TPMS неволи

Alesyz
Автомобил: Toyota Yaris D4D
Благодарил/а: 1 път

TPMS неволи

Мнение от Alesyz » 31 Яну 2025 17:11

memorex написа: 30 Яну 2025 18:14 Пробвахте ли с откачане на акумулатора за 5 Мин.
Този к-т джанти с оригиналните сензори ли е или втори комплект?
И един линк относно проблема.
https://www.yarisworld.com/forums/showt ... light=tpms
Това съм го гледал, но модула не е там в моята кола. В задна дясна колонка е и трябва бая разглобяване. Затова се отказах да го изолирам. Акумулатора го сменях преди 3 седмици, но май няма 5 минути между новия и стария. Колата е с оригиналните си джанти, да

Alesyz

TPMS неволи

Мнение от Alesyz » 31 Яну 2025 17:13

slowtraveler написа: 30 Яну 2025 21:51 Някога работили ли са тези датчици на този автомобил? Защото датчиците са няколко честоти за различните райони на света :whistle:
И съответно ако вземеш работещи датчици например от американка, те няма да работят на европейски автомобил заради различните честоти...
Да, нямах проблем докато не смених сегашните джанти с други и там светна, но с ресет се оправи. Сега върнах пак старите джанти и светна и не гасне.

Alesyz

TPMS неволи

Мнение от Alesyz » 31 Яну 2025 17:17

mapamop написа: 31 Яну 2025 08:21 Може ли тази кола да е от времената когато "помнеха" само по един комплект датчици, и комплекта се сменяше през Techstream всеки сезон? Това ако са сменени джантите с друг комплект. Но колегата го е домързяло да напише цялата история в подробности.
Кабел за диагностика от китайците в английските Амазон, иБей струва малка част от таксата за диагностика в представителството. Софтуера при настойчиво търсене се намира изпиратстван.

Трудно ми е да осъзная драмата на двуседмичното писане тук, при условие че досега щеше да е ясно лампата защо свети.
Нямам лаптоп под ръка да инсталирам софтуер на него. Иначе знам от друг колега, който е ходил с подобни проблеми при местен дилър и е платил над £500. Мерси, ама не.

Alesyz

TPMS неволи

Мнение от Alesyz » 31 Яну 2025 17:20

Благодаря на всички колеги, писали в темата. Намерих неоригинални датчици уж за моята кола, ще ги сменя всичките и ще видя тогава как е.

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 575 пъти

TPMS неволи

Мнение от mapamop » 31 Яну 2025 17:57

Попълни си профила. Правилно - със конкретен модел и година.
На gumtree са спрели да продават лаптопи втора употреба на малки пари?
За 500£ досега щях да съм си решил проблема с лаптоп втора употреба и кабел от китайците. И щяха да ми останат примерно доста пари за "фафли и кафе".

Всъщност съм си решил точно така проблема, при левовата ми заплата, въпреки че съм ги плащал тези неща в $/€/£. Ако искаш да си решиш проблема си намираш начин. Ако не искаш - причини. Ако не работят старите датчици ще има причина и ще я пише в списъка с грешките. И пак лаптоп ще ти трябва да добавиш китайските датчици. И пак лаптоп втора употреба и кабел са фракция от цената на датчиците.

Но това си е мое мнение, и мой мироглед. При теб може да е друго, което също приемливо, въпреки сбърканата за мен логика.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

Публикувай отговор