От няколко седмици имам проблем със затварянето на задната врата и трябва да я затварям два пъти или по-силно.
Днес не иска да се затвори напълно , а на таблото свети и индикация за отворен багажник.
Не мога и да заключа!
Колата е в гаранция,но трябва някак да се придвижва утре до сервиза - ще има ли проблем (да се отвори в движение или...) и каква е причината.
Мисля,че проблема е механичен.
Благодаря Ви.
Rav4 XA 50 не заключва вратата на багажника?!
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 759 пъти
- Получена благодарност: 288 пъти
Огледай хубаво механизмите и уплътненията. Няма да се отвори в движение напред...

-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 373 пъти
- Получена благодарност: 97 пъти
Щом е гаранционна, не те съветвам да правиш каквото и да е по ключалката!
За да си спокоен, можеш да залепиш няколко армирани самозалепващи ленти откъм отварящата се страна.
Има ги във всеки железарски магазин, вкл. Кауфланд. Няма да останат следи по боята.
За да си спокоен, можеш да залепиш няколко армирани самозалепващи ленти откъм отварящата се страна.
Има ги във всеки железарски магазин, вкл. Кауфланд. Няма да останат следи по боята.
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Причината се оказа допълнителната тапицерия направена за багажника ...по китайски стандарт.Въпреки фиксирането се е изместила достатъчно незабележимо,за да попречи на пълното затваряне на вратата.
Иначе механизма го огледах,даже и през сервизния отвор, но наистина съмнението за уплътнение се оказа вярно.
Приготвил бях два вида тиксо - хартиено и истинско
,но ме притесняваше, че боята не изглежда достатъчно покривна.Явно се пести от всичко в последно време.
Благодаря още веднъж!
Иначе механизма го огледах,даже и през сервизния отвор, но наистина съмнението за уплътнение се оказа вярно.
Приготвил бях два вида тиксо - хартиено и истинско

Благодаря още веднъж!
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 373 пъти
- Получена благодарност: 97 пъти
С двойнозалепваща монтажна лента фиксираш "тапицерията" за пода и/или стените на багажника.
От типа на тази, с която се лепят лайстни и емблеми.
Относно боята - японците никога не са имали достатъчно дебел слой боя и качествено износоустойчиво лаково покритие.
При средно обща дебелина на слоевете от 110-130um на повечето автомобили, при тях е 80-100.
От типа на тази, с която се лепят лайстни и емблеми.
Относно боята - японците никога не са имали достатъчно дебел слой боя и качествено износоустойчиво лаково покритие.
При средно обща дебелина на слоевете от 110-130um на повечето автомобили, при тях е 80-100.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 61 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Ако искаш да я махаш сложи велкро, нещо от сорта - https://praktiker.bg/bg/Lenti/VELKRO-LE ... S/p/120677
caryЦар