TM Auto?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 14 Дек 2007 17:56

ceko26 написа:Да ви изплаша и аз.Отивам в Диана за гуми за смяна и изправяне на ал.джанти, но едната се спука.Звъннах в ТМ за нова и им обяснявам искам 1 джанта за Авенсис ,2006, 16 цола и ми казват след малко 1400лв и доставка 2-3 седмици.Питах в Диана за 4 нови, харесах си ги по каталог и дойдоха за около 2 часа от склада им. Заедно с монтажа на гумите , 4 джанти OZ струваха 1091лв. и са доста по-красиви от оригиналните.
е тва изби рибата стокова джанта 1400... wacko.gif :censored:
разбирам неква електроника ... и т.н.... ама джанта.... :help:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Дек 2007 21:54

Днес се обаждах за стъклото на огледало на корола из България(може дори да съм се обадил на някои от колегите във форума) biggrin.gif biggrin.gif
Оказа се, че в BG няма такова огледало и срока за доставка е 20 дни (около 110лв само стъклото)......
Също така се обаждах за двигателче на вентилатор за Авенсис 2002г, за което ми обадиха цена >500лв?!!?!?!?!?!?

Заради тези гръцки номера (Вече ТМ Ауто са само дилъри, а Бул...... каквото беше там са дистрибутори на резервни части за БГ) си поръчах частите директно от Англия....
Нашите дилъри работят само през гърците, което е много зле за тукашния пазар........
За сравнение целия вентилатор (casing, fan blade, el.motor) мога да си го поръчам във Чехия за <170BGN
Не знам докога ще ги търпим тия........
Аз твърдо се замислям дали въобще да си вземам 'европейски' модел за следващия автомобил или да се ориентирам за чисто японски(американски) за да мога да си внасям необходимите части сам на доста по-ниски цени когато се наложи.....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 15 Дек 2007 00:56

Относно ТМ Ауто!!! Важно!!! ТМ Ауто ще отварят НОВ сервиз (и май не само сервиз), който ще се намира някъде около Метро 2 (Люлинското). Въпросният сервиз ще е нещо ОГРОМНО (поне така разбрах) и по този начин ще се променят доста неща - време, пари и нерви... Няма да чакаме по 3-4 седмици само и само да си запишем час за преглед; ще ни обръщат малко повече внимание (надявам се да си вдигат телефоните laugh.gif ) и пр. Цените - там вече не знам как стоят нещата. Принципно сме вързани с Гърците, но ако ТМ Ауто се развие достатъчно - лично мое мнение е, че няма да имаме нужда от тях (или ще имаме, но по-малка, като това БИ (трябвало) довело до една идея по-ниски цени tongue.gif ). Дано съм прав (за 2-рото; за 1-вотот е ясно, че съм biggrin.gif ).

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Дек 2007 01:59

lpcrooks написа:Относно ТМ Ауто!!! Важно!!! ТМ Ауто ще отварят НОВ сервиз (и май не само сервиз), който ще се намира някъде около Метро 2 (Люлинското). Въпросният сервиз ще е нещо ОГРОМНО (поне така разбрах) и по този начин ще се променят доста неща - време, пари и нерви... Няма да чакаме по 3-4 седмици само и само да си запишем час за преглед; ще ни обръщат малко повече внимание (надявам се да си вдигат телефоните laugh.gif ) и пр. Цените - там вече не знам как стоят нещата. Принципно сме вързани с Гърците, но ако ТМ Ауто се развие достатъчно - лично мое мнение е, че няма да имаме нужда от тях (или ще имаме, но по-малка, като това БИ (трябвало) довело до една идея по-ниски цени tongue.gif ). Дано съм прав (за 2-рото; за 1-вотот е ясно, че съм biggrin.gif ).
за мен цената е с приоритет.,,,и какво значи женени сме за гърците при така или иначе липса на официален вносител??

ако тм-ауто е някакъв клонинг-и ценообразуването на оригинални резервни части е неадекватно - това значи че в момента се спекулира заради липса на сериозна конкуренция и други вносители- което за мен е пълно незачитане и изнудване на клиентите на фирмата..,,,просто съм злопаметен от същата гръцка схема на ямаха.бг в миналото и спекулацията им....
писна ми всеки да се обявява за официален,щото взима нещо от някой дет е,,,,да си придава автентичност с която да оправдава рязането на глави на хора който искат да си карат колите с оригинални части и спецификаций на производител,,без за всяко нещо да губят по 2 дни в броузване на интернет , и задочно више по специалността.

...което от своя страна ме кара да ползвам услугите им само в краен случей...

а и тойота да ги таковам у дупешаните,,,за да не контролират пазара и спекулаций върху потенциалните им клиенти -оставам с впечатление че не ги брига за българския пазар,,,---рефлективно за потенциалнии реални клиенти на марката им..
лично аз при сегашното положение не възнамерявам да закупя в скоро бъдеще ежедневен автомобил-тойота..

