно заради счупени щуцери от 3-то поколение рециклирана пластмаса и липсващи в ОЕМ номенклатурата маркучи за левче, трябва да се смени цял възел за $$$. При това последният е напълно работоспособен.
Естествено, че клиентът ще търси алтернативи!
И ОЕМ консумативи през цялата експлоатация.
Съответно за тях е по-изгодно да продават цял блок, отколкото отделни съставни части. Отделно опаковки, логистика и т.н.
Крещящ пример от домашната техника са евтините прахосмукачки и кани за вода, и скъпите филтри за тях.
Примерно заради счупени щуцери от 3-то поколение рециклирана пластмаса и липсващи в ОЕМ номенклатурата маркучи за левче, трябва да се смени цял възел за $$$. При това последният е напълно работоспособен.
Естествено, че клиентът ще търси алтернативи!