Цензуриран ли е форумът
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Цензуриран ли е форумът
Тук тази тема с цензурата се....разми,отначално всичко тръгна от явното цензуриране на политически свързаните мнения.Колкото до модерирането да,нужно е понеже става манджурляк без ред .Та с две думи...мои и на други колеги мнения биваха изтривани и от там тръгна това за цензурата,и до сега смятам че правото на изразяване е наше изконно право . 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Цензуриран ли е форумът
А уж се уговорихме да не намесваме повече политика.... И да - и горното, и това мнение ще бъдат цензурирани

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
Цензуриран ли е форумът
Значи след 2-3 поста някой се е нас...л и заключваме темата - те другите съфорумци ....(автоцензура) или как му викаха - пегел.
Май не ме разбирате та ще дам следният пример:
Тема: самолет
и се почва
***** - няма самолет
------ - и той няма самолет
///// - също и вие резвате темата - нормално
обаче се явява човек със самолет и стена
и какво накрая се получава - пусналия темата стена и този който може да му отговори пак стена
Май не ме разбирате та ще дам следният пример:
Тема: самолет
и се почва
***** - няма самолет
------ - и той няма самолет
///// - също и вие резвате темата - нормално
обаче се явява човек със самолет и стена
и какво накрая се получава - пусналия темата стена и този който може да му отговори пак стена
caryЦар
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Цензуриран ли е форумът
Това никак не го разбрах. Предимно тези редове...
Простете ми предварително - от село съм съм и съм глупав, та не разбирам.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
- slowtraveler
Цензуриран ли е форумът
Примерът и аз не го разбрах....
Но на въпроса (поне доколкото разбрах от изразите)... Вероятно си забелязал, че когато някоя тема след няколко поста някой се нас..л, се почиства и предупреждава... Ако е един - винаги може да се вземат индивидуални мерки..
Но рядко нещата са черно-бели, и често 'целият ресторант' го е хванало разстройството, и затова темата я заключваме.... А 'другите съфорумци' ако имат желание да пишат в темата по същество винаги могат да пишат на модератор, или в темата за обратна връзка, за да се отключи отново темата...
Идеята на заключването е успокояване на страстите поне за известно време...
Защото разбираемо основната работа на Модераторите не е почистване на оцапани задници (да е в тон с темата

Другият вариант е бан на всички 'участници в свадата'... Само че отново тъй-като нещата не са черно бели - много трудно се взема такова решение...
А и тогава 'ревът, че има цензура' ще нарасне (и според мен - в случая основателно)

- zorbata
Цензуриран ли е форумът
разбирам самоиронията ви, но не мисля че сте толкова глупав и даже напротив - много добре сте ме разбрали
но не ми е проблем да се опитам да ви го обясня по някакъв по-прост начин
та: задали сте въпрос
получавате някакви несвързани отговори
бля бля бля
заключвате темата
а аз имам отговор но не мога да го споделя така че да свърши работа и на други
п.п. не ми е проблем мога да ви го обясня пак ако не сте разбрал/и - свикнал съм ;)
но не ми е проблем да се опитам да ви го обясня по някакъв по-прост начин
та: задали сте въпрос
получавате някакви несвързани отговори
бля бля бля
заключвате темата
а аз имам отговор но не мога да го споделя така че да свърши работа и на други
п.п. не ми е проблем мога да ви го обясня пак ако не сте разбрал/и - свикнал съм ;)
caryЦар
- slowtraveler
Цензуриран ли е форумът
zorbata, ами явно съм толкова глупав - наистина не успях да разбера нито предходния пример, нито пък смятам, че съм използвал самоирония...
Описаните хипотези са за тази тема доколкото 'бла-бла-бла' е било изтрито, а колегите - предупредени...
Продължавам да не разбирам и притесненията Ви, че имате отговор, а не можете да го споделите... Както обясних по-горе - има си процедура за това и е правено многократно... Обикновено е достатъчно дадена тема да бъде заключена за седмица-две, за да се успокоят нещата... И след това по желание на колега (или ако се сети Модератор) - темата се отключва и продължава 'живота си'...
Но дори да искате да публикувате отговор точно в момента, в който е била заключена - Модератора може да я публикува или да отключи темата за момент за да можете да си публикувате мнението...
Та затова и не виждам никакъв проблем, нито пък смятам, че това е какъвто и да е вид на цензура...
Описаните хипотези са за тази тема доколкото 'бла-бла-бла' е било изтрито, а колегите - предупредени...
Продължавам да не разбирам и притесненията Ви, че имате отговор, а не можете да го споделите... Както обясних по-горе - има си процедура за това и е правено многократно... Обикновено е достатъчно дадена тема да бъде заключена за седмица-две, за да се успокоят нещата... И след това по желание на колега (или ако се сети Модератор) - темата се отключва и продължава 'живота си'...
Но дори да искате да публикувате отговор точно в момента, в който е била заключена - Модератора може да я публикува или да отключи темата за момент за да можете да си публикувате мнението...
Та затова и не виждам никакъв проблем, нито пък смятам, че това е какъвто и да е вид на цензура...

- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Цензуриран ли е форумът
Колегата, предполагам, имаше предвид, че темите се пълнят с офтопик или от хора без директен опит и се заключват преди някой компетентен да се изкаже и се получава "греда" (стена, според него) и за отварящия темата и за желаещия да помогне 

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Цензуриран ли е форумът
Според мен, от една страна кондензирането на знания по темата ще е супер полезно при търсене, но от друга страна офтопика "ражда" понякога разклонения също към технически дискусии и нови знания. Решава се какъв тип форум ще е и се действа според това... Баланса към момента се развали, но като цяло форума е добре поддържан (благодаря за отделеното време!) 

- zorbata
-
- Автомобил: Camry
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 23 пъти
Цензуриран ли е форумът
Че не е цензуриран, не е. Напоследък гледам огромно количеството писания, на увеличено количество участници, громящи качествата на Тойота. Наистина се замислям, при този полудял свят, дали няма платени списвачи в подобни форуми. Известно ли е такова явление, както четирихилядниците, окупирали всички източници на информация. Колкото и незначителен да е такъв форум, не е изключено такова явление. Е използването на хъшлашки епитети и доводи, не говори за високо ниво на организираност, но все пак.
То не е лошо малко да се намали влечението към марката, че онзи ден в една колона от автомобили, почти нямаше друга марка. Същото, често виждам на кръстовища. Друго беше, когато Тойота преди четвърт век, беше екзотика.
То не е лошо малко да се намали влечението към марката, че онзи ден в една колона от автомобили, почти нямаше друга марка. Същото, често виждам на кръстовища. Друго беше, когато Тойота преди четвърт век, беше екзотика.
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Цензуриран ли е форумът
Напълно е възможно това , както и обратното-платили списвачи.planetarydrive написа: ↑14 Фев 2025 16:13 Наистина се замислям, при този полудял свят, дали няма платени списвачи в подобни форуми.

"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Цензуриран ли е форумът
За цензура надали но определено има насочване и то явно от хората които са админи или моделатори.
Гледам че колегата TATI заключи тойота и конкуренцията, а преди това съдейки по какво писа по адрес на мои постове, съдя че се е докачил за правата вяра.
Така в тойота фенове българия във ФБ. УЖ няма обяви, само че на правилните хора се пускаха чат пат. Също имаше и случаи на изтрити постове на неправоверни.
Ама всяка секта си е така, я влез в джамия и кажи че не е мохамед пророка или пък в църква да кажеш обратното.
Гледам че колегата TATI заключи тойота и конкуренцията, а преди това съдейки по какво писа по адрес на мои постове, съдя че се е докачил за правата вяра.
Така в тойота фенове българия във ФБ. УЖ няма обяви, само че на правилните хора се пускаха чат пат. Също имаше и случаи на изтрити постове на неправоверни.
Ама всяка секта си е така, я влез в джамия и кажи че не е мохамед пророка или пък в църква да кажеш обратното.