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 15 Дек 2007 03:00

Рудолф , приятелю къде видя в България пазар ?
Та ние дори нямаме банкова система !
Как да ти дойдат Японците на крака , като ние самите не знаеме къде се намираме ?
Аз лично до сега не сещам за много марки , които реално са стъпили на БГ пазара . Демек да има официално представителство на марката и след това дистрибутори на марката .
Например , като HP - България , IBM - България и др . Те не работят с крайни клиенти но винаги можеш да отидеш да се оплачеш или поискаш съдействие от тях .
Знам , че сега Хюндай строят нещо грандиозно горе на околовръстното .
Също така мисля , че Форд са си Форд и може би Шкода ?
Някой знае ли някой наистина официален представител на марка автомобили за България ?
Или поне марката производител и/или основен дистрибутор за голям регион ( като европа например ) да има участие във фирмата , която се води дистрибутор ?

Едит:
Между другото е много голяма вероятността някога хората да са идвали и да са преговаряли за разни големи проекти и центрове но господата валстимащи да са им обявили някакви проценти и Японците да са им казали да си направят харакири !

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 15 Дек 2007 07:56

Bass_Man написа: ..... Та ние дори нямаме банкова система !.......

С всичко останало мога да се съглася, но точно банкова система имаме!

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 15 Дек 2007 09:24

И моето мнение е че България не е пазар от който Япония да се интересува. За една година ТМ успяли да продадат 2000 нови автомобила... Че дилърите в нормалните държави това го превят в средно голям град. Гърците са в БГ защото няма кой друг да е, на кой му се занимава с балкански неуредици за нищожни приходи. След някоя и друга година, когато няма да има значение (финансово) от коя държава ще си купиш колата (става въпрос за Европейския Съюз) и хората започнат да предпочитат да си я закупят например от Унгария, защото обслужването е 10 пъти по-добро може и някой да си размърда :censored: , но аз лично скоро неочаквам да стане.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 15 Дек 2007 09:28

ToyotaFan написа:

По-добре се съгласи, в БГ банковата система е една от най-изостаналите. Пример: немога да си обслужа сметката в същата банка, защото била отворена в друг клон??? Ами че то компютрите не са само за игра на карти а за да се използват по предназначение... това е БГ за съжаление.

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 15 Дек 2007 10:08

boikovz написа:
ToyotaFan написа:

По-добре се съгласи, в БГ банковата система е една от най-изостаналите. Пример: немога да си обслужа сметката в същата банка, защото била отворена в друг клон??? Ами че то компютрите не са само за игра на карти а за да се използват по предназначение... това е БГ за съжаление.
Изобщо не мога да се съглася! Ако това, което си написал е така, мога да те посъветвам да си смениш банката! Лоша банка не означава лоша банкова система! ... Но това не е тема за автомобилен форум, така че аз спирам да го коментирам.... Искам само да кажа, че работя в банка, главен дилар съм и нямам навика да говоря празни приказки...

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Дек 2007 11:37

може би човек иска да каже че не остана българска банка...,а всъщност купувачите са регистрирани катоотделна фирма на българския пазар-без да носят отговорност с фирмите майки-зад чийто заглавия се крият...
може да коментира и половинчатата и подвеждаща информация и реклама за крайния потребител при продажба на услугите си...

едва ли е обслужването...,,,нещо като при сътресение райфайзен българия-няма нищо общо с райфайзен банк,която носи отговорност само като акционер евентуално и къса опашка при нужда,...

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 15 Дек 2007 13:37

ToyotaFan написа:
boikovz написа:
ToyotaFan написа:

Изобщо не мога да се съглася! Ако това, което си написал е така, мога да те посъветвам да си смениш банката! Лоша банка не означава лоша банкова система! ... Но това не е тема за автомобилен форум, така че аз спирам да го коментирам.... Искам само да кажа, че работя в банка, главен дилар съм и нямам навика да говоря празни приказки...
Аз не работя в банка, но като клиент на банка мога само да констатирам изостаналостта и ниското ниво на обслужване в банките в БГ. Другото което ми прави впечатление е че когато в България кажеш на някой че не си доволен от това как се върши работата в неговата сфера и първата му задача е да ти каже: Аааа, не е така, ние сме много добри.... а на запад ти казват: Моля кажете оплакването си и мениджъра ще се постарае да подобри работата. Другото нещо е че по света се съди за това дали една фирма или институция работи добре по това какви са отзивите за нея от клиентите а не от служителите в нея. Мое лично мнение, на човек живял в България и в чужбина и който прекарва по-голяма часто от времето си навън.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Дек 2007 15:37

не съм запознат но коя банка в момента е с български капитал,,,и коя чужда банка е навлезла с името си и с международен лиценз,,,а не като регистрирано в българия дружество отпреди 4-5 години,което в крайна сметка е съвсем отделна фирма???

