Въпрос относно покупката на една Тойота ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
SnaksA

Въпрос относно покупката на една Тойота ?

Мнение от SnaksA » 15 Дек 2007 15:40

Значи един познат продава Тойота Корола 1.6 с два карба, 83 година. Доколкото я гледах в нета тия се водят ТЕ модификация. Ето за какво става дума: http://www.selfbase.com/car_interior_da ... 401301.jpg
Даже в цената е включена още една за части, въпреки че единствено купето и дето по не става иначе и оная ще върви, всичко си има. Та въпроса ми е дали да я взема при положение че такива, доколкото разбирам са страшно голяма рядкост и незнам колко са здрави и ако се шчупи нещо дали ще мога да я оправя, въпреки че ще имам още една. Има ли нови части за тия по магазините ? И някой, ако има такава нека сподели впечатления, дали си заслужава.

b_d

Мнение от b_d » 15 Дек 2007 15:50

Зависи за какво ти е. Ако искаш да се придвижваш от точка А до точка Б определено има много добри варианти. Иначе тази кола е много сходна с АЕ86 като купе, окачване, трансмисия, а за АЕ86 мисля, че няма нужда да говоря.

SnaksA

.

Мнение от SnaksA » 15 Дек 2007 16:13

Ами сходствата с АЕ86 и задното предаване...познай за какво ми е :evil2: Просто искам да знам по магазините има ли части за тия и дали ще мога да я поддържам, защото ако само седи в къщи при най-малкия проблем...просто не ми трябва.

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 15 Дек 2007 16:39

По-голям проблем биха били фарове, стопове, стъкла, ламарини, но щом си имаш донор, няма да страдаш от това. Иначе другите консумативи (филтри, накладки, свещи, водна и бензинова помпа, гарнитури...) не са неоткриваеми, дори не всичко да е налично, всеки нормален магазин би ти поръчал търсената част. Евентуални трудности би имал с поддръжката и настройката на карбураторите, не всеки им разбира.

ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 16 Дек 2007 11:44

Имах преди доста години абсолютно същата. На 180 хил км я бях купил, но бяла със синкави стъкла. rolleyes.gif Много здрава се оказа. С задно предаване е, а вратите нямат рамки отгоре, както на кабрио.
Карах я близо две години и единственият проблем, който ми направи веднъж, е че изведнъж започна да гасне веднага щом паднеха оборотите под 1300 об/мин. За да поддържам обороти минах при ректората на червено, полицая от кабинката се обадил и на Орлов мост ме спряха и ми направиха акт. wink.gif
После се оказа че е изгорял един бушон на таблото, който отговарял за иглата на карбуратора и ниските обороти... Сменихме бушона и всичко стана о,кей. biggrin.gif Продадох я 93-та година (според жена ми много евтино), малко под тогавашните цени на една Лада. biggrin.gif Много добри спомени имам от тази кола. :thumbsup:

SnaksA

.

Мнение от SnaksA » 16 Дек 2007 16:37

Тая незнам по талон какъв цвят я водят, защото е много страннен. Той на собственика един от най-добрите приятели се занимава с боядисване и с няколко перли там и кви още работи я бил правил и ако я ударя такъв цвят няма да могат да ми направят, ама дано да не се случва. И пак е със сини стъкла, както каза и като цяло колата е много запазена и не е юркана. Поне при този сегашния собственик аз не съм го виждал да върти гуми с нея и т.н. Все пак преди да я взема ще я качим на канала да я огледам добре и ще покарам поне 10-15 км да видим, че сегашната ми кола я взех ей тай на доверие и още не е наред и не се движи и още не мога да я продам и големи главоболия с нея, ама след нова година трябва да я дооправя и евентуално и аз да се присъединя към вас, защото много ме кефи тая кола и най-вече задното :thumbsup:

Nixter

Мнение от Nixter » 16 Дек 2007 17:14

Тая кола малко ми прилича на тойотата не един приятел - Селика 78-79 година - също с 2 карбуратора и задно, но само 75 кона. Мисли да я продава, но за това ще пусна тема в съответния раздел. Все пак ако някои се интересува да ми пише на лично.
ПС Въпреки че колата е голяма екзотика - си намира части с изключение на фарове и стопове, както каза по-горе колегата.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Публикувай отговор