Кабели, преходници, OBD адаптери за диагностика и подобните - собствен опит
-
- Автомобил: RAV4 2020 Limited 2,5 ,203hp
- Благодарил/а: 1 път
За този ли става дума?
https://badu.bg/v160-jlr-pro-%D0%B7%D0% ... 80638.html
Гледам, че има и v164 или v165
Да, колата е канадска.
https://badu.bg/v160-jlr-pro-%D0%B7%D0% ... 80638.html
Гледам, че има и v164 или v165
Да, колата е канадска.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 590 пъти
Колегата bladyle е добавил работещ линк на първа страница, към работещ JLR (и вече проверен) адаптер от Алиекспрес:
Колегата nicksun79 е публикувал работещ линк на втора страница за адаптер OTC, който изглежда да работи също:bladyle написа: ↑07 Фев 2023 19:45 Пускам линк за магазина от който аз я купих:
https://www.aliexpress.com/item/1005004167301893.html
Ето ви и бонус линк от моята покупка на VxDiag-a от първото мнение:nicksun79 написа: ↑09 Авг 2024 11:15 Ето и магазина:
https://www.aliexpress.com/item/1005005972858533.html
https://www.aliexpress.com/item/1005006074133279.html
Толкова ли е трудно да прегледате 2 страници тема и да си намерите линковете на това което е пробвано, та трябва аз да свърша вашата работа?
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
Благодаря, да прегледал съм цялата тема, но не бях сигурен дали ще работят с кола от 2020.
Извинявам се за загубеното ви време.
Извинявам се за загубеното ви време.
-
- Автомобил: Toyota Avensis T27
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Моето го тествах на Toyota Land Cruiser 2022 и си работи, ама според мен тук по-важен е софтуера. Иначе не е наи-бързото ако четеш повечко живи данни на веднъж, но на мен ми върши работа.
-
Благодаря, поръчах vxdiag, директно от сайта им, цената беше с коледно намаление, и и за част от служебните ми коли ще се възползвам от опцията за още 2 бранда.
Весели празници!
Весели празници!
- mapamop
Похвали се как се държи, и особено как е минала поръчката от сайта, като го получиш и имаш впечатления?
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
- Автомобил: Rav 4 xa40
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте,някой знае ли каква е разликата между jlr кабел и dlc3-от линка,кой е по-добър за рав4 2017
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... Redirect=y
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... Redirect=y
- mapamop
Теоретично, ако са точни копия на оригиналите: На практика обаче има 2 хипотези поради Китайският произход на стоката:
- ще ти продадат JLR кабел със сменено USB identification, но със DeviceID на JLR кабела и зелен корпус вместо син или червен. Съответно само "китайския" драйвер ще ти го показва като Тойотски. След инсталация на оригиналния драйвер за JLR ще ти излиза в Device manager Mongoose JLR устройство.
- може да е базиран на MiniVCI което си е тотален боклук.
*Това са четени преди 1-2 години отзиви из Ала-бала битака. Ако излезе точно копие на Тойотския кабел е за предпочитане зеления, но само ако ще препрограмираш фърмуерите на компютрите. Препрограмирането не е включване/изключване на разни функции на боди модула от сорта на дневни светлини, бипкане за колани и т.н. вероятно и двата ще го могат това, и ще го правят без проблеми.
--
--
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 353 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Имам въпроси за мултимарков (не знам така ли е на български правилно) адаптер.
Надявам се, мога да го задам тук, въпреки, че не е конкретно за Toyota?
Kingbolen Ediag Elite https://kingbolentool.com/products/king ... fEwmZyHvVh
Има го и под друго наименование и марките Thinkcar, MUCAR и т.н. Всичко е под една шапка, според мен.
Софтът е фирмен Ediag: https://play.google.com/store/apps/deta ... diag&hl=en
С голяма вероятност е същият, като на "батковците" му от марката: Ediag, Ediag Plus и т.н.
1. Някой пробвал ли го е на Toyota и как се представя при по-новите модели?
В смисъл кои блокове открива и какви функции / тестове поддържа?
2. Възможно ли е и каква е процедурата да премахна адаптер от accоunt-a си в Kigbolen?
Възможно ли е адаптерът след това да се регистрира и активира на друг account?
Предполагам е същото, както и при останалите модели на Ediag и Thinkcar.
Изгледах фирмените обучаващи видеа, както и ревютата.
За съжаление обясняват само как се създава account и се добавя устройството към него:
Никъде не се загатва дори за процедурата по премахване адаптер-а.
