Новата Camry XV70 HSD /2019 - сега/- ценова листа и оборудване - обща дискусия
-
- Благодарил/а: 2 пъти
Здравейте,
Има някаква вероятност да купя Камри 2020 г. (високо оборудване) на старо. Интересува ме дали европейският модел има ниво с вентилация на предните седалки. За САЩ и Австралия съм гледал ревюта, че има при топ нивото, но за Европа не съм сигурен. Също, доколко е полезно и/или необходимо през горещите дни (естествено с идеята, че салонът е кожен)? За съжаление още не съм виждал конкретната кола, но се чудех, ако се окаже че няма, доколко да го взема предвид като фактор.
Благодаря предварително!
Ако не стане с покупката на старо, вероятно ще се отиде на покупка на новия модел. Тогава пък ще ви питам за Camry срещу Rav4 (и двете с високо оборудване).
Има някаква вероятност да купя Камри 2020 г. (високо оборудване) на старо. Интересува ме дали европейският модел има ниво с вентилация на предните седалки. За САЩ и Австралия съм гледал ревюта, че има при топ нивото, но за Европа не съм сигурен. Също, доколко е полезно и/или необходимо през горещите дни (естествено с идеята, че салонът е кожен)? За съжаление още не съм виждал конкретната кола, но се чудех, ако се окаже че няма, доколко да го взема предвид като фактор.
Благодаря предварително!
Ако не стане с покупката на старо, вероятно ще се отиде на покупка на новия модел. Тогава пък ще ви питам за Camry срещу Rav4 (и двете с високо оборудване).
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
До колкото знам няма такова Камри в Европа (с обдухване на седалките), поне не помня да съм виждал тази екстра в брошурата изобщо. Иначе за протокола....много е приятно, допринася за страхотен комфорт на предните седалки в горещите дни (особено отпред, където пече директно и човек се загрява цялостно повече), но и трябва колата да има добър климатик, защото в този сегмент системата просто отвежда въздух от климатика към седалката и в горещите дни съответно първо ти духа топло, докато климатикът сработи. Истинско охлаждане с фреон и т.н. имаш при коли като Lexus LS, MB S-Klasse и т.н.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
Благодаря! Аз точно вентилация търся, че имам проблеми с кръста и истинско охлаждане няма да ми се отрази добре. Но явно ако стигна до нова ще е.
-
- Автомобил: Camry
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 23 пъти
Сигурно знаете, че това е изкуствена кожа. Няма естествена кожа отдавна в Камри, а и май в никоя нова Тойота. Евентуално в някой Лексъс. Добра имитация е. Даже един приятел, който има претенции, че има опит с кожи, каза- как мирише на кожа. Не спорих. В топло време мирише слабо на мушама. Някои продавачи в Тойота не са наясно с материята и мисля, че е само поради незнание.
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
► Виж съдържание
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Седалката ако има охлаждане с фреон ще стане мармалад/развъдник на бактериии .Също и ако духа студен въздух от климатика през флексибъл хосес.Личното ми мнение е ,че въздуха се засмуква от купето.Ако трябва да е отоплен се включва нагревателна на седалката.dracunculus написа: ↑18 Мар 2025 17:18 До колкото знам няма такова Камри в Европа (с обдухване на седалките), поне не помня да съм виждал тази екстра в брошурата изобщо. Иначе за протокола....много е приятно, допринася за страхотен комфорт на предните седалки в горещите дни (особено отпред, където пече директно и човек се загрява цялостно повече), но и трябва колата да има добър климатик, защото в този сегмент системата просто отвежда въздух от климатика към седалката и в горещите дни съответно първо ти духа топло, докато климатикът сработи. Истинско охлаждане с фреон и т.н. имаш при коли като Lexus LS, MB S-Klasse и т.н.
P.S.
Обдухване и масаж има и на любимите на някои колеги ВАГ автомобили.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Между другото, на луксозните лимузини преди 30-тина години тапицерията е само и единствено плюш!
Кожата или заместителите й, както е правилно да се наричат, винаги са били и са само, и единствено за "кочияшите" и слугите.
По една единствена причина - лесно се почиства.
Кожата или заместителите й, както е правилно да се наричат, винаги са били и са само, и единствено за "кочияшите" и слугите.
По една единствена причина - лесно се почиства.
-
- Автомобил: Camry
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 23 пъти
Точно така е. В най-високия клас кралски мпс използват основно плюш. Кожа не се предпочита.
Тойота обяви преди 10 години, че спира използване на ест. кожа и го направи.
За простолюдието си остава най-добра материя-достъпна и супер практична, подобно на това което е в Авенсис 1. Казвам му кадифе- приятно на допир, естествена вентилация от ресните, не се хлъзга, чисти се от всякакви мръсотии, 30 години като ново. В 90-те се използваше в много модели, но изглежда не беше изгодно.
Все пак мушамата в Камри е добра, има фасон и приемливи качества.
Тойота обяви преди 10 години, че спира използване на ест. кожа и го направи.
За простолюдието си остава най-добра материя-достъпна и супер практична, подобно на това което е в Авенсис 1. Казвам му кадифе- приятно на допир, естествена вентилация от ресните, не се хлъзга, чисти се от всякакви мръсотии, 30 години като ново. В 90-те се използваше в много модели, но изглежда не беше изгодно.
Все пак мушамата в Камри е добра, има фасон и приемливи качества.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Гледай да НЕ е Тойота или Лексус - пълна скръб, даже и книжка с инструкции не дават.
И задължително масаж да има, по възможност Тайландски с освобождаване.
Ваг-ините и някои французки имат всички тези в базовото си ниво на народни цени.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Загубената книжка за Туарег 2004 година по спомен струваше 180$ и чакане до 6 месеца за доставка. Над тия 180$ ще има доставка, ддс, и предвид че цената е над 300 лева И митнически налози. За новите вагинатори не знам дали може да се сваля ръководството на мъченика в електронен вид. Може и да може, но може и да струва пак едни душмански пари, също че ще го пишат на ръка тоя боклук.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Скоро не бях чел ала бала във форума.....

