mirott написа: ↑07 Май 2025 16:06
За теб да. За някой като нас е жизнено важно. Срок доставки, неустойки и т.н., а не е като да не гърмят/пукат гуми...
За служебните автомобили подходът ми бе малко по-различен (не говоря за бусовете - те си бяха с резервни гуми) ... Обикновено винаги имаше резервен автомобил (винаги аз или колеги можеха да реагират за да не се срине срок за доставка или услуга. Не знам как бе при вас, но при нас нещата зависеха от минути - и минути след затваряне на гейта да отидеш - изтървал си самолета

А час забавяне можеше да струва доста над 40х.Евра... Като много често се шофираше по мръсен с метални отпадъци и електроди път. Та за над 25г и там не се е случвало 'дефект при доставката' - ако ти е много спешно - решаваш моментално проблема с алтернативен транспорт, защото смяна на гума не би ти решило въпроса... А ако не е спешно - имаш хиляда опции да си решиш въпроса..
Разбира се - това са мои лични разсъждения и начин на действие... На база на които съм си направил този извод... Да, някои хора са свикнали да се притесняват от настъпване на неочаквано, макар и много далеч от критично събитие... И обясняват с уголемени очи колко страшно би било... А мен ме доядя, че когато отивах към срязаната от жената гума не се сетих да хвърля в багажника на таксито едното резервно колело със стари зимни гуми... Та вместо да мина с една смяна на гума, се наложи четири пъти да вдигам колата за въртене на гуми за да сложа колелата със зимните гуми