Да бъде ли изгонен за постоянно Ивайло Димов

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Да бъде ли изгонен колегата

1. Да
13
45%
2. Не
16
55%

Общо гласове: 29

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 29 Яну 2025 20:55

Така без информация не може да се направи "информиран избор". А и все пак не е форум за монахини. smile.gif
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 45 пъти
Получена  благодарност: 58 пъти

Мнение от zorbata » 29 Яну 2025 21:09

slowtraveler написа: 29 Яну 2025 14:09 постъпили доклади и т.н.
offtopic.gif изнежи се тоя народ
а на улицата ние и сърбите сме недостижими по псуване
caryЦар

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 29 Яну 2025 22:14

Всеки има право да си каже мнението. Нали за това сме демокрация, а не като при пияните ушанки, замряли в миналия век, неспособни да произведат автомобил, процесор, смартфон. Та при тях за виц вкарват в затвора. Долу тоталитаризма!
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Аватар
peterhr
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 31 пъти
Обратна връзка:

Мнение от peterhr » 29 Яну 2025 22:53

Да се изкажа малко неподготвен - нямам лично впечатление от мненията на Ивайло, явно съм ги пропускал, имам склонност да чета доста избирателно и само това, което ми харесва.
Но за мен е важно нещо погледнато от друг ъгъл.
Ако човек е направил нещо, след това е предупреден и отново прави конретното нещо, отново но по-строго е предупреден и пак го прави - значи няма да се промени.

ПП: Направих бързо търсене на мненията на Ивайло - има си причина да съм ги прескачал и просто да не съм ги забелязвал.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 29 Яну 2025 23:04

Просташкия език, па макар и изказващ лично мнение вече започва да втръсва. Ако уважаеми защитници това според вас е нормално и е част от демокрацията и свободата на словото - идете на специализиран доктор...
Простащината, некомпетентността и парадирането с...уви, лъхат отвсякъде! Не, не е нормално, колкото силно да продължавате да крещите "права" и "демокрация"!

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 45 пъти
Получена  благодарност: 58 пъти

Мнение от zorbata » 29 Яну 2025 23:53

mirott написа: 29 Яну 2025 23:04 Простащината, некомпетентността и парадирането с
Малко смесвате нещата. Говорим за конкретен човек, а не за усещането ви в обществото. Или според вас всеки гласувал с НЕ такъв?!? То тогава форума за момента е 50 на 50.
caryЦар

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 30 Яну 2025 00:50

Нищо не смесвам! Визирам конкретно! Четете внимателно! Иначе влизате в графата за общо мнение-некомпетентност в конкретния случай.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Яну 2025 06:18

biro написа: 29 Яну 2025 22:14 Всеки има право да си каже мнението
Така е... Но у някои глави постоянно им звънят 'червените камбани на Кремъл' и смятат, че за всичко е виновен Путин и се стараят да го отбележат във всяка тема :)
Включително и за факта, че дори явно не могат да осъзнаят разликата между свободата за изказване на мнение, и начина на културно общуване... :whistle:

И да - съгласен съм с mirott... Лично аз също в доста случаи съм бил на абсолютно същото мнение като обсъжданият колега, и това няма нищо общо с проблема...
Ако позволим некултурното общуване да вземе превес - по-добре 'да си ходим на село'... Само дето там 'модерацията' е по 'мордата' и малко по-твърда (който не знае руски - да ползва преводач tooth.gif )...
Не го смятам за правилно, нито пък смятам, че това е нормалният начин на общуване...
От такъв начин на общуване няма как да излезе нищо полезно...

И в допълнение - 'борците за демокрация' смятат ли, че трябва да има правила и тези правила да се спазват?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 63 пъти
Получена  благодарност: 100 пъти

Мнение от FearSoft » 30 Яну 2025 08:15

Съжалявам, че мой коментар стана повод за отваряне на подобна тема, не съм искал да се стига до такова нещо. Но фактите са налице...
Уважавам знанията и компетентността на колегата Димов, казвал съм го и друг път. Разбирам и че всеки има характер, няма как всички да сме еднакви. Но не мога да приема за нормално непредизвиканото използване на груб език и отношение, при положение, че моят коментар беше учтив, уважителен, дори приятелски. И с чувство на хумор в него. Отговорът (за съжаление) не беше реципрочен... Не бих казал и че сам по себе си точно този коментар е причината за бан и дискусията за перманентен такъв, явно причините са доста по-надълбоко и назад във времето.
Не мисля, че съм супер чувствителен и тънкообидчив, но и не искам да се толерира такъв начин на комуникация. Ние сме форум, където всеки има право да изказва мнение и да го аргументира. Но по спокоен и без грубост начин. Или не мислите така? Не сме и литературен форум, но това пречка ли е към нормалното писане?
Искрено съм затруднен в решението за коя от двете опции да гласувам... Не бих искал да се лишаваме перманентно от такива съфорумници, затова гласът ми ЗА е с молбата за още един шанс преди окончателното изгонване. Аз лично ще спра да комуникирам конкретно с този човек, като ще го помоля и той да направи същото. И дано духовете се успокоят. В крайна сметка, slowtraveler е прав - решението ще го вземе един човек. И това е самият г-н Димов.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