Надявам се, мога да го задам тук, въпреки, че не е конкретно за Toyota?

Kingbolen Ediag Elite https://kingbolentool.com/products/king ... fEwmZyHvVh
Има го и под друго наименование и марките Thinkcar, MUCAR и т.н. Всичко е под една шапка, според мен.
Софтът е фирмен Ediag: https://play.google.com/store/apps/deta ... diag&hl=en
С голяма вероятност е същият, като на "батковците" му от марката: Ediag, Ediag Plus и т.н.
1. Някой пробвал ли го е на Toyota и как се представя при по-новите модели?
В смисъл кои блокове открива и какви функции / тестове поддържа?
2. Възможно ли е и каква е процедурата да премахна адаптер от accоunt-a си в Kigbolen?
Възможно ли е адаптерът след това да се регистрира и активира на друг account?
Предполагам е същото, както и при останалите модели на Ediag и Thinkcar.
Изгледах фирмените обучаващи видеа, както и ревютата.
За съжаление обясняват само как се създава account и се добавя устройството към него:
Никъде не се загатва дори за процедурата по премахване адаптер-а.
- mapamop
От опита с ТhinkCar Pro - всичко което и Техстрийм ти вади. Понякога с разминавания и то драстични. На единия Avensis D-CAT изпищя че четвърта дюза е мъртва напълно (-5 корекция), но грешка нямаше, Техстрийма я даде с корекция -0.8. Три години по-късно тази "изгоряла" дюза още си е в двигателя и работи. Според зависи от марката на автомобила който четеш, може и да ти извади пълни глупости, може и изобщо да не се закачи към компютрите на колата (Сеат Алтеа 2005, Ауди А4 Б6, Тойота Приус 3, бус Форд Транзит 2.2 дизел 2004, са ми били проблемни в годините от както го имам).
Специфично Тhinkcar, Mucar, Thinkdiag са със хардуер подобен на Launch X341, но не е еднакъв - най-малкото трите се различават по блутут контролерите си, и според ревизиите и в процесорите/микроконтролерите за OBD.
Софтуера явно го лицензират и на други китайци, но не се знае хардуерно дали "другия китаец" е поставил същата или по-слаба схемотехника. Те и Мерцедес правят двигатели, но не е едно и също в А-класата и С-класата, да не говорим за Pagani (по спомен). Все са си мотори на Mercedes ама разликите са значителни.
Изтече ли ти абонамента за софтуера спира да ти вади FreeFrames и не работят и без това неработещите на Тойота Reset functions.
Не. Или поне не е лесно. На Thinkcar/Thinkdiag трябва да пишеш на подръжката че искаш да разкачиш адаптера от акаунта ти. Задават въпроси защо, и евентуално ако преценят че може/искат ти го премахват от акаунта и ти генерират нов активационен код за този сериен номер. Същото мисля да беше ако искаш да смениш e-mail адреса. Може и да са го променили това, защото имаха някакви намерения, но реално там не съм ровил от над година - чета си колата колкото да видя каква е грешката, не я трия и после си действам с Техстрийма.
--
--
-
Благодаря!
1. И аз от ревютата разбрах, че за някои параметри/ автомобили лъже и то доста.
2. При положение, че активационният код е в опаковката със SN, май все още е така.
В My Devices > Settings > Account management има две опции:
> Change password
> Delete account
Ама какво прави втората и дали след изтриване на account може да се прави нова регистрация, не е ясно.
Отделно в Settings > Blocked accounts би трябвало да показва блокираните акаунти.
Явно ще трябва да пиша да питам support-а. Вече се пробвах да питам конкретно за функциите към марка/ модел и не ме отразиха даже!
Май по-лесно ще бъде да прехвърля устройството барабар с акаунта.
Като последния го изтрия от гугълския си, разбира се.
1. И аз от ревютата разбрах, че за някои параметри/ автомобили лъже и то доста.
2. При положение, че активационният код е в опаковката със SN, май все още е така.
В My Devices > Settings > Account management има две опции:
> Change password
> Delete account
Ама какво прави втората и дали след изтриване на account може да се прави нова регистрация, не е ясно.
Отделно в Settings > Blocked accounts би трябвало да показва блокираните акаунти.
Явно ще трябва да пиша да питам support-а. Вече се пробвах да питам конкретно за функциите към марка/ модел и не ме отразиха даже!
Май по-лесно ще бъде да прехвърля устройството барабар с акаунта.
Като последния го изтрия от гугълския си, разбира се.
