Вода в багажника на Авенсис -повредени мембрани на отдушници

ceco66

Вода в багажника на Авенсис -повредени мембрани на отдушници

Мнение от ceco66 » 10 Дек 2007 16:18

Здавейте Тойота фенове,

Първо искам да ви поздравя за чудесния форум!

От половин година съм собственик на Авенсис и засега единствената забалежка, която имам е водата в багажника.

От темите във форума, които прочетох по въпроса и "мокрите" тестове, които направих стана ясно какъв е проблемът.

В багажника отляво и отдясно, между кората и задната броня, има правоъгълни отдушници. На тях са закачени тънки мембрани, така че въздухът от багажника да може да излиза навън, но не и обратното.

Проблемът е, че част от мембраните липсват и в багажника влиза вода.

Има няколко теми във форума, които описват проблема, но не и решението.

В събота ходих до "Козлодуй", но и в двата магазина не бяха чували за такива отдушници. Продавачите са много некомпетентни - казаха, че по принцип могат да направят поръчка, но в този случай не знаят нито какво да поръчат, нито колко би струвало. Имах чувството, че не съм в авто, а в мебелен магазин, но това е за друга тема.

Моля ви споделете опит - как си решихте проблема. От темите и от една статия, която четох още преди да купя колата, останах с впечатлението, че този проблем е доста често срещан при Авенсис - нещо като единствен "фабричен дефект".

Засега вариантите са ми два. Да търся авенсис в автоморга - това ще е като да "търсиш игла в купа сено". Вторият вариант е радикално решение "по български" - залепвам отдушниците с тиксото с широк профил. Проблемът е, че не искам да се правя на по-инженер от японците - щом са ги направили тези отдушници, значи има защо.

Иначе ходих при един "майстор". Докато му обяснявам какъв е проблемът, човека вече държеше бормашината. "Ще и перна по една дупка от двете страни - и готово". Обясних му, че така ще започне да влиза вода с кал и сол от пътя - сега поне е "чиста" дъждовна.

Вече не се търпи - водата е много... една автомивка не мога да направя... навъртях над 8 000 км без резевна гума - болта (шпилката) в багажника е раждясал и няма отвъртане...

Благодаря предварително на всички, които ще помогнат!
Toyota Avensis estate 1998 4A-FE 16V 1.6 (1587ccm) 110hp

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 10 Дек 2007 18:36

постни снимка ей така да ги видим за обща култура,,,кви са що са...колко са големи,,,аз за такива дупки за първи път чувам..

според мен запуши ги,,,и измисли отичане или вентилация по друг начин,,,макар-освен коденс-да не се сещам ква друга вода би трябвало да има,,,

без да знам за кво става въпрос ,,,ако е за вода-маркуч,

Аватар
sveto2000

Мнение от sveto2000 » 12 Дек 2007 08:08

тези така наречени клапи май служат и за предовратяване на счупване на стъкло при затваряне на вратата най хубабое да не се запушват а да се сменят с нови около 100лв едната в ТМ

Аватар
sveto2000

Мнение от sveto2000 » 12 Дек 2007 08:09

и аз имам същия проблем така че ако намериш решение пиши

jamie

Мнение от jamie » 12 Дек 2007 11:03

Някой има ли снимана ?

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 12 Дек 2007 12:23

Ето снимка - не е много качествена ама да придобиете представа. Тожа е задницата със свалена броня. Точно под стрелката има едни заблени правоъгълни - това са въпросните отдушпници
Прикачени файлове
zadnica.jpg
zadnica.jpg (28.7 KiB) Преглеждано 2386 пъти
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

jamie

Мнение от jamie » 12 Дек 2007 13:16

Ясно. Защо тогава не вземем размерите и не ги изрежем от лист каучук ?

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 12 Дек 2007 16:36

jamie написа:Ясно. Защо тогава не вземем размерите и не ги изрежем от лист каучук ?
аз не разбрах-мембраните като липсват-рамките им за захващане-в наличност ли са?? (затова снимки биха били по добре от скици),,...ако ли не-то предложи на човека начин за захващане,защото предполагам няма да си слага рапиди и нитове по ново купе...

две пласмасово изрезани рамки-от вън и отвътре-тип сандвиш?

ако е отдушник,,,аз лично бих предпочел капак с Г-образно пласмасово водопроводно коляно -високата част на което е вътре в купето и не позволява навлизане на вода-а само вентилация на въздух.. с удължение по преценка ,място и нужди,,

jamie

Мнение от jamie » 12 Дек 2007 16:55

аз не разбрах-мембраните като липсват-рамките им за захващане-в наличност ли са?? (затова снимки биха били по добре от скици),,...ако ли не-то предложи на човека начин за захващане,защото предполагам няма да си слага рапиди и нитове по ново купе...
Щипки.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 12 Дек 2007 17:05

jamie написа:
Щипки.
баси,,,това и през ум не ми мина,аз си го представях кат 2 дни кроене и пилене смрад на горена пласмаса:)...добре че си те имаме:)

jamie

Мнение от jamie » 12 Дек 2007 17:30

KIS(S)
Keep it simple (stupid) tongue.gif

Публикувай отговор