Belivo
Благодарил/а: 10 пъти
Получена  благодарност: 9 пъти

Мнение от Belivo » 30 Яну 2025 09:45

Здравейте!
Нов съм сред вас и не би трябвало да гласувам. Затова само ще си кажа мнението като страничен наблюдател, от което ще разберете как бих гласувал.

/1/ Този форум е много полезен за мен, по две причини - не разбирам от автомобили и никога не съм имал автомобил от тази марка. Дано някой ден и аз да съм полезен, както сега вие ми помагате.
/2/ Ако обидя някой и получа предупреждение, ще разберете много бързо дали съм се променил. Как ли? Ами като спра да го правя и се извиня. А ако не се поправя и продължавам така, то най-добре е да ме изгоните веднага. И да, пак има шанс да се поправя след като ме изгонят. Тогава, само модераторите ще решат дали да ме пуснат обратно или не.
/3/ Предполагам, че всеки може да се регистрира под няколко профила, но и това ще е за кратко, ако поведението вреди на останалите.
/4/ Тук има правила. Не разбирам и от политика, затова ще си замълча за "демокрацията". Но като обикновен човек ми се струва, че все по-трудно правим разлика между "свободата" и "свободия".
/5/ Модераторите знаят добре какво трябва да направят. Просто да действат както е редно и според правилата.
/6/ Връщам се на /5/.
Последно промяна от Belivo на 30 Яну 2025 11:13, променено общо 1 път.

dracunculus
Благодарил/а: 177 пъти
Получена  благодарност: 116 пъти

Мнение от dracunculus » 30 Яну 2025 10:35

Лично моето мнение за колегата Димов. Да, езикът му е пикантен, но поне аз не намерих нито едно мнение-пост, целящ лична обида към някого. За мен няма проблем да остане във форума. А и е технически доста компетентен. :thumbsup:
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Яну 2025 11:25

FearSoft написа: 30 Яну 2025 08:15 Съжалявам, че мой коментар стана повод за отваряне на подобна тема
Въпросът както споделят колеги по-горе е комплексен... Държа да уточня, че дори за последната случка оплаквания са идвали съвсем не от 'пряко засегнатият', а от хора, на които явно им е писнало дори в технически форум за взаимопомощ да се намери някой 'ръб', който няма спирачка на езика...
Belivo, №2 - това е конкретният случай... Имаше поставено предупреждение, на което не бе обърнато внимание... При предходна груба издънка наложих временен бан, за което веднага бях упрекнат, че хора с такова общуване въобще нямат място тук, и банът трябва да е постоянен... Въпреки това точно от уважение към съдействието в някои теми, реших да не се съобразя с тези упреци и банът бе оставен временен (по спомен - седмица)... Но със съжаление виждам, че няма никакъв извод или корекция у колегата bash.gif
№3. Забранено от правилата, и сравнително лесно контролируемо...
№4. Да, и са нарушени от колегата многократно...
№5. Така е, но предпочитам така да направим правилата, че да са максимално обмислени и разумни... Т.е. те могат да се променят. А и крайното решение винаги е субективно ('тълкуването на закона е разтегливо понятие tooth.gif ).
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
gimara
Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
Благодарил/а: 49 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от gimara » 30 Яну 2025 11:45

Dracunculus написа: 30 Яну 2025 11:25 но поне аз не намерих нито едно мнение-пост, целящ лична обида към някого.
Не си намерил, защото са изтрити своевременно.

Belivo
Благодарил/а: 10 пъти
Получена  благодарност: 9 пъти

Мнение от Belivo » 30 Яну 2025 12:00

slowtraveler,
Да, така е - правилата могат да се променят. Но въпросът е - трябва ли да се прави, ако има явно нарушение? И какво ще е последствието, ако оневиним виновния? Дали няма да се отвори врата за още подобни случаи? И накрая (без да съм свидетел на обиди тук), но ако има забрана за обида, и все пак има неоспорима такава, то решението ще е напълно обективно! Никой не ни кара насила да влизаме в този форум. Ние всички молим да бъдем приети тук. И би трябвало всеки да има ясното съзнание, че ще спазва правилата.

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 30 Яну 2025 12:03

То добре - изтрити. Но тогава в тази тема, която е породена вероятно от тези реплики - на какво основание да се гласува?
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Заключено