- mapamop
Изтриеш ли акаунта изхвърляш устройството - ще му "увисне" активацията. Кода за активация ако си го ползвал веднъж, вече е блокиран и невалиден за повторна активация, а акаунта който ти "държи" активацията е изтрит.
Поне на ThinkDiag/ThinkCar съпорта отговаря с по 2-3 дни закъснение.
И моят код е в опаковката, но ме увериха че няма да работи, защото е маркиран в базата им данни че е използван. Проверката за пиратски копия е online и без нея мисля че нямаше вариант.
При условие че е ново устройство, не мисля че ще ти откажат деактивация и нов код. Но новия акаунт който ще го активира мисля че няма да ти наследи оставащия абонамент. Вариант е да смениш e-mail адреса с този на следващия собственик, или да го регистрираш (ако вече не си) на съвсем нова и странична поща. Впоследствие ако решиш да го отсвириш - сменяш паролата и го даваш с новата поща която си регистрирал за целта. Ако обаче е активирано устройството - само през съпорта ти е пътя.
Поне на ThinkDiag/ThinkCar съпорта отговаря с по 2-3 дни закъснение.
И моят код е в опаковката, но ме увериха че няма да работи, защото е маркиран в базата им данни че е използван. Проверката за пиратски копия е online и без нея мисля че нямаше вариант.
При условие че е ново устройство, не мисля че ще ти откажат деактивация и нов код. Но новия акаунт който ще го активира мисля че няма да ти наследи оставащия абонамент. Вариант е да смениш e-mail адреса с този на следващия собственик, или да го регистрираш (ако вече не си) на съвсем нова и странична поща. Впоследствие ако решиш да го отсвириш - сменяш паролата и го даваш с новата поща която си регистрирал за целта. Ако обаче е активирано устройството - само през съпорта ти е пътя.
--
--
-
Ediag Elite е безплатен и няма срочен абонамент.
LIFETIME FREE UPDATE
EDIAG Elite Bluetooth OBD2 Scanner offers lifetime free updates, ensuring that users always have access to the latest features, bug fixes, and vehicle compatibility improvements without any additional cost. There are no in-app purchases, so once you’ve purchased the scanner, you won’t need to worry about hidden fees or paying for future upgrades. This makes the EDIAG Elite a cost-effective, long-term investment, providing ongoing value as vehicle technologies evolve and new diagnostic capabilities are added. With lifetime updates and no extra charges, you can trust that your tool will stay current and reliable for years to come.
LIFETIME FREE UPDATE
EDIAG Elite Bluetooth OBD2 Scanner offers lifetime free updates, ensuring that users always have access to the latest features, bug fixes, and vehicle compatibility improvements without any additional cost. There are no in-app purchases, so once you’ve purchased the scanner, you won’t need to worry about hidden fees or paying for future upgrades. This makes the EDIAG Elite a cost-effective, long-term investment, providing ongoing value as vehicle technologies evolve and new diagnostic capabilities are added. With lifetime updates and no extra charges, you can trust that your tool will stay current and reliable for years to come.
- mapamop
gena_bs, да но за този адаптер на този собственик, когато е активиран.
Хвана ли мисълта. Безсрочен абонамент не значи че не е абонамент. Отделно поне на моя имаше 5 или 8 "premium reset functions" валидни за една година след активацията, и се плащат годишно. Това ще го загубиш при прехвърлянето, освен ако не са решили друго.
Хвана ли мисълта. Безсрочен абонамент не значи че не е абонамент. Отделно поне на моя имаше 5 или 8 "premium reset functions" валидни за една година след активацията, и се плащат годишно. Това ще го загубиш при прехвърлянето, освен ако не са решили друго.
--
--
-
Няма промяна в процедурите за активационния код!
"Много трудно става през китайците. Има доста откраднати??? адаптери и е почти невъзможно генериране на втори код."
Отговорът е от един от дистрибуторите на техника, инструменти и аксесоари у нас.
Ако някой иска да пробва най-добрите ELM327 съвместими OBDII адаптери, заедно със собствените му приложения и софт за PC:
https://www.obdlink.com/
https://www.obdlink.com/support/mxp/
"Много трудно става през китайците. Има доста откраднати??? адаптери и е почти невъзможно генериране на втори код."
Отговорът е от един от дистрибуторите на техника, инструменти и аксесоари у нас.
Ако някой иска да пробва най-добрите ELM327 съвместими OBDII адаптери, заедно със собствените му приложения и софт за PC:
https://www.obdlink.com/
https://www.obdlink.com/support/mxp/