Lexus ES300H 2019-2021

mittaka7
Автомобил: Lexus ES300H 2021
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Lexus ES300H 2019-2021

Мнение от mittaka7 » 28 Юли 2025 16:50

Честно казано, не съм го карал на лимит в завои като на писта, но в реалното шофиране – включително на магистрала и по междуградски с плавни и по-остри завои – се усеща доста стабилен. Колата е тежка, стои плътно, а в сравнение с Camry-то (което също съм карал няколко пъти) бих казал, че ES-ът се държи по-"зряло".

Не съм усещал недозавиване в нормално или дори малко по-енергично каране. Воланът не е спортен, но има добра обратна връзка и се усеща точно. Окачването е комфортно, но не клатушка – задържа добре линията в дълги завои.
Като усещане в завой:
По-сигурен от Камри
По-тих и стабилен на скорост
По добра изолация и мека настройка. Наистина ме впечатлява най много с возията си.
Най-добре се чувства на 120–130 по околовръстното или към морето – мълчи като гроб и се усеща масивен. За рязко влизане в S-завои – не съм тествал, но не е кола за това. 😉

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 62 пъти
Получена  благодарност: 51 пъти

Lexus ES300H 2019-2021

Мнение от nov » 28 Юли 2025 18:15

Браво, доста добър анализ.Като начин на управление, стабилност, комфорт и обезшуменост тази кола би трябвало да се сравни с 5-а серия, А6, Е клас.За надеждността е ясно, че няма никаква нужда да се сравнява с тях, излишно губене на време би било ...
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

mittaka7
Автомобил: Lexus ES300H 2021
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Lexus ES300H 2019-2021

Мнение от mittaka7 » 28 Юли 2025 20:39

Виждам често се казва: „Лексуса е просто по-скъпа Камри с емблема“ – ама хайде да го погледнем реално.
Да, ES и Camry са на една платформа (GA-K), както и Octavia и A4 са на една група (VAG), ама никой не вика, че Octavia = A4, нали?

При Lexus ES имаш:
– значително по-добра шумоизолация (като в студио е);
– различна настройка на окачването – супер плавно, но стабилно;
– интериор на друго ниво – и като материали, и като изпълнение;
– поведение в завои по-предвидимо и мазно, без да е спортно, но далеч от Camry.
-Разликата се усеща в първите 30 секунди зад волана.

ES е ориентиран към лукс и комфорт, Camry – към семеен allrounder. Разликата е като между първа класа и бизнес класа в самолет – и двете летят, ама усещането е друго.

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 62 пъти
Получена  благодарност: 51 пъти

Lexus ES300H 2019-2021

Мнение от nov » 28 Юли 2025 20:52

mittaka7 написа: 28 Юли 2025 20:39 Виждам често се казва: „Лексуса е просто по-скъпа
Често изпадам в спорове с разни примати, които казват "Мчи то Лексус е просто по-скъпа Тойота", при което аз ги контрирам с въпроса " А Ауди по-скъпа Шкода ли е"? и увисват................
mittaka7 написа: 28 Юли 2025 20:39 При Lexus ES имаш:
– значително по-добра шумоизолация (като в студио е);
– различна настройка на окачването – супер плавно, но стабилно;
– интериор на друго ниво – и като материали, и като изпълнение;
– поведение в завои по-предвидимо и мазно, без да е спортно, но далеч от Camry.
-Разликата се усеща в първите 30 секунди зад волана.
Лично на мен това ми е безкрайно ясно, като освен 5-тте тирета с предимства, които си изброил има и още едно, което липсва и основен миус при избор за покупка лично от мен при трите Премиума, нарича се НАДЕЖДНОСТ, но в България марката тепърва навлиза и все още битува мнението Мер....с и всички останали tooth.gif
mittaka7 написа: 28 Юли 2025 20:39 и двете летят, ама усещането е друго.
Така е, но общото между двете е надеждността, която както споменах по-горе липсва или я няма в другите марки, Хонда/Акюра също са надеждни, но да не измествам темата.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

Публикувай отговор