Комплект за поправка на гуми (за/против резервна гума)

Публикувай отговор
Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 63 пъти
Получена  благодарност: 106 пъти

Мнение от FearSoft » 10 Май 2025 10:58

На мен пък ми се е налагало да сменям гума 2 пъти на едно пътуване! Пловдив - В. Търново - Пловдив. И ако не бях оправил първата в Търново щях да го ям дебелия. Че втората се пукна на Шипка, а в онези години репатрак до Пловдив... По-добре да хвърля колата в дерето. Сега е по-различно, но чувството за сигурност, имайки резервна гума в колата, е незаменимо за мен. Въпрос на усещане.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

Оги
Благодарил/а: 29 пъти
Получена  благодарност: 17 пъти

Мнение от Оги » 10 Май 2025 13:56

Със застраховката правите автоасистънс и при проблем звъните. Ако не ви оправят гумата на място ще ви натоварят колата и занесат в сервиз. Вършат и други услуги на закъсали. За дами и трудноподвижни хора - перфектно. Каквото и да имате или нямате в багажника е все тая. Чака се. Пълно щастие няма.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

mirott
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 22 пъти

Мнение от mirott » 10 Май 2025 23:52

Не е все тая, когато си подготвен с подходящо оборудване. И не чакаш никой а сменяш и продължаваш...

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 62 пъти

Мнение от zorbata » 11 Май 2025 19:30

slowtraveler написа: 09 Май 2025 23:55 в други краища на света
В някои от другите краища на света е задължителна, но това си е друга тема. И не мисля че е нужно да се позовавам на тях.
Ако искате може и анкета да организираме - какво е това резервна гума и има ли то почва у нас? ;)
caryЦар

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 338 пъти
Получена  благодарност: 367 пъти

Мнение от slowtraveler » 11 Май 2025 20:18

Не виждам нужда от анкета, защото това е съвсем лично решение, на база личен опит и предложение на производителите, и едва ли каквато и да е анкета би променила личният избор... Личният избор би променило само обмислянето на вариантите и разсъжденията, изредени по-горе в темата ... И то прекарани през призмата на личният начин на експлоатация и личните усещания...
Маздата ми дойде с ремонтен комплект - не съм вземал резервна гума и проблем не съм имал..
Авенсиса, Джипа, Кашкая си дойдоха с патерица (на Джипа си бе точно тесничка патерица - май бе 245/70/17 - и твърдо не ставаше за предна гума заради спирачните апарати) - пак проблеми не съм имал (нито съм ги вадил за периода на експлоатация, с изключение на гумата на Кашкая при инцидента на жената), ама не съм ги хвърлял за да си взема ремонтен комплект :)
Въпросът е повече дали при конкретната експлоатация има нужда да 'подобриш' решението на производителя, харчейки някакъв финансов ресурс само и само да се чувстваш спокоен (а това е точно субективен фактор - колега го бях пратил към София със служебен автомобил преди 25г и на магистралата не видял някаква дупка, та две джанти и гуми бяха 'тоталки', та пак трябваше да търсим алтернативен вариант :) А ако дупката бе по-широка и не бе влязал само с гумите от едната страна - вероятно за да 'бъда спокоен' трябваше да сложа 4бр резервни гуми?! tooth.gif Затова и говоря за степента на поносимия риск, който е чисто субективно усещане :thumbsup:
Офтопик
► Виж съдържание
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор