Не знам другите, ама явно аз съм от малкото, които им харесва това виене. Защото знам, че ДВГ-то стои точно там, където трябва да стои. А не да си го натоварил на 100%, а той да няма душа да вдигне нужната мощност, или обратното - да вие, без да има нужда.
Та затова ми харесва, защото е направено така, както трябва да бъде. Да прави толкова мощност, колкото ти трябва, в максимално оптимизиран работен режим.
Това с усещането за превключване едно на ръка. Ама и другото е самото константно "виене". Хората си мислят, че като това виене е статично е много натрапчиво, защото са свикнали колата да вдига, вдига обороти, звука се променя, сменя скорост, двигателя пак си променя звука и т.н. И това създава усещане за допълнително "вървене", което отново е доста субективно.
Затова, както каза Слоу, сравняваш 8 сек. ускорение на една кола с друга и това е. Не може да си купиш кола ускоряваща за 10 секунди, да я натовариш да изкачва Вакарел, да я настъпиш да се включиш в изпреварващата колона и да очакваш ускорение от 100 до 140 за 5 секунди. А тя през това време вие на умряло. Както би вила и другата аналогична кола ако решиш да ѝ изкараш и на нея буталата, за това доускорение (съвсем примерно).