Нещо изчезнаха писателите.
Carina E 4AFE LB 1992
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
Това ако си я поръчаш от щатите ли?
caryЦар
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Преди почти 2 години през портала на ВАГ, който е аналог на Toyota TechDoc /MyToyota. Собственикът беше ходил в представителството и му бяха изстреляли същите пари в левове. А за тая барака не намерихме почти нищо онлайн. Не помня вече всички подробности, извън кощунствената цена на хартията.
За по-новите Тойоти поне файла май се теглеше без пари. Така че дявола не е чак толкова черен - по-добре файл без пари, отколкото или нищо или само с пари.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Така е, кралските особи не се потят и не ходят до тоалетна. За ВСИЧКИ останали - този плюш след 2 седмици ще е мазало. Отделно, платовете, които Тойота ползват, са отвратителни на допир и усещане, така че нека съм простолюдие. Само съм сядал в Camry и Rav4 в шоурума, но ми се стори добре като усещане, па макар и "мушама".planetarydrive написа: ↑18 Мар 2025 20:05 В най-високия клас кралски мпс използват основно плюш. Кожа не се предпочита.За простолюдието си остава най-добра материя-достъпна и супер практична

Това ще ми е първа кола, признавам си. На дърти години реших да ставам шофьор (налага ми се). В интерес на истината, най-широката и удобна седалка от колите, в които влязох, беше на новия Tiguan. Реших да не рискувам обаче, след като буквално отвсякъде получих/прочетох мнения, че двигателите им са тотал щета. Другите ми варианти, ако не е Тойота (въпреки, че засега не виждам защо бих се отказал) са Х3 или Tucson.
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 100 пъти
Явно не сте схванали иронията 

Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23