Toyota Avensis 2.2 D-Cat висок разход на гориво
-
От наблюдения. Преди карах в по ниски обороти. Сега откакто започнах да я държа на една идея по-високи, по-рядко влиза в регенерация. Тук не съм 100% сигурен, защото смених и бензиностанцията...
А когато влиза в регенерация няма как да не разбереш. Регенерацията е свързана с доста пушек при пълната. Прави си и частична. Има изписано във форума по темата.
А когато влиза в регенерация няма как да не разбереш. Регенерацията е свързана с доста пушек при пълната. Прави си и частична. Има изписано във форума по темата.
Avensis 2,2 Dcat 177hp. 2007
Поне да бях регистрирал колата като товарна понеже явно горят толкова
) Явно Toyota много лъжат в техническите характеристики…

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
ЕГР-а се разбира, че е запушен, когато даде грешка и колата започне да забива. Ето защо трябва периодично да се почиства, за да няма проблеми.
Протичането на регенерацията се усеща, когато започне да излиза бъл дим от генерацията.
За да се получи това, трябва да се кара поне 20-30 минути на повече от 2500 оборота.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Вече 10к не съм видял дим. Ауспуха е червен(ръждив) отвътре.
- G.Panayotov
- Получена благодарност: 1 път
Колата може да харчи сравнително малко 5/100 извънградско и около 7/100 градско, но това беше преди 4г., в момента си хапва м-у 10-12/100 в градски условия и 6-7 извън.
Не ми е оставало време да и обърна внимание и съответно не съм намерил решение на завишения разход, но всичко с времето си :-).
Извода е явно има проблем и може би решение.
Не ми е оставало време да и обърна внимание и съответно не съм намерил решение на завишения разход, но всичко с времето си :-).
Извода е явно има проблем и може би решение.
°Toyota Avensis T25 D-CAT Executive 2AD-FHV
°Lexus IS200 Executive 1G-FE+++
°Lexus IS200 Executive 1G-FE+++
Колега,явно бързо решаваш проблема. Вече има 225 преглеждания.
Здравейте! Относно високия разход някой пробвал ли е добавки за почистване на dpf филтъра и двигателя като цяло? Има ли ефект?
Toyota Avensis T25 2.2 D-CAT
Колеги и при мен разхода е около 10, искам да питам колко бързо ви достига температурата на водата до средата зимата. При мен за да достигне средата на скалата, трябва да мина около 10 км. за зимата говорим. Дали е от термостата?
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Не , тези коли загряват бавно.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Здравейте! След смяна на всичко възможно, изправяне на джанти, реглаж и т.н. разхода по борд комютър градско показва около 10,0 - 10.5. Почти съм готова да се примиря с разхода. Но от няколко дни average на борд компютъра мига почти като коледна елха. За 5 минути каране започна от 3.4, качи на после на 7,9; 8,1; 8,2; 8,5; 8,7; 9,0; 8,8; 9,7;10,0; 10,2; 10,4; 10,0, 10,7. Скороста е била не повече от 60- 70 км. При някой случвало ли се е такова нещо и изобщо това нормално ли е? И ако не моля препоръчайте ми майстор в София, който е читав. Благодаря!
----------------
Забравих да кажа, че авенсиса е D CAT 177Кс Т25
Последно промяна от TATI на 03 Ное 2017 13:51, променено общо 1 път.
Причина: Слети поредни мнения
Причина: Слети поредни мнения
Toyota Avensis T25 2.2 D-CAT
-
- Получена благодарност: 1 път
Натрупайте повече километри и авериджа ще спре да шава толко често и ще закрепи на реалния разход.
Т25 Комби 2ADFTV non dpf
-
- Автомобил: Авенсис 2.2D
Здравейте! Имам тойота авенсис 2.2 д-кат 177коня, та закупена е от холандия преди 4 години, в чужбина я карах около 2 години като разхода не ми надвишаваше 8/100 падал е до 5.6/100 с шофиране 90-100км в час,мн икономична, но след като си дойдох в Бг с тези горива тук стигаше 10/100 11/100 след което пушеше супер много задръсти се влизаше си в регенерация,на 2 3 дни след което мисля беше все неуспешна продължаваше да пуши изключително много, след което премахнах дпф филтър механично и софтуерно егр и дпф филтър, разхода се вдигна до 12 13/100 но мн зависи от начина на шофиране понеже аз съм от Ямбол и трябваше да отида до Терминал 1 това са 300км, та на диапшея пишеше че имам да мина 450км.. Така.. Тръгвам до терминал 1 и обратно до ямбол това са 600км със шофиране 100 110км в час не повече през цялото време на дисплея удари 6.5 макс и с тези 450км на дисплея минах 600км, чудо... Не мога да я разбета просължавам да я карам грацко всеки ден дисплея не пада под 11,12 на 100 нз какво да я правя но грацко карам през повечето време 11,12/100 нон стоп, изчистил съм всякви видояе датчици масла сменени филтри, просто такова чудо в Бг не съм виждал в Чужбина когато я карах 5 6 7 макс на 100 

- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Освен стандартните разсъждения за лошото гориво, вземи в предвид и разликите в карането в двете страни. Аз правя 2 литра разход от карането в София, в Стара Загора и в Бургас, например... Виж си средната скорост, на кратки разстояния ли са тези граДски карания, достига ли автомобила работна температура и т.н. Отделно не забравяй, че дизеловите автомобили не са за градско шофиране, ефективността на двигателя е в междуградските преходи