И аз поръчах някакво от Тему, докато бях още със стария телефон Huawei Mate 20 Pro, който отдавна не се съпортваше, но аз си го харесвах. Той беше с Андроид 12 (EMUI12), и нещо не се сработи с джаджата. Подадох искане за връщане и refund, и Тему ми възстановиха парите, като даже не поискаха да им пращам обратно сапунерката и тя така и си остана. Малко след това си смених (най-после) телефона с Pixel (Андроид 16), и от любопитство реших да пробвам пак с играчката. Свърза се веднага и си работи почти без грешки- свързва се бързо, нужните ми приложения се поддържат. Малко се лигави понякога като започна да избирам от contact list-a, но се преживява.georgi_et написа: ↑23 Сеп 2025 20:32 Взех си това от Тему (дори имаше 50% намаление) и съм приятно изненадан. Връзва се веднага и Андроид Ауто работи без да прекъсва, което се случваше доста често през кабел. Единственото дразнещо нещо е много яркото диодче през нощта, но мисля да го побългаря с една черна лепенка.
Toyota RAV4 Prime 2021-2025 - Мечтаният автомобил?
-
OVI
- Автомобил: RAV4, MY2022, 2.5 HSD Luxury
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
-
Belivo
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Здравейте,miti83 написа: ↑25 Сеп 2025 18:17 Бих ви препоръчал AA wireless:https://www.aawireless.io/en/products/aawireless, ползвам го от 3 години в Королата и не е мръднал като качество. Сега даже има и версия 2 на пазара. Не се занимавайте с китайско донгъли за по 20-30лв..
Реших и аз да поръчам същотo. За 2 дни дойде с UPS. Свърза се елементарно лесно с телефона и работи перфектно за сега.
Поздрави!
Здравейте! Нов съм във форума и затова ме извинете, ако въпросите са ми глупави! От скоро съм собственик на Toyota RAV4 PHEV Style 2025. Бях много изненадан, че колата няма PKSB (асистента при паркиране), като опция? Някой знае ли дали може да се отключи софтуеарно на TSS 2.5. Имал ли някой с този модел, при който да я има тази опция? Как си настройвате часовника, аз като се опитам да го строя по инструкция и е с един час напред. Не го слагам на автоматично , а на "други", защото на "автоматично нищо не се получава. Следващият ми въпрос е : Когато я карам и съм пуснал LTA без динамичният радар свети в бяло и имам чувството, че системата не коригира сама колата, когато напуска лентата, а само предупреждава.
P.S - Прочел съм цялата документация няколко пъти.
P.S - Прочел съм цялата документация няколко пъти.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 70 пъти
- Получена благодарност: 114 пъти
Parking Support Brake може да се включи/
изключи от екрана на многофункцио
налния информационен дисплей. Всички
функции на Parking Support Brake (ста
тични обекти и пресичащи отзад автомо
били) се включват/изключват едновре
менно. (→ стр. 206, 217)
Когато се появи Parking Support Brake,
индикаторът PKSB OFF светва. (→ стр.
184) на многофункционалния информа
ционен дисплей.
За да включите отново системата, ко
гато е била изключена, изберете от
многофункционалния информационен
дисплей, изберете и след това го
включете.
п.п пише го в ръководството стр. 403
изключи от екрана на многофункцио
налния информационен дисплей. Всички
функции на Parking Support Brake (ста
тични обекти и пресичащи отзад автомо
били) се включват/изключват едновре
менно. (→ стр. 206, 217)
Когато се появи Parking Support Brake,
индикаторът PKSB OFF светва. (→ стр.
184) на многофункционалния информа
ционен дисплей.
За да включите отново системата, ко
гато е била изключена, изберете от
многофункционалния информационен
дисплей, изберете и след това го
включете.
п.п пише го в ръководството стр. 403
caryЦар
- zorbata
Двете упътвания са около(над) 1000 страници - та ме съмнява да си ги прочел
caryЦар
а
Zoorbata 1. Става въпрос, че въобще я няма да на екрана на многофункционалният информационен дисплей. Това означава, че не е включена в оборудването на Style нивото! Затова питам има ли някой с Style оборудване и дали знае нещо по въпроса!
2. Може да се съмняваш, колкото си искаш!
P.S - ако си забелязал, има звездичка, според оборудването. В нета пише, че при TSS 2.5 може да се активира. Затова питам има ли някой със Style ниво с активна PKSB.
Zoorbata 1. Става въпрос, че въобще я няма да на екрана на многофункционалният информационен дисплей. Това означава, че не е включена в оборудването на Style нивото! Затова питам има ли някой с Style оборудване и дали знае нещо по въпроса!
2. Може да се съмняваш, колкото си искаш!
P.S - ако си забелязал, има звездичка, според оборудването. В нета пише, че при TSS 2.5 може да се активира. Затова питам има ли някой със Style ниво с активна PKSB.
-
simichoil
- Автомобил: Rav4 Plug-In Hybrid
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
Аз също съм със Style и тази функция я нямам. Дори си има иконка на дисплея ако я има, просто при нас липсва. На жена ми на C-HR 2025 го има това и работи много добре.
- zorbata
В нета пише много неща, но активацията става през дилъра - което значи, че ще трябва да си платиш, най вероятно. А и щом си забелязал звездичката нещата са ясни.
Трябвало е да се информираш какво включва Style оборудването. На новите модели автомобили софтуер се "налива" изключително то производителя. Отделно някои функции са с абонамент.
caryЦар
-
Hursa
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 209 пъти
Паркинг сензори (ултразвукови) има ли автомобила?
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Hursa, Трябва да питам в Тойота. По принцип сте прав. Сензорите за PKSB са ултразвукови. Мисля, че оборудват колите по един и същ начин, след което активират опциите, за които си платил. Просто зададох въпроса, ако някой знае дали може да се активира.
zorbata, Така е! Останах с впечатлението, че е включен от рекламите. Когато я поръчвах, нямаше по високо ниво на оборудване в БГ и не се очакваше. От централата на Тойота бяха блокирали за БГ всички версии освен Style и Style Bi-Tone, предвид, че излиза новата версия 2026. Не че ми липсват, но когато четеш в сайта оставаш с впечатление, че всичко е включено
.
-
Hursa
Ами трябва да ги виждате - поне 8 броя, кръгли, в пластиковите детайли, на височината на коляното приблизително, отпред два, отзад два и в ъгловите детайли по един (покриват двете страни на автомобила, два отляво и дясно) . С предупреждение в документацията - да не се пръскат с много силна струя.
-
simichoil
Всички се виждат по принцип - това не е критерий. Моята е с 8 сензора и не спира колата сама - тази екстра просто я нямам. На жена ми колата C-HR 2025 я има тази екстра и си я показва и като икона на екрана и като опция в настройките. Това че се виждат датчиците не е гаранция че колата я има тази екстра. И едните и другите изглеждат еднакво.Hursa написа: ↑07 Окт 2025 20:42 Ами трябва да ги виждате - поне 8 броя, кръгли, в пластиковите детайли, на височината на коляното приблизително, отпред два, отзад два и в ъгловите детайли по един (покриват двете страни на автомобила, два отляво и дясно) . С предупреждение в документацията - да не се пръскат с много силна струя.
-
Hursa
Вярно, има и този вариант, може да се виждат "капачките" на отвори за сензорите, а реално да няма датчици под тях.
Последно промяна от Hursa на 08 Окт 2025 09:28, променено общо 1 път.
-
simichoil
Щом има капачки, значи има сензори! Просто има разлика в сензорите. Аз имам капачки и сензори (предни и задни) - но я нямам тази функция със спирането.