Доверен/проверен сервиз в София - съвети за майстор в София ?

Най-добрите сервизи, магазини и предлагани услуги за вашата Toyota
Публикувай отговор
Radibojilov73
Автомобил: Avensis
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Radibojilov73 » 13 Май 2025 19:29

Здравейте, от 1 година имам Авенсис Т25 1.8 комби фейс.
До тук добре но!
Смених 4 пружини (беше ми ниска),плюс задните амортисьори. От скоро гледам стои на една страна (лявата) ,с около 1.5-2см разлика от дясната.
Ручи все едно е изгнил кюнеца но той си е здрав ,в ПИТ СТОП Казаха ,че е възможно от тампона да е!?!?
И на последно място при тръгване на първа скорост, оборотите спадат и придърпва. След това набира нормално. Прави го само на моменти. Чистих дроселова клапа, нова ламбда сонда .Дайте читав сервиз за София моля!

over
Автомобил: Toyota Verso ZGR21 (2ZR-FAE)
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от over » 03 Юли 2025 01:35

Здравейте! Наскоро си купих първия автомобил - Toyota Verso 1.8 бензин ZGR21 2016г. Живея в Германия и колата е регистрирана тук. Технически не съм грамотен и тепърва се уча. Явно са ме преметнали.
Направи ми впечатление, че колата съществено вдига оборотите при подаване на газ, но не се усеща съществено ускоряване. Освен това при потегляне се усеща тресене/придърпване. Прочетох мнения и се насочих към съединител.
Другият проблем са светлините - много са слаби. Не знам дали и при другите е така. Имаме Рав 4 XA30 в семейството и наблюдаваме същия проблем. Вечерно време става непоносимо, почти нищо не се вижда. Дори колата хвърля сянка, ако някой кара зад нас.
Обслужиха ми колата в официално представителство на Тойота. За съединителя ми казаха, че е пред износване. Но не ми посочват как са го установили, трябвало да го сменя в най-скоро време. За светлините ми казаха, че са сменили някои крушки, регулирали са фаровете и дотам, но разлика няма.
През октомври планирам пътуване до България с колата и ми се иска да се погрижа за нещата...
Бихте ли ме насочили към човек, който си разбира от работата и е съвестен (Югозападна България, София)? Интересувам се от цялостен преглед на колата, защото държа да е изправна - двигател, верига, скорости, съединител, спирачна система, светлини и т.н.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 364 пъти
Получена  благодарност: 399 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Юли 2025 08:58

over написа: 03 Юли 2025 01:35 За съединителя ми казаха, че е пред износване. Но не ми посочват как са го установили,
Е нали сам казваш симптомите... С такъв съединител не бих тръгнал за България, пък камо-ли да чакам до Октомври - това е една от повредите, която прогресира много бързо... Затова и бих спрял от движение автомобила до избор на сервиза в твоя район, до който да мога да стигна на собствен ход, а не да плащам на репатрак след няколко десетки или стотин километра..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
south
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 7 пъти

Мнение от south » 03 Юли 2025 09:36

Рисково е, новите са с хидравлика на лагера, поради което май са и по-кекави. Колегата да си пита там за смяна, най-добре пълен комплект. Че счупен лагер на пътя не е приятно преживяване.

Публикувай отговор