Доставка на НОВИ автомобили 2025 - срокове и процедури
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Тъй като 2022 вече мина, ето ви за тази година, благодарение на колегата centil, който отбеляза факта
Линк към старата
Линк към старата
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Здравейте, колеги,
Може би не е точното място за питане, но тъй като преди 2 месеца направих поръчка за Corolla TS 2.0 ниво Executive Plus, а преди седмица видях в ценовите листи, че вече не го предлагат, както и GR Sport, та според вас дали ще го произведат или ще ми предложат по-ниското ниво на оборудване или моделите от 2025, които не се знае кога ще излезнат?
Не съм се свързвал с търговските представители, защото преди месец им звънях да ги питам някакви неща и ми казаха да бъда търпелив, което малко ме издразни, ако трябва да бъда честен, та сега с това, че са ги махнали, ми е малко странно..
Може би не е точното място за питане, но тъй като преди 2 месеца направих поръчка за Corolla TS 2.0 ниво Executive Plus, а преди седмица видях в ценовите листи, че вече не го предлагат, както и GR Sport, та според вас дали ще го произведат или ще ми предложат по-ниското ниво на оборудване или моделите от 2025, които не се знае кога ще излезнат?
Не съм се свързвал с търговските представители, защото преди месец им звънях да ги питам някакви неща и ми казаха да бъда търпелив, което малко ме издразни, ако трябва да бъда честен, та сега с това, че са ги махнали, ми е малко странно..
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Колега вече се оплака, че му идва друго ниво...

-
- Благодарил/а: 31 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Кое не се предлага?Kostadin написа: ↑01 Мар 2025 22:37 Здравейте, колеги,
В MY25 ценовата листа си првглагат Corolla TS Executive Plus, както и GR Sports.
Аз днес бях в представителството на Тойота да искам оферта точно за Corolla TS 2.0 GR Sport и всичко си предлагат. Даже GR Sport има и оше един нов цвях, а Executive Plus е с нови джанти като дизайн. Единствената разлика е в мощността на системата която е намалена от 196 к.с. на 178 к.с.
Но като цяло си првдлагат всичко което е било и 2024 година, но с леки разлики. До колкото ми казаха на мен се опаква до края на годинага да изкарат новият модел на RAV4 и Corolla Cross, а рано следващата година да излезе и новата вердия на Corolla TS/HB/Sedan.
VW Gold mk4, 1.4 16v / Audi A4 B7, 2.0 TDI / Audi A6 C6, 3.0 TDI / VW Passat B6, 2.0 TDI
-
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Да, аз имах предвид за 2024 модела, при 2025 виждам, че са в очакване на финална хомологация, което може би ще забави доста излизането и доставката на автомобила, а никой не се е свързал с мен да ме уведоми.
-
- Благодарил/а: 31 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
2024 казаха че са в били в производство ей сега до началото на Март. Има вероятност да ти се достави от 2024 варианта.
По точен отговор може да ти дадат от представителството. Ако вашата още не е била произведена най-вероятно ще е с новите спецификации.
По точен отговор може да ти дадат от представителството. Ако вашата още не е била произведена най-вероятно ще е с новите спецификации.
VW Gold mk4, 1.4 16v / Audi A4 B7, 2.0 TDI / Audi A6 C6, 3.0 TDI / VW Passat B6, 2.0 TDI
-
- Автомобил: Camry
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 23 пъти
Извинявам се за намеса в темата, но го правя от най-благородни подбуди, поради често коментиране на дилемата. Даже изглежда, че дилема няма-екстри, срещу автомобил от друг свят.
Винаги се чудя, как някой купува кола в най-високо ниво на оборудване, с цена, почти равна на следващ клас. В случая- Корола срещу базово Камри. Освен ако всеки ден не пренася хладилници. А и има възможност, помощ от бокс на покрива на Камри/въпреки мита за невъзможен монтаж/ Разликите в двата модела са повече от един клас.
Не мога да забравя, как един се хвалеше, че купува, винаги наи-високи нива на оборудване- беше купил Ситиго, на цената на прилично ниво Октавия.
Та това залитане към екстри, според мен е немислимо. Получаваш нещо натъпкано, с даже, неособено усъвършенствани системи, на цената на друг свят, друго преживяване.
Никога не може нисък клас, с многотия от екстри, да се доближи до следващи класове-никога.
И още един много важен момент. Не съм писал подробно, но в големите, рекордни, жеги,това лято, след продължително, идиотско каране, от тези 178 кс остава 130. Идва момент когато батерия загрява и прегрява. Остава базовата мощност на двг. Батерията се ограничава и управлява само малкия елмотор. Добре е, че се случва много рядко и при определени условия-горещо, изкачване, продължително, рали каране. И не е загуба на волтаж, напротив при добре заредена батерия. Няма индикация за този "режим".
Едно е от 220 да стане 180, друго е при по-малки мощности и обеми. Пък и някой пита 1.8 е ли също като 2.0. Ами нищо общо няма. Запас от мощност и обем, винаги е важна.
Винаги се чудя, как някой купува кола в най-високо ниво на оборудване, с цена, почти равна на следващ клас. В случая- Корола срещу базово Камри. Освен ако всеки ден не пренася хладилници. А и има възможност, помощ от бокс на покрива на Камри/въпреки мита за невъзможен монтаж/ Разликите в двата модела са повече от един клас.
Не мога да забравя, как един се хвалеше, че купува, винаги наи-високи нива на оборудване- беше купил Ситиго, на цената на прилично ниво Октавия.
Та това залитане към екстри, според мен е немислимо. Получаваш нещо натъпкано, с даже, неособено усъвършенствани системи, на цената на друг свят, друго преживяване.
Никога не може нисък клас, с многотия от екстри, да се доближи до следващи класове-никога.
И още един много важен момент. Не съм писал подробно, но в големите, рекордни, жеги,това лято, след продължително, идиотско каране, от тези 178 кс остава 130. Идва момент когато батерия загрява и прегрява. Остава базовата мощност на двг. Батерията се ограничава и управлява само малкия елмотор. Добре е, че се случва много рядко и при определени условия-горещо, изкачване, продължително, рали каране. И не е загуба на волтаж, напротив при добре заредена батерия. Няма индикация за този "режим".
Едно е от 220 да стане 180, друго е при по-малки мощности и обеми. Пък и някой пита 1.8 е ли също като 2.0. Ами нищо общо няма. Запас от мощност и обем, винаги е важна.
-
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
А Защо някой трябва да вземе най-ниското (до средно) ниво на следващият модел, пред натъпкан с екстри модел който харесва? Примерно аз си взех C-HR Premier edition, за същите пари можех да взема RAV4 Stile ...ми не е моята кола RAV-ката. Най-важното е да ти харесва колата и да знаеш, че искаш точно това. Най-малкото, понеже ще я караш следващите 4-5 години. Освен това много държах на 360 градусовата камера. На RAV-а както и на Corola Cross много ме дразни колко грозно стои мултимедията ....висока и тясна. Не си го представям това да го гледам всеки ден и да не ме дразни.
П.С. И аз се извинявам за намесата в темата.
П.С. И аз се извинявам за намесата в темата.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Да вземеш горното е точно маркетинговата им тактика, затова се застъпват така като цена. После като те нагласят за него модел почват да ти трупат и екстричките и ако не внимаваш си в капана и още 10к отгоре дал 

