Здравейте,
Собственик съм на РАВ4 хибрид 2025 г., тъй като ми казаха да не го напъвам първите 2000 - 3000 км, с каране на адаптивния темпомат нагласен на 120 км/ч предимно по магистрала, има и малка част извънградски пътища (вкл. и преминаване на проход), разход 5.4 л/100 (в двете посоки) общо изминати 1400 км. Колата беше с пълен багажник и четири човека в нея.
Поздрави!
[Разход на гориво] - Обща тема - потребителски данни за всички модели
-
Belivo
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Здравейте!
След BaiDobri, да рапортувам и аз:
- Toyota RAV4 2025 HEV
- Изминати 4 700 km, предимно 2 души с много товар при свалени задни седалки
- Градски пробег ~60%, опитвам да спазвам ограниченията
- Извънградски пробег ~40%, опитвам да спазвам ограниченията, а на магистрала 110-120km
- Среден разход 4.75 l/100km, според колата
- Среден разход 4.81 l/100km, според FUELIO приложението, в което записвам показанията от бензин колонките при всяко зареждане
- Hybrid Coaching Performance ~94/100
С пожелния за спокойни и безаварийни километри!
След BaiDobri, да рапортувам и аз:
- Toyota RAV4 2025 HEV
- Изминати 4 700 km, предимно 2 души с много товар при свалени задни седалки
- Градски пробег ~60%, опитвам да спазвам ограниченията
- Извънградски пробег ~40%, опитвам да спазвам ограниченията, а на магистрала 110-120km
- Среден разход 4.75 l/100km, според колата
- Среден разход 4.81 l/100km, според FUELIO приложението, в което записвам показанията от бензин колонките при всяко зареждане
- Hybrid Coaching Performance ~94/100
С пожелния за спокойни и безаварийни километри!
-
Двигателист
- Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
- Благодарил/а: 29 пъти
- Получена благодарност: 88 пъти
RAV4 XA30, 1AZ-FE, 4 ст. автоматик (U140F).
Поради независещи от мен причини последният месец карам градско/извънградско - 90%/10%, което ми е за пръв път от незнам колко години. Ясно ми е, че норма за градски разход няма как да е коректна, защото на някой маршрута му е с 15 км/ч средна скорост, а на друг с 25 и т.н. Аз, в този случай не мога да посоча средна скорост, защото не съм я отчел. Както и да е... При такъв режим, като градското (София) не е постоянно висене в тапи, а има някакво движение (избягване на пиковите часове сутрин и следобед).
Та, засякох доста стойности, но усреднено може да се приеме едно 12/100 пропан-бутан, като отбелязвам, че маниера ми на шофиране е доста спокоен. С "кик-дауни" между светофарите, разхода изобщо няма да е такъв.
Поради независещи от мен причини последният месец карам градско/извънградско - 90%/10%, което ми е за пръв път от незнам колко години. Ясно ми е, че норма за градски разход няма как да е коректна, защото на някой маршрута му е с 15 км/ч средна скорост, а на друг с 25 и т.н. Аз, в този случай не мога да посоча средна скорост, защото не съм я отчел. Както и да е... При такъв режим, като градското (София) не е постоянно висене в тапи, а има някакво движение (избягване на пиковите часове сутрин и следобед).
Та, засякох доста стойности, но усреднено може да се приеме едно 12/100 пропан-бутан, като отбелязвам, че маниера ми на шофиране е доста спокоен. С "кик-дауни" между светофарите, разхода изобщо няма да е такъв.
-
mukot
- Автомобил: Toyota Corolla Cross 2,0 FWD
- Благодарил/а: 115 пъти
- Получена благодарност: 22 пъти
Корола Крос 2,0 купена в края на януари т.г.за първите 7к по борд компа е 4,9. Карана е предимно градско в София на сравнително къси трипове без стремеж към икономии, но и без "изцеждане", което е разбира се много относително. 
-
Тинк
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 25 пъти
И аз да се включа с малко информация.
Ярис Крос, 1,5 три цилиндъра. Наскоро ходих до един съседен град на 60-ина километра. Отиване-връщане около140 км. градско-селско (минава се през села с 50-60 км/ч) - 3.8/100 по табло, на полуавтоматичен режим.
На таблото вярвам повече отколкото на бензиностанциите, защото всички знаем, че си "надписват" малко, за да продават несъществуващо гориво. Засега не мога да се оплача. 
Ярис Крос, 1,5 три цилиндъра. Наскоро ходих до един съседен град на 60-ина километра. Отиване-връщане около140 км. градско-селско (минава се през села с 50-60 км/ч) - 3.8/100 по табло, на полуавтоматичен режим.
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.