айде конкретно по въпроса!
досега не се обади някой който кара една от тия двете,значи аз съм първия.
първо както някой каза:TEST DRIVE!
моя преди да го взема пробвах много и най-различни коли.в момента в който го подкарах разбрах,че това е моята кола.тествай здраво,на аутобан,по нанагорнище,на лош път.
тоя нисан не съм го карал,но почвам с рава,ще ти дам само минусите от моя гледна точка:
-недобра шумоизолация на купето-става въпрос за шума от двигателя при потегляне,рязко ускорение.за дълъг път,аутобан не важи,тогава не се чува изобщо.на градско е много дразнещо.
-д4д е само с ръчни скорости,много кофти скоростна кутия.от 1-ва на 2-ра,че и до 3-та понякога прехърква при по-бързо превключване.може да се настрои от специалист.иначе трябва просто да изчакваш малко при превключване.

-много слаб съединител,ако мислиш да теглиш ремарке и то някъде по баири го забрави.мисля е ясно,че тогава ти трябва land cruiser.
-немалък разход особено на аутобан с по-висока скорост,но вие в бг няма къде да се силите толкова бързо
-много твърдо вози,за сметка на това е много стабилен в завой.или едното или другото.
има още няколко дребни забележки,които няма да споменавам.
за нисана инфо ще намериш предполагам в съответния форум,чуй мнения.много нов модел е още,но аз виждам един сериозен минус при комбинацията с рено.двигателя му както този на x-trail са рено.
x-trail-a съм го карал,много шумен двигател и не е толкова пъргав като рава.дизайна му също е доста пенсионерски.
е да не забравя да ти кажа и най-важния плюс на рава-голям кеф е да го караш,не е истина! biggrin.gif