това е покритието на дъщерните фирми на райфайзен банк...на някой да му прави впечатление сходството с целевите индийански пазари на телешопинг, американски хомеопатични чудудейни фармацефтики,вериги кафенарий ,хилд,и всичко което създава ореол на евро-утвардено??

http://ri.co.at/eBusiness/rzb_template1 ... -2-DE.html

новооткрития им клон в казахстан още повече затвърждава мнението ми за общопризната банкова институция

не разбирам нищо от банково дело,ма как все фирми дет нямат общо с стара западна европа -са водещите тук:(

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 15 Дек 2007 15:43

boikovz написа: Аз не работя в банка, но като клиент на банка мога само да констатирам изостаналостта и ниското ниво на обслужване в банките в БГ. Другото което ми прави впечатление е че когато в България кажеш на някой че не си доволен от това как се върши работата в неговата сфера и първата му задача е да ти каже: Аааа, не е така, ние сме много добри.... а на запад ти казват: Моля кажете оплакването си и мениджъра ще се постарае да подобри работата. Другото нещо е че по света се съди за това дали една фирма или институция работи добре по това какви са отзивите за нея от клиентите а не от служителите в нея. Мое лично мнение, на човек живял в България и в чужбина и който прекарва по-голяма часто от времето си навън.
Правя последно пояснение и наистина смятам, че тази дискусия е крайно неподходяща за този форум!
Искам да поясня, че понятието БАНКОВА СИСТЕМА няма нищо общо с това какво е обслужването по банките и доколко качествени услуги се предлагат там, колко коректни са банките при рекламирането на техните услуги и т.н. Ако тези понятия не са ясни, това е друг въпрос... Аз не съм влизал в полемика по технически въпроси, свързани с автомобилите, просто защото не съм компетентен... Чета и се ограмотявам, доколкото мога... Ако за вас понятието банкова система се свежда до обслужването на конкретна банка, или на всички банки, то за мен това изобщо не е така... Хайде нека не си четем лекции по банково дело... Това тук е автомобилен форум!
Ако банковата ни система не беше на ниво тук нямаше да влязат чужди банки.... В коя друга сфера имаме толкова голям чуждестранен дял?.... Съвсем отделен въпрос е обслужването и качеството на услугите, не смесвайте понятията просто!
Последно промяна от ToyotaFan на 15 Дек 2007 15:55, променено общо 1 път.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Дек 2007 15:49

ToyotaFan написа:
boikovz написа: Аз не работя в банка, но като клиент на банка мога само да констатирам изостаналостта и ниското ниво на обслужване в банките в БГ. Другото което ми прави впечатление е че когато в България кажеш на някой че не си доволен от това как се върши работата в неговата сфера и първата му задача е да ти каже: Аааа, не е така, ние сме много добри.... а на запад ти казват: Моля кажете оплакването си и мениджъра ще се постарае да подобри работата. Другото нещо е че по света се съди за това дали една фирма или институция работи добре по това какви са отзивите за нея от клиентите а не от служителите в нея. Мое лично мнение, на човек живял в България и в чужбина и който прекарва по-голяма часто от времето си навън.
Правя последно пояснение и наистина смятам, че тази дискусия е крайно неподходяща за този форум!
Искам да пояся, че пончтието БАНКОВА СИСТЕМА няма нищо общо с това какво е обслужването по банките и доколко качествени услуги се предлагат там, колко коректни са банките при рекламирането на техните услуги и т.н. Ако тези понятия не са ясни, това е друг въпрос... Аз не съм влизал в полемика по технически въпроси, свързани с автомобилите, просто защото не съм компетентен... Чета и се ограмотявам, доколкото мога... Ако за вас понятието банкова система се свежда до обслужването на конкретна банка, или на всички банки, то за мен това изобщо не е така... Хайде нека не си четем лекции по банково дело... Това тук е автомобилен форум!
Ако банковата ни система не беше на ниво тук нямаше да влязат чужди банки.... В коя друга сфера имаме толкова голям чуждестранен дял?.... Съвсем отделен въпрос е обслужването и качеството на услугите, не смесвайте понятията просто!

приема се,,,спираме с банките,,отплеснахме се здраво:),,,стоп на коментарите

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 15 Дек 2007 15:54

rudolf написа:не съм запознат но коя банка в момента е с български капитал,,,и коя чужда банка е навлезла с името си и с международен лиценз,,,а не като регистрирано в българия дружество отпреди 4-5 години,което в крайна сметка е съвсем отделна фирма???

това е покритието на дъщерните фирми на райфайзен банк...на някой да му прави впечатление сходството с целевите индийански пазари на телешопинг, американски хомеопатични чудудейни фармацефтики,вериги кафенарий ,хилд,и всичко което създава ореол на евро-утвардено??

http://ri.co.at/eBusiness/rzb_template1 ... -2-DE.html

новооткрития им клон в казахстан още повече затвърждава мнението ми за общопризната банкова институция

не разбирам нищо от банково дело,ма как все фирми дет нямат общо с стара западна европа -са водещите тук:(

Сити банк, BNP Pariba, ING Bank, всички са чуждестранни юридически лица, филиали на централите майки... не гледайте само Райфайзен.... Райфайзен наистина е много лош пример...

Публикувай отговор