Здравейте, колеги!
Какво ви е мнението за панелен филтър K&N на 3ZR-FAE, наскоро сменях въздушен филтър и мисля че ми дадоха някакъв ментак който спъва колата ( може и да си въобразявам) , но съм решил да слагам такъв K&N , бих желал от първо лице някой да каже ако ползва такъв.
Много благодаря!
Мнение за панелен въздушен филтър K&N на 3ZR-FAE
-
- Автомобил: Toyota avensis t22 1.8vvti
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 54 пъти
- Получена благодарност: 129 пъти
Ползвам МАN въздушен и съм доволен.
Пробвай, но няма да стане "бегачка" колата.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 174 пъти
- Получена благодарност: 654 пъти
Чисто теоретично за да повишиш пропускливостта на един филтър за въздух, вода или някакви газове и течности - или трябва да му увеличиш площта на която работи ("смукателната" площ) или трябва да увеличиш размера на порите на филтъра, за да генерира по-малко насрещно съпротивление на газа или течността. Ако ще го вкараш във същата кутия на оригиналния филтър не вярвам да е значително по-голям, та остава да пропускаш по-едри частици прах към двигателя.
Отделно че гледам за този филтър да дават да се мие със техен си препарат, и се облива май със тяхно "масло", което оскъпява цената на ескплоатацията, на и без това значително по-скъпия филтър.
Предвид на съмнителните ползи, и потенциалната вреда, аз лично бих се огледал за филтър от друга марка. Ползвал съм в годините и на MANN и на Filtron и не съм забелязал някакви особени разлики.
*Странична забележка - в профила ти пише Toyota avensis t22 1.8vvt-i - кода на двигателя за тази кола е или 1ZZ-FE или 7A-FE. 3ZR-FAE e 2.0 литров със валвматик, влаган примерно в Аvensis T27. Та по линия на въпроса ти - този филтър много вероятно няма да стане за Avensis T22 чисто геометрично.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
-
- Автомобил: Toyota avensis t22 1.8vvti
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
-
- Благодарил/а: 33 пъти
- Получена благодарност: 22 пъти
Забелязал съм, че някои въздушни филтри са с повече гънки и са по-дебели- което ще рече, че са изработени с повече хартия, възможно е някакъв ментак с по-малко хартия да не пуска адекватно въздух на мотора. Вземи Mahle, Knecht, Filtron или Mann и може да сравниш. С тез марки не съм имал проблем и не съм попадал на ментета.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;