mapamop, благодаря, ще обърна внимание и на въпросните болтчета като се заиграя да изшкуря корозиралите назъбени гривни.
Нямам с какво да прочета колата вкъщи, за да разбера каква грешка набива. Още се чудя дали ще ми е рентабилно да си купя някакъв хоби четец за нея, или да я карам в подходящ сервиз, когато ми се наложи..
Форум DAIHATSU
-
- Автомобил: Daihatsu Sirion2 1.3
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Форум DAIHATSU
Специфично при Тойота - в момента цената за диагностика на локалният ми дилър е около 90 лева. Кабелът е примерно около 60-70.
Обаче си има лек нюанс - данните като ги имаш извадени със твой кабел, се налага да ги интерпретираш правилно ти самият. В другия случай ще ги интерпретират те, и ще ти кажат цена на ремонта.
Но генерално би следвало да е рентабилно, дори и евентуално кабела да е 300 лева при китайците. На Рено, Нисан, Киа адаптерите по спомен са такива пари.
За Дайхатсу не знам с какво "се чете".
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- Автомобил: Daihatsu Sirion2 1.3
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Форум DAIHATSU
Смених маслото на кутията на Сириона.
Подмених го цялото с Равенол 75W90 пълна синтетика - точно 3,250 л. събра. Вече изпробвах колата към стотина километра и е отлично. Скоростите влизат с една идея по-леко от преди.
Старото масло, което източих от кутията, излезе доста чисто/бистро и без утайки и примеси.
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Форум DAIHATSU
https://www.google.com/search?q=daihats ... e&ie=UTF-8
"Techstream mostly works on Daihatsu. Just try it. Terios is also known as Toyota Rush in most Countries."
"Techstream mostly works on Daihatsu. Just try it. Terios is also known as Toyota Rush in most Countries."