Yaris Cross - има ли вече собственици?
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 55 пъти
https://toyota-club.net/files/faq/20-08 ... _r3_en.htm
Тук е описан подробно трицилиндровия двигател на чистия бензин и е дадена разликата (към края) на хибрида спрямо бензиновия.
Това се отнася за хибрида:
"Fuel system / Engine control (EFI)
Fuel injection - multipoint (sequential, synchronous or asynchronous). Fuel system - without a return line, with the pressure regulator, and the fuel filter, and EVAP canister built in pump module."
T.e. излиза, че не е директно впръскването, за разлика от бензиновия.
П.п. бях пропуснал да видя предната страница и това, че сте достигнали до същите факти ;)
Тук е описан подробно трицилиндровия двигател на чистия бензин и е дадена разликата (към края) на хибрида спрямо бензиновия.
Това се отнася за хибрида:
"Fuel system / Engine control (EFI)
Fuel injection - multipoint (sequential, synchronous or asynchronous). Fuel system - without a return line, with the pressure regulator, and the fuel filter, and EVAP canister built in pump module."
T.e. излиза, че не е директно впръскването, за разлика от бензиновия.
П.п. бях пропуснал да видя предната страница и това, че сте достигнали до същите факти ;)
-
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Под хибридна система разбирам ДВГ + e-CVT + контролер + батерия. Не е ли това задвижващата система на Приуса, която Тойота усъвършенстват вече почти 30 години?
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 705 пъти
- Получена благодарност: 278 пъти
Като цяло логиката е същата, но всеки от тези елементи е променян в една или друга посока и съответно успешно и не толкова. По тази причина е хубаво да се разглежда текущата окомплектовка и да не се сравнява повече от генерално с такава от друг модел.

-
- Получена благодарност: 42 пъти
В такъв случай ЯК и Приус нямат почти нищо общо. Някои от разликите съм ги посочил директно в предишния ми пост, другите може да ги видиш в препратките от същия пост.
Преди светът се управляваше от умните. И това беше много жестоко. Умните принуждаваха простите да учат. На простите им беше тежко..
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
-
За мен имат много общо, защото и двете ползват хибридната система на Приуса.

Сега ако сравняваме Ленд Крузер 4х4 без хибридна система и Ярис Крос хибрид, тука вече съм съгласен, че няма нищо общо, освен че и двата модела са на Тойота.
За разликите, посочени в предишния пост, принципни разлики не виждам, освен малко в мощността и вида на батерията. Но то е нормално да има такива разлики, мИслА.

-
Колеги, имам един въпрос: как се слага навигация на Yaris Cross, ниво Fancy?
Може ли, не може ли, как става, моля споделете опит. Дайте акъл, пари не ща.
Може ли, не може ли, как става, моля споделете опит. Дайте акъл, пари не ща.

-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
По принцип навигацията на всички нови Yaris Cross (Multimedia MM21) е облачна, но за да се активира трябва да се с сдвои с приложението МyToyota. От там се активират облачните услуги на Toyota (в това число е навигацията). Аз направих това сдвояване при дилъра
Toyota RAV 4 Hybrid 2024 (A25A-FXS), Yaris Cross 2024 (M15A-FXE), Toyota Corolla 2008 1.4 D4D Luna (1ND-TV)
- itzoa
Няма ако не си си я платил.
Но е безсмислено. Просто си връзваш телефона и си пускаш waze или google maps.
Има едни джаджи в алиекспрес става и за безжично връзване на android auto aма тая дето си я взех малко бъгава, т.е. бавна

-
Ако телефона е вързан към колата, Google maps ще се показва ли на екрана?
- itzoa
Да, леле, не мислех че все още има хора, които не го знаят това ;)
Нарича се android auto или apple carplay зависи дали си с iphone или андроид телефон. Нашите автомобили го поддържат, по-новите като цяло почти всички имат тази опция. Само кабела ти да не е от тия, които са само за зареждане, тогава не може да се върже. И телефона ти да е с пуснати данни и gps (локация).
Потърси някъде в нета, има безброй клипчета или упътвания, а предполагам го пише и в ръководството за мултимедията в сайта на Тойота. Но реално стига да намериш правилния кабел (за прехвърляне на данни) и като ги свържеш сами ще станат нещата и ще видиш как става.
И си свали Waze на телефона и го разучи, много по-добре работи като навигация от maps-a. Казва ти и дали има полиция по пътя и прочие неща. Само дето в maps-a по лесно намирам някои неща, но пък навигацията е кошмар: "Тръгнете на северозапад"... и аз почвам да се чудя да вадя ли компаса, да карам ли, какво да правя
Нарича се android auto или apple carplay зависи дали си с iphone или андроид телефон. Нашите автомобили го поддържат, по-новите като цяло почти всички имат тази опция. Само кабела ти да не е от тия, които са само за зареждане, тогава не може да се върже. И телефона ти да е с пуснати данни и gps (локация).
Потърси някъде в нета, има безброй клипчета или упътвания, а предполагам го пише и в ръководството за мултимедията в сайта на Тойота. Но реално стига да намериш правилния кабел (за прехвърляне на данни) и като ги свържеш сами ще станат нещата и ще видиш как става.
И си свали Waze на телефона и го разучи, много по-добре работи като навигация от maps-a. Казва ти и дали има полиция по пътя и прочие неща. Само дето в maps-a по лесно намирам някои неща, но пък навигацията е кошмар: "Тръгнете на северозапад"... и аз почвам да се чудя да вадя ли компаса, да карам ли, какво да правя

-
А, това ли било.

Все още основната ми кола е Авенсис Т25 и е доста по-проста и не е натъпкана със софтуер. Но е добре да се знае за Яриса какви възможности има.
Благодаря, колега itzoa. Между другото, като гледам имаме едни и същи Яриси. Даже цветът и джантите са същите. Твоята е "Fancy", нали?

-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Би трябвало да може да се ползват и други навигационни приложения - работещи без мрежа. (Могат да се пуснат и не само навигационни.
Но аз ползвам предимно споменатите.)

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid