Днес се прибрах с Corolla Touring Sports Executive. Поръчана на 16-ти септември 2024 г. и срок на доставка 31.01, т.е. малко повече от 4.5 месеца.
Още през ноември взех VIN от търговеца и го въведох в сайта. Там впрочем от developer tools може да се види малко повече информация, която не се визуализира в самия сайт. Излязоха две интересни неща: колата е произведена на 1-ви ноември и колата беше въведена като предвидена за румънския пазар. Това второто се смени в някой момент януари или декември, не знам дали е било грешка и са я търкаляли международно или “така си работи”.
Идеята е, че производството е бързо, а доставката е доста бавна.
Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
- metaarch
- Автомобил: Corolla TS MY24
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Според мен цената много бързо скача за много малко предимства. 1.8 двигателят се е доказал с времето, а добавените екстри не си заслужават според мен. Общо взето и по западните издания като четох са на същото мнение - ако си се прицелил в топ оборудването на модела, то по-добре да видиш други марки.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Честито! Да е само на късмет и да ви вози безпроблемно стотици хиляди километри!

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Благодарил/а: 31 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Честито колега, много километри и много спомени да съзадете с нея.metaarch написа: ↑07 Фев 2025 23:27 Днес се прибрах с Corolla Touring Sports Executive. Поръчана на 16-ти септември 2024 г. и срок на доставка 31.01, т.е. малко повече от 4.5 месеца.
Още през ноември взех VIN от търговеца и го въведох в сайта. Там впрочем от developer tools може да се види малко повече информация, която не се визуализира в самия сайт. Излязоха две интересни неща: колата е произведена на 1-ви ноември и колата беше въведена като предвидена за румънския пазар. Това второто се смени в някой момент януари или декември, не знам дали е било грешка и са я търкаляли международно или “така си работи”.
Идеята е, че производството е бързо, а доставката е доста бавна.
Ще очакваме първи впечатления като я покараш малко.

VW Gold mk4, 1.4 16v / Audi A4 B7, 2.0 TDI / Audi A6 C6, 3.0 TDI / VW Passat B6, 2.0 TDI
-
- Благодарил/а: 31 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Не бих могъл да се съглася напълно с това което казвате колега.metaarch написа: ↑07 Фев 2025 23:29Според мен цената много бързо скача за много малко предимства. 1.8 двигателят се е доказал с времето, а добавените екстри не си заслужават според мен. Общо взето и по западните издания като четох са на същото мнение - ако си се прицелил в топ оборудването на модела, то по-добре да видиш други марки.
За 1.8 двигателя че е е утвърдил съм напълно съгласен, вече може да отбележим че виждаме и нуждата от по-големият двигател при по-тежките модели.
По отношение на цената бих казал че не се наблюдават чак такива скокове при качване на спецификацията +/- 10 000лв., това е от е вярно в повечето случай когато качваме от Execuitive -> Execuitive Plus (заради повече опции които се добавят). Съотношението опции цена мисля че е разумно, предвид че колата идва оборудвана с всички системи за безопасност още от базовото ниво и вече се добавят някой опции с покачване на спецификацията. При други марки като VW, Skoda от този клас се налага всяка такава опция да бъде закупувана отделно. Марки като Kia, Hundai които имат сходна практика като Toyota идват с сходно или по-висока цена, а не предлагат същата хибридна система която значително може да понижи средният разход в зависимост къде се кара колата и добавената термопомпа която имат вече много модели на Toyota.
Както казахте TOP спецификацията не предлага толкова много допълнителни опции, но това все пак е въпрос на избор. Аз лично съм се спрял на Corolla TS GR заради зеленият цвят, салона, heads-up display-a, JBL озвучаването и разликата в тримовете от вън който са черни вместо хром.(Познавам 3-м човека който карат Тойота и ходиха за фолио на хром елементите да ги направят черни и 2-ма които си поръчаха GR емблеми, аз си спестявам от тази разправия.)
VW Gold mk4, 1.4 16v / Audi A4 B7, 2.0 TDI / Audi A6 C6, 3.0 TDI / VW Passat B6, 2.0 TDI
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Получена благодарност: 42 пъти
Също така темата е за 2022, но явно на това никой не обръща внимание.
Преди светът се управляваше от умните. И това беше много жестоко. Умните принуждаваха простите да учат. На простите им беше тежко..
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Направена е нова тема за актуалната година!
Линк към новата
Линк към новата
Прочетете правилата на форума!