-
- Автомобил: Camry
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 23 пъти
Подсетихте ме за РАВ-"базов", даже е на същата цена с детската играчка Корола GR. Камри "базово" е с 2-3 хиляди по-скъпо. Въпрос на приоритети-360градусова ценност срещу сериозно задвижване. Ще го разберете като мине време. Това го казвам за мислещи и колебаещи се хора. Аз също дадох 5х.лева повече за второ ниво на Камри, само заради светлия интериор. Тъмница в предишната Королата, беше много потискаща. Също толкова щастлив щях да съм с базовото ниво и няколко липсващи маловажни "екстри".
Има нещо много фалшиво да кръстиш Ярис, Корола, СНР, ЛексъсES, РАВ4хибрид - GR, Premier edition и тн помпозни имена. Да ги напудриш с лепенки, шевове и десетки хиляди левове при също задвижване.
Но, щом има желаещи, кои сме ние да се бъркаме.
Има нещо много фалшиво да кръстиш Ярис, Корола, СНР, ЛексъсES, РАВ4хибрид - GR, Premier edition и тн помпозни имена. Да ги напудриш с лепенки, шевове и десетки хиляди левове при също задвижване.
Но, щом има желаещи, кои сме ние да се бъркаме.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Защо човека да вземе все пак по-скъпата камри, с по-скъпа поддръжка, с по-висок разход, по-тромава, не така маневрена и най-вече с по-малък багажник - все пак обема си е чувствително по-малък за семейни цели и така по-неудобен за целите за които се купува. Може би човека все пак мисли в пъти по-добре и има много по-трезва преценка, но вие вероятно няма да го разберете.
Е ако имаше камри с по-живо задвижване, може би ще си заслужава човек да се замисли, поне ако не е необходим голям и удобен багажник, но няма - и това е само една от причините да са най-зле по продажби в Европа от всички модели на марката. Защо ли и авенсиса бе с по-добри продажби. Камри нито е особено добре оборудвана, за да съответства на класа си като лимузина, нито предлага нужните удобства за семеен автомобил с деца.

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Hursa, и пак стигаме до оная заключена тема: Тойота и нейните конкуренти!

Ама админа вместо да я остави, сега да чисти другите теми!

Ама админа вместо да я остави, сега да чисти другите теми!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Да, ще чисти, спокойно.
Прочетете правилата на форума!
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Не, аз напълно споделям мнението в тази му част "Има нещо много фалшиво да кръстиш Ярис, Корола, СНР, ЛексъсES, РАВ4хибрид - GR, Premier edition и тн помпозни имена. Да ги напудриш с лепенки, шевове и десетки хиляди левове при също задвижване." И дори бих се опитал да се изразя още по-грубо по отношение на производителя. Ясно е че много от хората търсят нещо по-интересно. Предложиха по-мощен хибрид в достъпния клас на компактните автомобили, който да се конкурира с масово предлаганите такива с двигатели около 150 кс. Което съвсем не е някаква особено голяма мощност, но дава в съчетание с по-компактните размери достъпни по-динамични автомобили, разбира се съвсем не "спортни". Защо трябваше да ги шарят с "гр", абсурдно е. Преди поне предлагаха паралелно с "гр спорт" подходящо оборудвани нива с желани екстри. А сега - дори спряха да предлагат хечбека с тази система, та и въобще не предложиха седана с такава. Така, че щом желаят да "разкрасяват" така моделите си за да ги направят по-привлекателни, щом като започнаха да предлагат почти изключително само хибриди на пазара в Европа, нормално е да очакваме и желаем да предложат съдържание - по-мощно хибридно съдържание, поне от части да се конкурира с така наречените "гран туризъм" модели.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
И тЕ тук всички срокове отидоха по дяволите!
caryЦар